"אמא תציירי לי..."

"אמא תציירי לי..."

הילדה מתעקשת שהיא "לא יכולה לצייר לבד - אמא תציירי לי את!" וזה נכון לכל פעולה יוצרת, לא רק ציור. למשל יצירה בבצק צבעוני, או משחק בחול, או משחק קופסה, או פזל... כמובן שהיא יודעת ויכולה, ואני משבחת אותה בכל פעם שהיא כן עושה לבד, אבל היא מעדיפה שיציירו לה ויעשו לה ויגידו לה במקום לעשות לבד. טיפוסי לגיל 3 או שזה טיפוסי לבת שלי בלבד? ומה עושים עם זה - מציירים לה ועושים לה, או מתעקשים שהיא תעשה לבד ונותנים לה להתעצבן? המשפט "אבל אני לא יכולה!!!" הפך שגור בפיה יותר מידי לאחרונה...

שרוֹן

New member
תנסי משהו באמצע,

תתחילו מ"נעשה ביחד" ומשם היא עשויה לרצות לבד. הייתי מתנדבת במועדון יצירה של פר"ח, והיו שם ילדים עם כל מיני כיוונים: כאלה שהגיעו ומראש ידעו מה הם רוצים לעשות, היו כאלה שהגיעו, הסתכלו על החומרים שיש היום ומצאו בעצמם מה לעשות, כאלה שרצו לעשות "לפי דוגמא קיימת", כאלה שיכלו לעבוד רק עם שבלונות (גבס), והיו כמובן גם כאלה שרצו שיעשו להם. הכל לגיטימי, יעזור לדעת מה הסיבה- כי לא מעניין לה לעשות בעצמה, כי היא מרגישה שרק משהו משלוקלק ומדוייק ראוי להתייחסות, כי היא אוהבת להסתכל עליך עושה את זה. בכל אופן, תנסי לעבוד איתה על עשייה כחוויה של רגע ולא על משהו שיש מטרה או תוצאה בסופו. לקשקש אחת על השניה בצבעי אצבעות ולרוץ למקלחת בסוף לשטוף את מציירת עיגול, היא מקיפה אותו, את מקיפה את שלה וכן הלאה אם היא מאוד בקטע הפיגורטיבי, תציירו בתורות, ביחד, חיה או דמות, תנסי חימר, תנסי תבניות חול של הידיים, הרגליים, אפילו הפרצוף (ולמלא בגבס בסוף). אולי אחרי חימום היא תפשיר ותנסה כבר לבד.

לאה_מ

New member
מסכימה עם שרון לגבי ה"ביחד"

ונסי, במהלך העבודה, לשבח אותה על התהליך - לא רק על התוצאה המוגמרת - אולי זה יתן לה אפשרות להסתכל על העבודה כמשהו שלא חייב להיות תלוי בתוצאה שהיא עדיין לא מסוגלת לחזות. החמיאי לה על השימוש שלה בצבעים, למשל - לאו דוקא על התוצאה (כלומר, לא "איזו כבשה מקסימה ציירת" אלא "נורא יפה בעיני שהציורים שלך כל כך צבעוניים ועליזים").

ואמא גם לא חייבת לעשות עבודות מאוד

יפות... זה חלק מהמכשלה לדעתי. ילדים פרפקציוניסטים... אז גם אלה של אמא יכולות לצאת קצת עקומות, לא מדוייקות, יוצאות מהקווים...

אה, וגם. הייתי מסכימה, וגם משחקת

בהיפוך תפקידים "עכשיו את אמא ואת תציירי לי"- אולי זה ימצא חן בעיניה?

Rene2

New member
ועוד רעיון, תעשי כאילו את יכולה

לצייר, כאילו את יודעת. או אני אתחיל ואת תמשיכי, או לצייר בלי עניים למשל, והיא תמשיך, תנסי.

תודה לכולכן על הרעיונות ../images/Emo45.gif

אני חושבת שזה בעיקר איתי ובבית עם המשפחה, כי בגן היא יוצרת יופי... הסיבה שהיא נותנת בתגובה לשאלתי מדוע היא לא עושה לבד היא "כי אני לא יכולה"... היא כן מוכנה להשלים ציור, למשל, אם אני מציירת את העיגול של הראש, אז היא משלימה עיניים וכו' בפנים. ועוד דבר - הילדה מציירת הפוך... עיניים בתחתית הראש, רגליים מתנוססות אל על... האם זה קשור למשהו? זה אומר משהו?

טאשקה

New member
לדעתי, זו הדרך שלה לקבל 100% תשומת

לב ממך. הרי כשאת מציירת במיוחד בשבילה, את מבחינתה ב 100% איתה. אם בגן אין בעיה בנושא, אז אין מה לדאוג. זה יעבור לה מעצמו.

למעלה