"אמא שלי ניקתה לי"

המתאמנת

New member
"אמא שלי ניקתה לי"

"אמא שלי בישלה לנו" "אמא שלי שומרת על הלדים" "אמא שלי עוזרת לי שחבל על הזמן" כל המישפטים...שאני לאעולם לא אוכל להגיד על אמא שלי..... כשאמא שלי היתה באה אלי....היו לה רק טענות על איך הבית ניראה....מעולם לא עלה בתעתה לעזור לי כשאמא שלי היתה באה אלי.....האוכל שלי תמיד לא היה טוב מספיק והיה צריך להזמין סושי כשאמא שלי היתה באה אלי....זה תמיד היה הופך לעבודה סביב השעון בישבילה.... כן..כזאת היא אמא שלי.... איך שלכם? איזה משפטים תוכלו להגיד על אמא שלכן ואיזה לא? שבת שלום פורום מקסים....כיף להיות פה!

פלגיה

New member
כשאנחנו כבר מבוגרים

בשביל זה אנחנו צריכים אמא? כדי שתשמור לנו על הילדים? כדי שתבשל לנו? שתעזור לנו? אולי אחרי שנים ארוכות של גידול הגיע הזמן שתחשוב קצת על עצמה?

המתאמנת

New member
ואם...

אמא כלללללללללללללללל החיים חשבה רק על עצמה? ברור לי שנשים שגדלו עם אמא "נורמלית"....לא צריכים את זה...אבל אני למשל...כל החיים חיקיתי בסבלנות (עד שהיא ניגמרה)..שאמא שלי טטפל בי קצת.... לא מנסה לשכנע אותך כי את לא תביני... סתם הרגשתי צורך לכתוב את הפוסט הזה היום

פלגיה

New member
אני מבינה אותך

באמת אם היא לא טיפלה בך מעולם, החסך קיים גם אחרי הבגרות. אי אפשר למנוע אותו. אבל נראה שזה רק הכיסוי למה שבאמת חסר עכשיו. (אני קוראת עכשיו בלוג של מישהי שכל החיים מזיקה לעצמה רק כדי שאמא שלה תבוא ותחבק אותה)

רחלילי

New member
הי, לא חושבת שזה עניין של טיפול, יותר עניין

של הכלה, יש אמהות שכן "מטפלות" פיזית בילדים ועדיין אין להם היכולת הרגשית באמת לזהות מה הילדים שלהם צריכים, לא כשהם גדולים ולא כשהיו קטנים. יתכן וזו היתה הכוונה של הכותבת.

פעם שאלתי את עצמי מדוע אמא שלי חושבת על עצמה

בראש ובראשונה - מדוע לא שמה פעם את טובתי או טובת בעלה (אבא שלי)או טובת הוריה לפניה - תמיד היא חשבה על עצמה קודם ואז חילקה "פרורים" לאחרים. עד היום אין לי תשובה. לא חסר לי החיבוק שלה - כפי שהיא, חסר לי חיבוק של אם כמו שאני רוצה אמא - וזה כנראה לא יהיה לי לעולם. מצד שני - לא היה צריך להכין במיוחד עבורה אוכל ומשקאות או לצחצח את הבית לכבודה כשהיא היתה באה.

צימעס

New member
../images/Emo24.gif מותר לי לנחש?

אולי כי לה עצמה חסרה אהבה כזאת, כמו זו שהיא לא מחלקת (כי אין לה).

יכול להיות שאת צודקת - אבל אם זה כך,

אז מהיכן אני קיבלתי את היכולת המופלאה לתת אהבה לילדי ולבעלי ולאלו שכן חשובים לי?

צימעס

New member
יש אנשים שמצליחים להתפתח ולגדול בחיים...

חוצמזה, נסי לחשוב על מבוגרים שכן אהבו אותך בילדות. בטח היו כאלה.

כשאמא שלי באה אלי היא אורחת

לא מנקה לא מסדרת וככה זה מתאים לי ביותר. כל השנים עבדה ולא היתה סבתא שאפשר ל"תפור" אצלה את הנכדים כך שהיו רק ביקורים. אורחים. הכי טוב.

אלינקה

New member
אמי תמיד לצידי

למרות המרחק הגיאוגרפי כאשר אני ממש צריכה היא באה אחרי הלידה היא היתה אצלי כמה שבועות כאשר נסענו לחול אני והבעל אז היא בעה לשמור על הילד היא היתה רוצה שאגור לידה כדאי שתוכל לעזור לי יותר

חמותי אומרת כל הזמן שלו היינו גרים לידה

היא היתה עוזרת לנו יותר. היא סבתא מקסימה וחמות נהדרת ואני מעריכה כל מה שהיא עושה עבורי ומודה לה על כך - גם אם אלו דברים שלכאורה נראים לא משמעותיים וגרנדיוזים.

שרונית28

New member
על אמא שלי אני יכולה להגיד רק טוב כי באמת

כמות העזרה שאני מקבלת ממנה היא לא גבול. היא תמיד מוכנה להיות כאן כדי לעזור. עכשיו הייתי בחופשת מחלה מעל לשבוע היא הגיעה לכאן לקחה בבוקר את עומר לגן, הוציאה אותו מצהרון, לקחה לחוג ג'ודו ניקתה לי את הבית, כיבסה, קיפלה ודאגה שיהיה לי מה לאכול במשך היום. ההורים שלי עוזרים לכולנו המון ומכל ה
. שלשום הורי נסעו לאילת וכמובן שאמא שלי כל הזמן התנצלה שלא יהיו כאן בשבת ואני אצטרך לבשל. הודענו לה שיסעו יהנו ויבלו אנחנו כבר נסתדר. בשישי בערב אנחנו אוכלים ארוחת ערב עם קידוש אצל הורי. בישלתי עכשיו סיר מלא
ממולא וסיר אורז אחותי הקטנה תעבור כאן מאוחר יותר לקחת לעצמה קצת אוכל.

אמא שלי באה, מתישבת ו...

נהנית מהבישולים שלי, תמיד מביאה משהו טעים אבל אף פעם לא עזרה עם הבנות!

אולי בגלל שאני באה ממקום אחר לגמרי אני ממש

רוצה לעזור לביתי שנשואה. והרבה פעמים אני מוצאת את עצמי בדיאלוג איתה בסגנון של : "אמא שבי תנוחי... ואני : אבל אני כל כך רוצה לעזור לך ולהקל עליך, תרגישי עם זה בנוח אני עושה את זה כי אני רוצה לעזור לך". ואני באמת ובתמים רוצה לעזור ולהקל עליה. כי היא עובדת שעות על גבי שעות, ועם כל פלאי הטכנולוגיה אני חושבת שזה כייף ונחמד לקבל עזרה כשהיא באמת נעשית מכל הלב.

mich78

New member
המשפט היחיד שאוכל להגיד על אמא שלי

"אמא שלי באה לבקר..."

pf26

New member
חמותי המדהימה

היא זו שהיתה לצידי כשנזקקנו לסיוע במהלך השנים. מעולם לא ציפיתי או דרשתי עזרה והיא תמיד ידעה לבוא עם תבשיל או סתם להיות עם הנכדים. אמא שלי זו כבר אופרה אחרת. גיסתי לעומת זאת (זו שחמותי היא אמא שלה) מתלוננת לא מעט: לא מבשלים לה, לא שומרים לה, לא נותנים לה לא... ולא... ולא... בקיצור - היא תמיד מקופחת. מסקנה? אין לי, פרט למחשבה שצריך להתאים את הציפיות והדרישות למציאות.

../images/Emo45.gifנכון - לפעמים יש לנו ציפיות

מוגזמות מאדם שלא יכול לעמוד בהן ואז אנחנו מתאכזבים וכועסים בלי הצדקה. לוקח זמן להבין ולהפנים מה שאמרת.

litzuf

New member
את כל המשפטים האלה אני יכולה להגיד על האמא

שלי... ועוד המון אחרים.... אמא שלי יודעת לחלק את הזמן בין 6 ילדים... בלי לקפח מישהו.... אמא שלי תמיד תמיד מבינה...

למעלה