אמא שלי לחוצה!

maccabist 1

New member
אמא שלי לחוצה!

פעם לכמה שבועות אני מקבל את השיחה הזאת. זה הולך בערך כך: (א' זאת אמא שלי , מ' זה אני ) א': "מה נשמע? אתה פנוי ? יש פה איזו הצעה שדודה סימה הביאה ... (מתכונן נפשית) " מ' : " בשבילך תמיד, במה מדובר?" א': " הבחורה היא שכנה שלה היא אומרת שהיא בחורה מקסימה, מידות טובות, נראית מצוין, אפי' דודה סימה אומרת שהיתה לוקחת אותה לכלה בעינים עצומות, פשוט בחורה מושלמת" מ': "נתונים מהממים אמא(בציניות כמובן) איפה היא למדה ? מה היא עושה? סגנון? אופי?" א': " למדה ב***** והיא מורה (מ' בלב:"מ"מ מקום או מורה?") בבי"ס יסודי בישוב " ברגע זה אתה יודע שאם לא אמרו לך שהיא עם משרה קבועה אז היא מ"מ.. א': " והיא מתעסקת באיפור ובפאנות בשעות הפנאי..." מ' : " מה האופי? מודרנית ? ראש בריא?" א' : " סימה אומרת שחבל לפספס" מ': " האופי אמא? עוד לא הבנתי מי היא? מה היא? מה הסגנון? ..." א': " היא נעימת שיחה...( א' בלב: 'וואלה, לא חשבתי שיש אישה שלא יודעת לדבר..') מידות טובות ('זה כבר אמרנו לא?!') וממש מקסימה ('עכשיו אני מציע לה נישואין') " מ': " בקיצור, אין פרטים אמא. ממה שלי נראה אז מסיבות : א',ב',ג', ד'.... זה לא הסגנון שלי... " ובאמת שאר הנתונים לא משהו, לא אעייף אותכם איתם.. ואז המתקפה מתחילה... א':" אתה סתם בררן, הדרישות שלך גבוהות, לא תקבל מה שאתה רוצה,אין כאלו בחורות וכו' וכו'" מ': " טוב אמא תביאי מס' אני יברר...." מוכרות לכם השיחות האלו? מה אתם עושים איתן? איך מתמודדים? אז זהו שאני כבר התייאשתי לא כ"כ מעניין אותי מה דעת אחרים/הורים על דרכי בשידוכים, פשוט זורם איתם... משתגידו...

לפעמים

הקושי בעובדה שאתה לא נשוי, הוא נורא לא רק עבורך אלא אף עבור הוריך {לפעמים אפילו יותר}. יש הורים שרואים בעצמם מין אחריות להשיא את ילדיהם. וילד שלא נישא נראה להם לפעמים ככשלון אישי. יותר משהם מאוכזבים מילדיהם הרווקים הם בעצם מאוכזבים מעצמם. מאוכזבים מזה שכביכול נכשלו במשימתם כהורים: 'לחתן את ילדיהם.' היא ילדה אותך בכאב אך בשמחה. הוא דאג שיהיה לך הכל. הם סחבו אותך על הגב לא מעט חודשים תוך תקווה שיום אחד תשיב להם כגמולם. ומה רוצים הורים יהודיים? שהבן שלהם יתחתן. הם ניסו לבכות איתך {אבל אתה מתעקש שיפסיקו}. והם לא מלחיצים, ממש לא. כשזה יבוא זה יבוא. אבל הסבלנות שלהם פוקעת והם חוזרת לסורם "נוווווווו..... מה עם הבחורה ההיא?" אי אפשר לכעוס עליהם כמו על כל האחרים ששואלים, הם ההורים שלך אתה חייב בכבודם!!! הם רוצים בצמא לשמוע על כל דייט {ואפילו כושל}. הם אוספים כל מידע על סגולות נדירות ורבנים מברכים. הם כבר שילמו ממיטב כספם לכל צדקה שתושיע. הן סובלים לא פחות ממך, מפחדים למרות התקווה. הם רואים בך את היופי ולא מבינים איך היא, הבחורה לא רואה. הם חוששים יותר מכולם שתיפגע. שומרים בגרון כמות לא קטנה של דמעות, שמישהו מלמעלה יענה כבר: "למה הבן המושלם שלנו עוד לבד?" והם.... הם ימשיכו לדאוג ולחשוש שהפסקת להתאמץ. כל חג ייתן להם את הפנטזיה כיצד אתה מיסב לשולחן עם הכלה...והילדים... כל יציאה גורמת להם לייחל שהפעם זה סוף סוף קרה. עלינו להיות סבלנים ולהכיר להם תודה. לשמוח המון בעיקר לידם. לשתף במידת האפשר, לספר על המאמץ וההשתדלות בדרך הארוכה. ולומר להם עם חיבוק, בביטחון מלא, ש...הנה... תיכף זה בא... ו... להתפלל חזק חזק שאם לא בשבילנו אז שיהיה בשבילם!!!

maccabist 1

New member
תודה על זה מאושרת...

הצלחת להביא עוד הסתכלות על הנושא,נהניתי לקרוא וגם לקחתי לתשומת ליבי. רק שבאמת קשה ליישם,כי מרוב הלחץ שלהם הם מוכנים לשמוע על הצעות גרועות ולפעמים זה מעליב שההורים שלך שאמורים לרצות את הטוב ביותר בשבילך,מתפשרים כ"כ.

קליט

New member
תשמע

תוך כדי ויכוח אתה אומר לעצמך את הכלל החשוב "אל תהיה אני - תהיה ענייני" ואו אז אתה לא מתרגש מאמא שלך שעוברת גבולות, - אלא אתה חושב על העניין באופן ענייני ואתה נשאר שקול וענייני . זה בדוק . זה גם עיצה יעילה נגד כעס והקפדה . בהצלחה

ויותר מזה

קליט, תוך כדי שהיא מדברת ושוב נואמת, תיגש אליה, תחבק אותך ותגיד: 'תודה אמא שאת משתתפת בדאגה שלי. באמת לא פשוט לי עם כל עניין השידוכים, ועכשיו אני מבין שגם לך לא פשוט'. מבטיחה לך שהמוד ישתנה.

קליט

New member
אצלינו לא מחבקים אמאות/אבות . . מחבקים רק את האחת ובמסתרים

את יודעת מה ? . . יום אחד החלטתי שחשוב לי לשפר את היחסים עם אמא שלי ואני משפר את היחסים עם אמא שלי, לא עשיתי דבר, וראה זה פלא - יש שינוי באויר ! . מסתבר שבכל זאת דיברתי אליה בצורה רכה יותר .

maccabist 1

New member
זאת התמודדות בפני עצמה

אני מאמץ את חלק מהרעיונות.תודה לכם! חלקם תיאוריטיות ולא מעשיות, אך חלקם בהחלט ניתנות ליישום. לפעמים מאוד קשה לשנות תפיסה של אנשים מבוגרים, בעבר ניסיתי זאת בצורה עדינה ושקולה(במיוחד שהורי לא בדיוק חרדים מלידה) יש דברים שעם ההסבר הכי רך וכנה הם לא יבינו. אך לחייך לידם, ךהרגיע ולשתף במה שצריך בהחלט אשתדל לעשות יותר, תודה על העצות קליט ומאושרת. אגב,גם אצלנו לא נהוג לחבק, נשיקות לפעמים.

לי נמאס מהשיחות האלה

מרגישה שאסור לי לסרב להיפגש כי זה דוחה את הזיווג ובלה בלה .... קשה שחושבים שבררנים מידי

נשמההההההההההההההההה

מה איתך? אני ב"ה בסיידר אין לי טיפת זמן לעצמי, זה מציק ברמות אני כל הזמן רציכה לרצות את כל העולם איהיה טוייייייייייייב חח

בטח

שיהיה טובבב מה מבחנים/שידוכים/חפירות? ספרי קצת איך עוברים עליך ימי הטירוף והבאלגן..?? לפחות מבחנים אני יודעת שיש להם תאריך ויבוא יומם...אבל השאר??!! בעעע... נו טוב, מפעם לפעם יוצא מדעתי, אחכ חוזרת.

מבחנים לא

שידוכים חפירות אני מעבירה בחפיף מין סדר יום עמוס מלא בתוכן ועבודה שאין לי פשוט שניה פנויה להיות עם עצמיייייייייי ובשידוכים נחמדיישן בנתיים ב"ה חח איך אצלך???

יופי ב"ה

אבל את חייבת זמן לעצמך, קחי אויר..צאי עם כמה חברות לטייל קצת. חובה, בלי זה אנחנו רובוט מהלך... ואני כרגע מבחנים/שידוכים/חפירות כמו שאמרתי והכל כרגיל...והזמן עובר בלי לחשוב כמעט..

יאו הזמן טס

אני עוד קצת בת 23 לא מאמינה שזה קורה בכלל... אין לי זמן אליהן חח לא נורא זה הנזמןו לעשות קריירה

2ת Wל ר2

New member
כן יש את השיחות האלה וגם יש אחרות..

א': תתחתני כבר, מה את חושבת? שתגורי כאן לנצח? יש לך עוד אחיות. תתחתני, תתחתני, תתחתני.. זה מה שאני שומעת כל היום... :/

למעלה