אמא שלי כועסת עליי

אמא שלי כועסת עליי

שמתי גם בפורום אחר! שכחתי לטלפן ולהגיד חג שמח אתמול, לפני החג השני. היום טילפנתי אחר הצהריים, אחר שחזרנו מההורים של בעלי והיא מאד כעסה ואמרהלי שאני מעליבה וטרקה לי את הטלפון בפנים. האמת שלא יחסתי כזו חשיבות לחג השני. ראיתי בבוקר של אתמול שיש לי שיחה ממנה ואמרתי שאני אצלצל יותר מאוחר, כי הייתי בקניות עם הילדים. ממש שכחתי, אנחנו מדברות גם ככה כל יום לפחות פעם-פעמיים, אנחנו מאד מאד קרובות. רק בערב של אתמול, ב8 בערך, נזכרתי שיש חג שני, לא חשבתי על להגיד "חג שמח". היינו בבית כולנו, אחרי ערב בבריכה, עייפים מול הטי וי, ממש לא עיניין אותנו לארח או להתארח. ועכשיו היא ממש היתה עצבנית. בת דודה שלי באה מרחוק מאד להוריי (שגרים כמה רחובות לידי), לא ראיתי אותה המון זמן ורציתי לבוא. אמרתי לאמא שלי: "איך אני אבוא עכשיו עם כל המתח והעצבים?" והיא אמרה: "לא רוצה שתבואי" וטרקה. בסוף הבת דודה באה אלינו לשעה. העיניין הוא שהיא תמיד בסדר איתי ונורא עוזרת וכו וכו, ואני מרגישה שאכזבתי ועשיתי "פדיחה", למרות שבהן צדק לא חשבתי שדין חג שני כחג ראשון, פורמלי ו"חגיגי". בעלי ואני לוקחים את החגים בקלות, אם היה לנו כסף היינו טסים בחג עצמו לחו"ל. והוריי גם ממש לא דתיים (בלשון המעטה), אבל לאמא שלי חשוב לקבל כבוד, ומבחינתה אני לא נתתי כבוד, במיוחד כשהיא כל כך עוזרת ותומכת בכל מובן וכל הזמן.

בקשי סליחה.

אני לא מבינה את העניין שאמא שלך עושה - אבל לה זה בטח מאוד חשוב כמו שאת אומרת, היא מרגישה שלא נתת לה כבוד. תשאלי אותה מה אפשר לעשות כדי שתרגיש שלא זלזלת בה או משהו כזה. נסי למצוא משהו שכן ירכך אותה . בהצלחה - אני מחכה לשמוע איך זה נגמר.

m i c h a l 6 1

New member
יעבור לה../images/Emo140.gif

בדרך כלל מתרגזים ונעלבים, גשי אליה.. חיבוק ונשיקה והן נמסות.. עזבי , נפגע לה קצת האגו,איך העזת לא להגיד חג שמח? ושוב נשיקה וחיבוק מכל הלב יחזירו את אמא שלך למסלול

הילהל

New member
החגים מעוררים המון מתח

אם לא בא לך לריב על זה ואת רוצה "להחליק"עניינים - שלחי לה הביתה פרחים או זר מתוק, מה שמתאים צרפי פתק של "מצטערת שנפגעת ואוהבת אותך" אני מאמינה שזה יעורר חיוך ורגיעה

אמא שלי גם כעסה שלא התקשרתי לחו"ל

לומר חג שמח. ונראה לי שהיא גם כועסת עליי בגלל שביום שישי אמרתי שלא יכולה לדבר,כשהיא התקשרה בדיוק שנייה לפני שעמדנו לשבת לאכול ארוחת חג אצל המשפחה של הבחור. היא רצתה להתקשר לטלפון שם ולדבר איתי וזה היה מעכב את כולם ומספיק כל הארוחה התעכבה. מאז היא לא מתקשרת...

ם אמא שלך פולניה (לפחות באופי)? זה נורא!!!!!!

הכל הם זוכרים ורושמים. הכל. אגב, גם אחי לא התקשר והוא אמר לה את דעתו בפנים, שזה לא עוד חג, זה פסח והוא כבר אמר אז חג שמח ולא צריך עוד פעם. רק אני שפנה.

mevav1

New member
וואי...איזה קטע מרגיז זה.האמת שאמי לא מתנהגת

ככה אבל תחזרי ותאמרי לה שלא חשבת שהיא מצפה שתאמרי לה חג שמח כשזה בכלל לא עוד חג ושאם זה כ"כ חשוב לה, יכלה גם היא לטלפן ולומר חג שמח. ועוד דבר אני ממליצה לך זה לומר לאמך שכבר X שנים שהיא לא בגנון ושאת מתפלאה מה קרה שחזרה להיות ילדה קטנה
לדעתי זה רמז עבה עם קריצה אבל אומר את מה שצריך. ושלא תהיי שפנה, לא כדאי לך, כי תפסידי הרבה בחייים אם לא יהיה לך האומץ ולומר דברים שצריך(לאמך בכל אופן).

יומטוב5

New member
מתולתלת לדעתי

ולי גם יש מקרים כאלה שם אמי היקרה מקרים של חוסר מחשבת והעלבות לא מוזברת תגשי עליה כאשר את רגוע תבקשי סלחיה תגידי שפשוט לא חשבת (אולי תביאי משהו קטן) ותראי אחרי כוס קפה הכל ישכח יום טוב

אנאהיא

New member
גם בתי הצעירה לא התקשרה לאחל חג-שמח

אז מה? היא ערכה איתנו את ה"סדר" ואז ברכה אותנו בברכת החג. בתור אֵם לילדים בוגרים, אני חושבת שכעת אין צורך לחנך אותם ולהכתיב להם, מוטב שיפעלו ויתנהלו בהתאם לתחושותיהם. גם לא צריך להעלב, במיוחד אם מערכת היחסים היא טובה וקרובה באופן כללי. במקרה זה, ולאור ה"עלבון", בקשת סליחה תספיק בהחלט.

למעלה