אמא שלי והמשפוחע לחצו ולחצו

שָׂרָה

New member
אמא שלי והמשפוחע לחצו ולחצו

הם דואגים בטירוף על התוכנית ללדת 'לבד' ונידנדו לי שאקח מיילדת. מצאתי מיילדת שמתאימה לי בול! המיילדת הזאת יש אצלה לקוחות שבחרו ללדת לבד. כל אורך ההיריון הן מטפלות בעצמן כמוני (וכמו מיכל ומנטי) ובלידה, אם הן מרגישות צורך לקרוא למיילדת או רוצות תפרים אחרי הלידה, אפשר לקרוא לה.. וגם היא באה לבדוק את התינוק לאחר הלידה, כך שלא צריך לחפש רופא שיעשה טובה לבדוק את התינוק וחשש שהרופא יתרגז ש'העיזו' ללדת לבד. אמא שלי טילפנה אליה והמיילדת מרגיעה אותה ואומרת שיש לה סטיסטיקות טובות מאד.. וגם כן, היא לא עושה עסק ממצג עכוז. אצלה זה: הוא נולד וזהו! והעיקר: היא לא ביקשה כסף (אלא אם נקרא לה ללידה או לבדיקה לאחרי הלידה) אז אני מלאת תודה על העזרה מהשם שמצאתי מישהי באותו הראש. אז כל הבנות שגרות בניו יורק או ניו ג'רסי קרוב למונסי יכולות להשתמש בשירותים שלה (רוב הלקוחות לוקחות אותה ללידות בית).

Manty

New member
../images/Emo45.gif חדשות נפלאות

מקווה שעכשיו שההורים are off your back ההריון יזרום לו בנוחות עד ללידה הנפלאה!

שָׂרָה

New member
לא בטוח שהם ירדו מהראש

עכשיו אולי יגידו שהמיילדת לא נורמלית אז אני לא מספרת להם את הפרט הזה

איזה יופי

הלואי שבארץ היתה מיילדת כזו שאומרת, שאצלה זה הוא נולד וזהו. בלי סטיסטיקות ופחדים. ובכלל שנותנת לך הרגשה כזו טובה לגבי הבחירה שלך. ממש כיף. מעניין באמת עד כמה משפיע המחשבות על תרחישים גרועים והחששות של המיילדת, על היולדת בזמן הלידה.

סטיוויה

New member
לגבי שאלתך השנייה

נראה לי שמשפיע וחצי. כל אדם שנוכח בלידה ומביא איתו פחדים ואנרגיות שליליות או לא מאוזנות-משפיע לרעה על היולדת והלידה. זו האמונה שלי.

שָׂרָה

New member
בגלל זה אחרי שאמא שלי היתה בלידה

הראשונה, והיא בהתה בהערצה עיוורת ביולדת שהתערבה והשכיבה אותי בכוח.. אמא צעקה עלי שאני לא משתפת פעולה עם המיילדת. (להשתכב בתנוחת ג'וק הפוך, ללא המאבק העיקש שעשיתי להרים את האגן באוויר
) אני לא רוצה אותה איתי בלידות הבאות, וגם אפילו לא לספר למשפחה שאני בצירים.. אני מפחדת שהפחדים שלהם ישפיעו על הלידה אפילו מרחוק.

עיגולית

New member
דווקא יש מיילדת כזו...

רונית קופליס, המיילדת שלי בשתי הלידות, ובאף אחת מהן היא לא התערבה, נתנה ללידה להתנהל מעצמה... כאילו שיש משהו לעשות?! ודווקא היא ברגעים של משבר החזירה אותי לאמונה לתהליך הטבעי של הלידה ולגוף שלי. אני לא יודעת כמה אפשר ל"האשים" את המיילדת, זה נראה לי הרבה תלוי ביולדת, ובכמה היא לוקחת אחריות על הלידה שלה. לכן נראה לי שהשאלה פה לא אם יש מיילדת כזו בארץ?? אלא מי היולדת? וכמה היא מחכה שיילדו בשבילה, וכמה היא באמת מוכנה לעבור דרך ... שרה, אני שמחה בשבילך שמצאת דרך ביניים, שתרגיע את סביבתך ואותך, להרגיע את הסביבה זה לא פחות חשוב, ובכך סללת לעצמך דרך ללידה טובה.

שָׂרָה

New member
האם רונית קופליס

מסכימה ליילד מצג עכוז? האם היא היתה מסכימה שלקוחה שלה תבחר ללדת בבית לבד?

עיגולית

New member
שרה

דווקא שאלתי את רונית על כל עניין הלל"מ, והיא הפתיעה אותי בפתיחות שלה לכל הנושא, לתמיכה שלה ביולדות שמוכנות ללכת עד הסוף עם האמונה בגוף שלהן, ובבחירה לא ללכת אחר הפחדים. רונית מדברת על האחריות שיולדת צריכה לקחת על עצמה כדי לאפשר לידה טובה, על ההתחברות לעצמך בתהליך, ועל ה -no mind שמחייב התהליך הזה. במהלך כל הלידה הרגשתי שהיא בעצם שמרה על המקום הזה, שלא יפריעו לי דברים באמצע בכדי לא "להפעיל" את המוח החושב אלא לאפשר לי להיות רק במקום הראשוני (אני לא יודעת אם אני ברורה מספיק).

Manty

New member
ברורה, ברורה!!!

וטוב לשמוע על גישתה של רונית
כשמיילדת טוענת שללדת לבד זה לא אחראי, אני חייבת לתהות על גישתה ללידה... הרי מיילדות מחזיקות בדגל ה"לידה טבעית" אך אם הן מאמינות שלידה לא יכולה\צריכה להתרחש בלעדיהן, אני הייתי חוששת מהדרך בה הן רואות את תפקידן ואת אמונתם האמיתית בלידה. (כמובן שיש יולדות שמחפשות במיילדת דמות דומיננטית ש"תיילד" אותן, כך שאני לא טוענת שאין להן "מקום".) בקבוצת הלל"מ יש מיילדת המשתתפת קבוע, והיא רואה את תפקידה כמיילדת כמישהי שעוזרת לזוג למצוא את האמונה בעצמו ומעודדדת אותם ללדת עצמית. היא שמחה לחלוק את היידע שלה ואינה מרגישה שחוסר נוכחותה בלידה מעלה את הסיכון, נהפוך הוא. וזו לדעתי תפקידה החשוב של המיילדת: לעזור ליולדת למצוא את האמונה המוחלטת בעצמה ובתהליך הלידה, בכדי שלא תזדקק למיילדת. אך בגלל הסתירה, קשה למצוא מיילדות שמוכנות לכך...

מנטי אני חולקת עליך על המשפט:

כשמיילדת טוענת שללדת לבד זה לא אחראי, אני חייבת לתהות על גישתה ללידה אני חושבת שכן יש מקום למיילדת או מי שמבינה במיילדות כי לידה זה לא ארוע צפוי ולהן כן יש כלים. יש מיילדות שנותנות המון חופש פעולה והולכות עם היולדת עד הסוף כך שהיא יולדת לבד. לפי דעתי הכל תלוי בגישה של היולדת ללידה , מה היחס שלה למיילדת, מה המקום של בנהזוג בלידה. ועוד.. אני מאמינה כי כל אחת מזמנת את הלידה שלה. מאחלת לכום לידות טובות .

צימעס

New member
מנטי לא אמרה שאין מקום למילדת

אבל גם לי, כמוה, יש בעיה עם ההכרזה "אסור ללדת לל"מ, חייבים מיילדת". זו, מבחינתי, הכרזה "צנטרליסטית" שלוקחת כח ואחריות מהיולדת, ודומה בעיני לרופאים שאומרים "אסור ללדת בבית, חייבים בי"ח".

עיגולית

New member
יש בזה משהו...

זה נראה לי קשור בבחירת האנשים שילוו אותי במהלך הלידה, אני רוצה אנשים שתומכים בלידת בית, שמאמינים בתהליך ובגוף שלהם שיודע ללדת, ואנשים שמעצימים אותי כיולדת... ולכן לא יהיה לי נוח עם מיילדת שלוקחת ממני את הפריבילגיה הזאת. אבל... כמו כל דבר, יש נשים אחרות שצריכות כמו שמנטי אמרה את המיילדת הנוכחת מאוד, זאת ש"תיילד" אותן, והכל בסדר, כל עוד יש בחירה, והתכווננות של מה אני צריכה כדי ללדת? באילו תנאים אני יכולה ללדת? האמת שבהתחלה כל עניין הלל"מ נראה לי תמוה מאוד, אני חייבת להגיד שהיום אני מבינה את זה הרבה יותר.

עיגולית

New member
... בעצם מה שאתן מחפשות זה...

"לידה ללא התערבות", זה השם המדוייק, לא?! יותר מאשר "לידה ללא מיילדת"

צימעס

New member
פחותויותר נכון.

אני כן נעזרת במילדת, אני טוענת פה נגד ההנחה שזה הכרחי. לי (עד כה) - כן. לאחרות - לא. עובדה.

שָׂרָה

New member
יותר נכון 'לידה ללא מעקב'

בלי מישהו עם 'סטופר' ביד, בלי פולשים מבחוץ. מי שגר בכפר והיתה לו פרה ממליטה, יודע שאם הוא יעקוב אחרי הפרה שאמורה להמליט, הפרה תחכה עד שהמעקב יפסק, והיא תמצא מקום פרטי ותלד ללא מעקב. אם יסגרו את הפרה בחדר והיא תהייה במעקב תמידי, ההמלטה תימשך הרבה זמן, ועם הרבה יסורים וסכנות לפרה. זה נכון גם לגבי היצור האנושי וכל החיות. עצם המעקב גורם ללידות להתארך ולהסתבך. אני חושבת שלידה עובדת על אותו המנגנון של אורגזמה. כשם שקשה מאד להגיע לאורגזמה בנוכחות מעקב מאנשים מבחוץ, וקל להגיע לזה בפרטיות כך זה בלידה.

עיגולית

New member
מסכימה עם כל מילה!

ובאמת כמו שצימעס, אם אני לא טועה, אמרה פה, זה לא סותר נוכחות של מיילדת, רק צריך למצוא אחת מתאימה לראש, וזה נכון בכל מקרה של מיילדת. אם לאישה שמצפה ש"יילדו" אותה תגיע מיילדת שמאמינה שהכל טבעי וצריך רק לטבע לעשות בנו, החוויה שלה מהלידה תהיה טראומתית. לכן זה חשוב, לדעתי, לבחור את האנשים מיהיו מסביבי בלידה, כאלה שיוכלו לתמוך בי ובתהליך, ושהציפיות יהיו ברורות. בכל אופו, שרה, מאחלת לך לידה טובה, זורמת ומעצצימה

למעלה