אמא שלי והיומולדת

הילהל

New member
אמא שלי והיומולדת

כווולם הצליחו לאכזב אותי ביומולדת השנה, חוץ מאמא בעלי, שכרגיל לא טורח לציין את היום הזה דווקא טרח לייצר ריב לתפארת בבוקר יום הולדתי אחי, אבא שלי וסבתי שכחו לברך אותי (התקשרו במבוכה ביום שלמחרת) העובדה שאני בבית ואין לי אפילו את החגיגונת הקטנה שלרוב עשיתי בעבודה (אתן יודעות - להביא עוגה, לקבל בלונים וברכות וחיוכים) רוב היום בכיתי בערב אמא שלי התקשרה וכ"כ הצטערה שאני מצוברחת כי היא הרי כ"כ שמחה ביום הזה, בו היא חוגגת את הפיכתה לאמא ולשמוע את זה ממנה, אפילו שהיא אמרת את זה כבר 33 שנה, לא מפסיק לרגש אותי ביום שני הקרוב היא לקחה לה חופש ובנתה לנו יום חגיגי לתפארת בחרה תערוכות מעניינות במוזיאון, שופינג, מסעדה, בדקה עבורי תחבורה ציבורית נוחה אמא יש רק אחת, ואיזה כיף שיש לי את האחת הזו שלי כשחושבים על זה, מי שזכרו לברך היו גם הן רק אמהות ובנות - הדודה שלי ובנותיה, חברות טובות. אולי לנו הנשים החגיגיות שביום הלידה יותר משמעותית?

קודם כל - מזל טוב../images/Emo77.gif../images/Emo28.gif../images/Emo213.gif

שנית אני חושבת שיש לנו משהו - האימהות עם ימי הולדת, גם בתור אם וגם בתור בת אני מרגישה את זה. יש התרגשות לפני, תוך כדי ואפילו אחרי. אני מכינה לעצמי מסיבות יום הולדת (חוץ ממסיבת ההפתעה שהכינו לי והפתיעו אותי מאוד בגיל 40)-תמיד אני מזמינה לעצמי אורחים ומכינה ארוחה טובה ועוגה ופינוקים. בדצמבר הרבה מבני המשפחה חוגגים ימי הולדת (כולל אני, אבי ובני)וזו סיבה נפלאה לכנס את כולם. אל תצפי מאחרים - תדאגי לעצמך (ככה אומרת אודטה ובפעם הזו בלבד אני מסכימה איתה)את רוצה מתנה? תגידי - הייתי שמחה לקבל WWW במתנה ליום ההולדת שלי בחודש הבא. או - הייתי רוצה שנצא למסעדה ביום ההולדת שלי בעוד שבועיים. וכדומה. וכן - אנחנו הנשים עושות עניין גדול מימי הולדת. אבל זה כיף לא?

הילהל

New member
ניסיתי את העצה הזו

להגיד לו שאשמח לקבל ממנו X או שאשמח אם נצא לעשות Y הוא פשוט לא משתף פעולה זה לא מדבר אליו וזהו, הוא לא איש של מתנות ואירועים (גם יום נישואים לא נחגג כאן) אני לא אוהבת לבשל וממש לא בא לי לארגן ולטרוח ביום הולדתי, כיוון שאני עושה זאת ביתר 364 הימים בשנה נראה לי שביומולדת הא אני אקח לי יום חופש מהם 0הם=בע לוילדים) וזהו

חני ב

New member
עצוב לקרוא את מה שאת כותבת

ואני שמחה שהיא לפחות גרמה לך למצב רוח טוב. האמת שאותי באמת היה מרגיז אם הבעל לא היה זוכר ולא היה דואג לפינוק כזה או אחר אבל אני יודעת ממה שאת מספרת, שעול הפרנסה מוטל עליו והוא בטח נורא נורא לחוץ. הוא הרי לא עשה לך בכוונה. לפחות פינק אותך אח"כ?

הילהל

New member
הוא "ישקול" לפנק אותי בחורף

אני אמורה להבין שכשאת גנן מאי זה זמן לא מוצלח להיוולד בו, כי הוא עסוק מידי אז אמרתי לו שהוא מוזמן להפתיעני בדצמבר די בטוח שזה לא יקרה אני יודעת וידעתי תמיד שזה לא הקטע שלו בחיים אבל השנה בגלל שאני מובטלת אין לי הרבה מקומות אחרים בחיי שיפצו על ההעדר הזה אצלו

חני ב

New member
שבוע קודם לתאריך שמתאים לך, תזכירי לו

דרך אגב, הוא יודע שאת מאד מאד התאכזבת השנה ובכית הרבה?

הילהל

New member
יודע ומאוד נבוך

אני מרגישה שהמבוכה שלו נובעת מכך שאין לו מושג למה אני מרגישה ככה ולי אין איך להסביר וגם כי הוא פשוט לא יודע להיות אחר מאז הפיטורים הוא הפך להיות חלק גדול מידי מהחיים החברתיים שליף כי חלק אחר חסר ואני כנראה מנסה להוציא ממנו משהו שאין לו לתת

חני ב

New member
יופי שאת מודעת לכך ולפני כל ארוע

כמו יום הולדת שלך (בטח גם עם שלו הוא לא עושה כלום, לא?) ויום נישואין ותפנקי את את שניכם או רק את עצמך.

הילהל

New member
גם היומולדת שלו לא מעניין אותו

אני לרוב כן עושה משהו הוא שמח מזה אבל לא מתעלף מאושר מבחינתו היומיום משמעותי ואין חשיבות לתאריכים חגיגיים (חשוב לו שנגיד כל יום שאנחנו אוהבים, חשוב לו שנחיא בקטנות כל יום, ולא הפקות גרנדיוזיות באירועים)

pf26

New member
לפי הכותרת חשבתי שתכתבי משהו אחר.

אני שמחה שהתבדיתי ושהיא ציינה את זה כמו שצריך. באופן אישי אני לא ממש זוכרת תאריכי יומולדת, פרט לתאריכים בהם נולדו ילדי. בהחלט יכול לקרות (וכבר קרה) שלא זכרתי כשהתעוררתי בבוקר שזה יום הולדת שלי או של בעלי. עוד לא קרה שלא התחלתי לספור 3 ימים לפני יומולדת של אחד מילדי "עכשיו הייתי פה... עכשיו התחילו צירים... עכשיו נולדת... עכשיו אתה בן שעה...". אז את רואה - יש לי 4 ימי הולדת בשנה!

פלגיה

New member
../images/Emo65.gif מזל טוב

אני מאוד מבינה את האכזבה שלך, כי גם אני הייתי ככה הרבה שנים. בסוף למדתי להתקשר מראש לאנשים, ואז עוד לפני שהם שואלים מה רציתי הם אומרים "הי, מגיע לך מזל טוב היום, לא?" וככה אני מקבלת את כל הברכות שרציתי. דווקא השנה התקשרו כולם (טוב, חוץ מהאח שבצבא ובקושי נושם, וחוץ מהאח שבאותו יום נולדה לו בת אז אני התקשרתי לומר לו מזל טוב). אבל אימא שלי - כמובן וכמובן. היא זאת שתמיד זוכרת את ימי ההולדת של כולם.

little baker

New member
מזל טוב ליום ההולדת../images/Emo213.gif../images/Emo65.gif

איזה כיף לך. כל הכבוד לאמא שלך.

מזל טוב ליום הולדתך מתוקה

אם תקחי את זה כך קשה זה רק מזיק לך. תלמדי לעשות לך ימי הולדת ולקנות לעצמך מתנה.זה מה שאני עושה. הגברים לא תמיד מבינים,ככה זה וצריך לקבל את זה. אצלנו במשפחה אני תמיד מזכירה את ימי ההולדת. עושה לעצמי מסיבות ואפילו קלקלתי לחברה שפעם רצתה לעשות לי מסיבת הפתעה,עשיתי והזמנתי. תאהבי את עצמך וחבל על הדמעות.

מזל טוב יקרה ../images/Emo65.gif

איזו נפלאה אמא שלך ממש מקסים מצידה לחוש אחרי שנים את הרגע הקסום בו יצאת לעולם והפכת אותה לאמא. לגבי השאר ובמיוחד הבעל חינוך מתוקה, חינוך. ועכשיו עיצמי עיניים הביעי משאלה וכבי את הנרות שעל העוגה

מזל טוב יקירתי ../images/Emo24.gif../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

זאת האמת, נשים יותר נוטות לזכור תאריכים בד"כ. שמחה שלפחות אמא שלך גרמה לך לחיוך, ואולי שווה לדבר עם הבן זוג על כך שהיית שמחה לקבל יחס ביום הולדת שלך, כי זה לא עוד יום, לא סתם יום.

קודם כל מזל טוב וסליחה שבאיחור ../images/Emo65.gif

שנית רציתי להגיד לך שאת בחברה טובה גם אצלנו רק אמא שלי זוכרת את התאריך ויודעת להרים טלפון ולהתקשר. בעלי זוכר אם אומרים לו ואז מוציאים אותי בערב. אבל ככה אין סיכוי בלי תזכורת שהוא יעשה משהו בשבילי. ואת יודעת מה למדתי לחיות עם זה וביום שאני רוצה חגיגה אני דואגת לציין את זה מראש.

למעלה