אמא שלי [ואבא גם]

t o t a l

New member
אמא שלי [ואבא גם]

"אתה לא הגבר היחידי שבגדו בו", היא עמדה במרכז הסלון וצעקה באותו יום שבת בלתי נשכח בבוקר. הגעתי לשם למספר דקות לאסוף את הילדים, שלנו את הלילה בבית הורי, בבית בו אני גדלתי. אמא שלי. האישה שאולי הקרובה אלי מכולם, אישה בוגרת במיטב שנותיה, עמדה במרכז הבית בו גודלתי על ידה, עיניה רושפות אש ידיה על מותניה, גופה מוטה מעט קדימה וצועקת: "מה אתה חושב לעצמך. אתה לא הגבר היחיד שבגדו בו. תתאפס. תשלוט בעצמך." היו אלו הימים הקשים בחיי. באותו בוקר הייתי אחרי לילה ללא שינה. לא. לא השארתי אותם לישון שם על מנת לצאת לבלות. עשיתי זאת כי לא יכולתי להרשות לעצמי לכאוב ליידם. הייתי בבית כל הלילה. ער. שכבתי במיטה. שכבתי על הרצפה. פסעתי הלוך ושוב בכל רחבי הדירה, מקיר הסלון, לקיר חדר השינה, מרחק של כעשרה מטר, במשך שעה. שוב ושוב ושוב ושוב. ושוב שכבתי במיטה. ושוב אכלתי את הרצפה. ושוב פסעתי ברחבי הקונכיה. רק כשהפציע השחר, הצלחתי לעצום את עיני לשעה קלה, לפני שיהיה עלי להתעורר ולנסוע להורי על מנת לאסוף את ילדי, שישנו שם את הלילה. "אתה לא הגבר היחידי שבגדו בו." היא נזפה. ואני עמדתי מולה ללא יכולת להגיב. מלותיה גרמו לי להתבייש בעצמי. להרגיש חלש. להתבייש בחולשתי. ברגשותי. לבוז לכאב שריסק לי את הנשמה באותם ימים . ובה בעת לכעוס עליה נורא. לכעוס עליה כל כך ולא להבין למה. כעס כזה שגורם לרעד. כעס כזה שגורם לשיטנה. כעס כזה שמחלחל בכל צינורות הדם וממלא את כל תאי הגוף ברעד ומועקה. כעס ושוב קצת בושה. כעסתי עליה והתביישתי בכעסי. הרי זאת אמא שלי. הרי היא כל כך טובה. הרי היא כל כך עוזרת. הרי היא נכונה לסייע בכל זמן ובכל שעה. הרי אני כל כך אוהב אותה. היא לא הבינה שלא הייתי צריך את מלותיה המחנכות. שלא נזקקתי לדבריה המחכימים. שלא רציתי את תבונותיה הרציונליות. לא. עמדתי מולה. דומע. ורק רציתי שתחבק אותי חזק. שתעטוף אותי כמו שאם עוטפת את תינוקה. שתערסל אותי ותכניסני תחת כנפה. גם אני לא הבנתי אז שזה כל מה שהייתי צריך. הוקרה וקבלה והכלה. לא הבנתי זאת ופשוט כעסתי. והוא. הוא גם היה שם. אבל אני לא זוכר אותו. "אתה לא הגבר היחידי שבגדו בו." מהדהדות מלותיה באזני גם היום. שנתיים מאוחר יותר. שנתיים עברו מאז. ההתמסרות של אישתי דאז לאחר, כבר כמעט שאינה מכאיבה. אבל מלותיה של אימי עדיין צורבות את ומכאיבות. המשך >>>

../images/Emo23.gif אוהבת אותך איש

מרגש לקרוא את המסע שלך! את החיפוש הבלתי נלאה שלך אחרי האמת שלך. את התשוקה, את הכנות, את הסקרנות ואת האומץ. נכון, אז גדלנו בעולם כירורגי שבו הילדים ה"טובים" נשארים נשואים וכמובן עובדים כמהנדסים, עורכי דין ורופאים. אולי אם יש להם "סטייה" קטנה לכוון אומנותי (טפו טפו טפו) "נרשה" להם להיות אדריכלים. גדלנו בסביבה שלא הכירה בגלוי ברגשות ויצרים כחלק טבעי ובסיסי (ויפה להדהים) מאיתנו. נכון, לא "חיברו" אותנו למשורר, למוזיקאי, לרקדן, לשתיין, לפילוסוף, לזונה (אתה יודע.... שלא ישפיעו על הילד ללכת בדרך "רעה"). אבל אתה מצאת את כולם בתוכך והוצאת אותם לאור. והבאת אותם לאמא שלך ואמרת לה - אמא, תכירי בבקשה. נתת לאמא שלך מתנה ענקית! תן לה זמן לעכל אותה.

רק רגש

New member
ממש ממש יפה, בעיקר איך

שבעיה חדשה מדחיקה בעיות קודמות ולפעמים דווקא הבעיות הגדולות פותחות שסתומים שהיו סגורים חזק.

טעם הבגידה ../images/Emo10.gif

טעם מר
,מכאיב,משפיל,חורט עם ברזל דק ומלובן,פוצע. כאב לי לקרוא אותך

t o t a l

New member
צר לי, אבל.....

לא הבנת כלום ולא קראת עד הסוף בוחן בקיאות עוד חצי שעה

סאאאאמק../images/Emo178.gif עברה חצי שעה??../images/Emo178.gif

ועכשיו גם קראתי את החלק השני
ויכולה לשתף אותך במשפט אחד שמלווה אותי כבר 16 שנה שאמרה לי אמא שלי. "תראי את כל הילדים של החברות שלי, כולם מסודרים לכולם יש דירה, לכולם יש עבודה מכובדת - ותראי אותך" ואז הייתי נשואה שנה בערך(לא באושר), עם ילד, עובדת במשרד ממשלתי מכובד, בתפקיד מכובד, ועם חברים אוהבים. אז אלו האמהות שלנו, ובטח לרובנו יש את אותה האמא. "יגעו" בכל דבר, רק לא בנו. למה? לאלוהים פתרונים, גם אני מחכה לתשובה ועדיין מתעקשת, בגידה, טעם מר יש לה
(עברתי את הבוחן????
)

shemesh22

New member
אוףףף איתך (נשיקה)

יושבת דומעת כאן באמצע העבודה, באמצע הטרוף יושבת וקוראת ומזדהה עם המילים של הילד ההוא מהמקום של הילדה שבי, יושבת וקוראת פעם נוספת מהמקום של האמא שבי... כל מה שבא לי זה לחבק אותך חיבוק אוהב עוטף והכי אמהי שיש. רגשת אותי מאוד יקירי

Rinattt

New member
../images/Emo20.gif

קראתי עד הסוף לא כמו סופי
אני גרה במרחק קטן מהורי, אני תמיד שומעת את המשפטים: "אם היית שומעת לנו... אם היית לומדת..." וכו', ואני אומרת להם שדי כבר, אבל הם בשלהם, כי הורים זה הורים, במיוחד אלו של פעם. הם רוצים שנחשוב כמוהם, נהיה מה שהם בעצם חלמו להיות, אנחנו, הגאווה שלהם. שים עצמך בתור הורה, כמה פעמים ילדייך רצו לעשות משהו ולא הסכמת? כהורה אתה רואה את הדברים אחרת, ואנחנו תמיד נשאר ילדים של ההורים גם כשנהיה בני 50. נכון, באסה שהם לא יכולים לקבל את דרכינו, הרגשתינו, צעדינו. ונכון שאנחנו כבר גדולים ועכשיו אנחנו אלו שמחליטים על החיים. הם הביאו אותנו לעולם, חינכו, השתדלו לעשות את המיטב והמירב. לפחות, את הכבוד המגיע להם ניתן, מבלי לרצות אותם דווקא, ואפשר אפילו לממש את עצמינו מבלי לספר על כל צעד ושעל, ומבלי לצפות שהם יבינו. וגם כשנרצה שיבינו, וגם אם נצפה שאם נחשוף את הרגשתנו הם יבינו, לא תמיד זה יכול לעזור להם לקבל אותנו כפי שאנחנו. הם פשוט עושים זאת לא מרוע אלא מתוך אהבה גדולה והמון חוסר הבנה. נכון, חסרה לנו ההבנה, אבל אני חושבת שדי לצפות מאחרים, בפרט בגיל שבו אנחנו נמצאים. את טפיחות השכם מעדיפה לתת אני לעצמי, ולא לחכות לאחרים. כי את חיי אני זו שחיה, גודל הציפיות גודל האכזבות זה לא משפט שאני המצאתי ויש בו המון. אז אמשיך לסנן לי את המשפטים שלהם, וכן גם מידי פעם להתעצבן, כי הם לא יפסיקו לעולם, ואני לא בטוח שאצליח לשנות אותם. סתם כזה כתבתי על עצמי, ממש בדיוק בימים אלו אני עוברת את זה ומה שכתבת הזכיר לי את זה. וגם פעם ראשונה שקוראת את הבלוג, כתבת כרגיל... מקסים

בן הקשת

New member
../images/Emo23.gifנחשול עולה וגואה../images/Emo23.gif

כך בדיוק אני חש, את אהבתי אליך איש, ככל שאני מכיר אותך יותר לעומק, יותר קרוב. וככל שאני מכיר, כך אני מעריך, את הכתיבה הנפלאה שלך, בלי התייפיפות, בלי להרשות לדקדוק ולכתיב להפריע, את אומץ הלב שיש בך, בכל שלבי המסע המופלא שאתה עובר, את הפתיחות שיש בך, למרות הצהרותיך שאתה מפזר על ההיפך
את הנאמנות שאתה רוכש לאט לאט לעצמך. יכולתי עוד לכתוב כל כך הרבה, אבל רק דבר לי אליך. אני בטוח שהדרך ניראית לך לעיתים מבולבלת, אבל אתה על הדרך הנכונה איש. הדרך בה מוותרים על המלחמה, ובוחרים בקבלה העצמית, של הכל, אין טוב ורע, אין רצוי ודחוי, הכל טוב ומקובל. לא על אחרים, אלא בעיני עצמך.
ענק, עד שתקבל מחר את האמיתי.

Jen74

New member
אני לא כותבת פה הרבה, אבל...

הייתי חייבת להגיב על הרשומה הזאת אז...
ריגשת אותי

vered 37

New member
../images/Emo20.gif אני עוד שעה...

מתחילה לעבוד...וכמו שמש יושבת דומעת , נושמת נאנחת קוראת כל מילה בשקיקה לא מרחמת עלייך רק מבינה מרגישה..ממהרת לקרוא את המשפט הבא כי זה סוחף אותי .הייתי באותו מסע , באותו מקום רק במסלול שונה משלך... אמא שלי עטפה אותי , חיבקה אותי ללא הפסקה. הבינה, הרגישה אפילו באיזשהו מקום ריחמה עליי במסירות המטורפת שלה ובאיזשהו מקום זה הרגיז אותי ...החום החיבוק לא יכולתי לסבול את זה! מעולם לא אמרה לי את המשפט הזה "את לא האשה היחידה שבגדו בה "... היא רק רצתה שיהיה לי טוב שאני אתרומם ולא אשקע .. הייתי בקצה של התהום היבטתי למטה וכל מה שנותר זה לקפוץ .. לא קפצתי ...למרות שמאד רציתי . בכיתי ..כאבתי...הייתי מרוסקת.. אספתי את הכוחות האחרונים שלי היתה לי גיבנת ענקית על הגב... אמא שלי היקרה גם לא הכירה את האני האמיתי שלי .היא לא האמינה לי שלאט לאט אני יוצאת למסע אחר של החיים ..שאני מאמינה בעצמי ושמה את עצמי במרכז העיניינים .עד היום לא מאמינה. בכל פעם שכעסתי היא חשבה שזה קשור אליו. היום אני חיה ומאושרת , ומודה שזה קרה למרות שלקח המון זמן. אבל אמא שלי עדיין נמצאת בבועה שלה ..עם הכעסים , והמון רעל עליו.. ואני כואבת שהיא נמצאת במקום הזה. היא לא מבינה שאני ממש אבל ממש במקום אחר. לגבי אמא שלך....אני מאמינה שיגיע היום והיא תדבר עלייך, על הבן שלה ובגדול ! היא רק צריכה לעקל ולהפנים שהילד שלה הוא אני אחר ממה שחשבה.

henush7

New member
והתגובה שלי../images/Emo27.gif

לקחים, רק להפנים. ומהמקום הכואב הזה, לא נכאיב לדור הבא. ובאשר לאמא אבא, אנחנו לא ממש יכולים לשנות אותם באפשרותנו רק לקבלם כפי שהם. ולהשלים עם החסרונות, כמו עם היתרונות בהם.

לגונן

בתור אמא ממש חשוב לי שהאפרוח ישתף אותי במה שעובר עליו. לא מתוך חטטנות או שטלטנות, אלא מאכפתיות. בכדי לדעת איך לגונן אם צריך. בתור בת ממש חשוב לי לא לשתף את הורי בעובר עלי. לא מתוך עצמאות או אינטימיות, אלא מאכפתיות. בכדי לגונן עליהם אם צריך. קוראת אותך ומבינה את המחיר - הם שם עבורנו, תמיד, אבל בדרכם שלהם. ואתה... אתה עברת דרך ארוכה ומסודרת. כזו שבאה עם "רשימת בעיות לטיפול". רק בכדי להכיר בכך שאת הבעיה הגרעינית אתה דוחק. והיא... פתאום באת אליה, וחשפת את נפשך. היא עוד לא עברה את הדרך בכדי לדעת איך לדבר עליך. אבל השביל סלול.

Raychoo

New member
איזה יופי כתבת על...

...הורים שלא רואים את ילדיהם. לא רואים אותם באמת. גם שלי היו כאלו. הם עדיין, אבל פחות. סולחת להם והפסקתי לצפות למה שאין ביכולתם לתת. יש המון חופש בסליחה הזו. לקרוא אותך גורם לי לבחון מחדש את ההורות שלי (עם דמעות בעיניים) ולשאול את עצמי (בייחוד לגבי בני)...האם אני באמת מקשיבה לו? רואה אותו ואת יכולותיו ורצונותיו וצרכיו? האם אני מכירה אותו בכלל או שמא מדברת בשפה שהיא רק שלי? על עצם זה שהבאת אותי לשאול את עצמי את השאלות האלו...שהבאת אותי למודעות הזו... אני מודה לך...

maof

New member
וואלה העלת בי נשכחות...

אנשים לפעמים חושבים שבצורה של להוכיח הדברים אצלינו יקבלו שינוי מקצה לקצה. ולפעמים...זה רק הכבוד שזקוק לליטופים מעוף

למעלה