אמא שלי בדיכאון

• פותח הנושא fame6
  • פורסם בתאריך

fame6

New member
אמא שלי בדיכאון

אני לא יודעת מה לעשות. חבר שלה נפטר לפני חודשיים והיא לא יוצאת מזה. היא לא יוצאת מהבית. היא לא מדברת עם אף אחד. אני לא יודעת מה לעשות.

דבר ראשון ../images/Emo24.gif בשבילך

לא קל להתמודד עם הכאב שלך אמך ואני מבינה כמה את רוצה לעזור לה. בת כמה את ומה היכולת שלך להיות לצד אמך? יתכן שאמך צריכה עוד זמן בכדי להתמודד עם האבל. מה שאת יכולה לעשות זה - להיות שם בשבילה - להיות מוכנה להקשיב לה, להיות מוכנה לתמוך בה כשתרצה. להגיד לה: "אמא, כשתרצי - אני פה". כאשר אדם באבל אי אפשר להגיד לו שהוא התאבל מספיק, שהוא צריך לצאת מזה. לא פעם, מספיק להיות לידו, בלי לדבר, רק להיות ליד ובשקט. שמעתי פעם סיפור על אשה שבאה לנחם את חברתה ולא ידעה מה להגיד לה. הם היו יוצאות יחד לצעוד והאשה כל הזמן חשבה "מה להגיד לה, איך לעזור לה". לאחר זמן, החברה האבלה אמרה לה "את הכי עזרת לי, בזה שהיית לידי בשקט, לידך ידעתי שאני לא צריכה לדבר, לא לספר סיפורים וכו', זו היתה העזרה הגדולה ביותר". שולחת לך כוחות לעזור לאמך בדרך שתהיה הטובה ביותר עבורה.

דבר נוסף וחשוב

אם את מתרשמת שהיא ממש בדכאון, לא יוצאת מהמיטה, לא אוכלת וכו' - גשי להתייעץ עם רופא המשפחה שלה.

../images/Emo20.gifזה בדיוק מה שחשבתי

רופא המשפחה יתן כיוון. יתן מענה רגעי. אבל את האבל שלה קשה לחלוק זה שלה. וזה כואב.

למעלה