אמא קסומה

Rioter

New member
אמא קסומה ../images/Emo23.gif

אני בת שמונה וחצי. את בת שלושים ושבע.. וקצת. השיער שלי ארוך - ואת עם שיער דליל, אולי אפילו קרחת. אני בריאה, ואת? מתה, כמעט. אחר כך מתה לגמרי. שכבת בחדר שלך ושל אבא, סיפרת על החלום שפקד אותך בלילה. אבא שלך, שגם הוא מת כבר מזמן, היה שם ושר ברוסית. עולמות הפכנו בשבילך, חשבנו שזו התרופה עבורך, המנגינה שחלמת עליה. המורה שלי לפסנתר דאז, הקשיבה לך ולדוד יוסי, כששרתם. דרך הטלפון, עם קולות מקוטעים, היא תרגמה את השפה שלכם לתווים. דפים קרועים ממחברת, דו-רה-מי כתובים, שורות שורות, ילדה כואבת מקדישה, כותבת בראש העמוד 'לאמא!'. האם זו בין הפעמים האחרונות שכתבתי, שקראתי לך? ישבתי שעות מול הפסנתר שקנית לי שנים קודם לכן, מנסה לנגן ברצף את מה שהובא מולי, בשבילך, בשביל אמא. לולא בת הדודה הגדולה והמתנשאת ההיא, שניסיונותיי - הכושלים, בעיניה - חסרי תועלת. אז היא ישבה ונגנה לך. ועצמת את העיניים, וכעסתי עליה, ועלייך, כי.. איך לא הבנתן? רק אני יכולה להציל את אמא! כמה ימים לאחר מכן, או אפילו למחרת - סליחה, איבדתי תחושת זמן - חזרת לביה"ח בירושלים. ימים, חודשים, מי סופר. לא התראנו כבר שבועיים, וכל כך התגעגעתי. רבתי עם אחותך שנסעה לראותך, רציתי שתקח אותי גם אבל היא סרבה. אז בכיתי וצרחתי והשתוללתי וטרקתי דלתות. הסכימה. קפצתי לאוטו עם פנים נפוחות ונסענו בשקט. יום ראשון זה היה, ובאותו שבוע, בחמישי, זוכרת? היה לי יום הולדת. בשלישי אמרו לי שעצמת את העיניים ולא פקחת אותן יותר. יום הולדת תשע חגגתי בשבעה. - היום, כמעט שש שנים אחרי, אני כבר לא מנגנת על פסנתר, רק על העצבים של אבא. הוא איש טוב, עשית בחירה נכונה. מחר הבן האמצעי שלך, אחי, חוגג יום הולדת 12. לפני שלושה ימים, הבן השני חגג 8 אביבים, מתוכם רבים בלעדייך. כולם הלכו לסידורים ונשארתי לבד בבית. פתחתי את המגירה התחתונה במזנון ומצאתי תווים, את הדפים הקרועים וההקדשה 'לאמא!'. הרגשתי שחזרת, שאת איתי. הייתי אולי קצת משוגעת, אבל דיברתי אלייך. יכול להיות שענית לי? כן כן, את כאן. שעתיים נגנתי לך, וחייכת מהתמונה שהנחתי על התווים, שם עוד היה לך קצת שיער. הסתכלתי על הדו-רה-מי והידיים זרמו, כאילו לא שכחו מעולם ואף היטיבו. עם האקורדים הסתבכתי, אבל לא נורא, יהיה לנו עוד זמן משלנו. המוסיקה שלך מלווה ברקע את הדמעות והצחוק והסיפורים שלי, ואני רואה את גומות החן שלך שעכשיו הן שלי, הפנים הצוחקות והקפואות, אבל היי, אמא שלי כאן, איתי עכשיו. וזה הסוד שלנו. ------ חדשה כאן.

קינגית7

New member
בהחלט קסומה

איזה יופי של כתיבה ואת כל כך צעירה. סיפרת כל כך יפה את מה שקרה. ברוכה הבאה.

וואוווו ממש מרגש

איזה יופי את יודעתלכתוב הלוואי עלי מאמי ברוכה הבאה מקווה שתאהבי את הפורום כי ממש בית חם ואוהב... תמשיכי לשתף אותנו בהמון אהבה שירוש

אשבל1

New member
מאוד ריגשת אותי.......

הכתיבה שלך מדהימה, בכלל את נשמעת בן אדם מיוחד, כנראה גם אמך הייתה כזאת........ אני כל כך שמחה בשבילך שהצלחת לחזור ולנגן, בזמן שקראתי את ההודעה שלך, בדיוק הבת שלי ברקע מנגנת בפסנתר ויכולתי להבין מה הנגינה שלך גרמה וגורמת לאמא שלך......... שמחה שאת מרגישה שאמך איתך, אני מתארת לי שזה גורם לאיזו תחושה מיוחדת שכל כך חסרה לנו......... מקווה שתמשיכי לכתוב, ככל שתרגישי צורך לשתף כמובן...

וואוו.

אם הייתי בנולד לרקוד הייתי צועקת "אני מ-א-ו-ה-ב-ת!" איזה יופי את כותבת, קטנטונת! ממש התרגשתי. ואח"כ נכנסתי ושמעתי את התוים, ואז זה בכלל כבר עושה רטוב בעיניים ... את יודעת, אגב, שהשיר הזה תורגם לעברית? אלתרמן כתב: "בין שלוש ובין ארבע דולקים פנסים, אין מקום שנוכל בו את ראשינו לשים." והכי מצמרר זה שהבית השלישי אומר: בני בליעל היננו אך למי זה איכפת בעולם בשבילנו אין אף אמא אחת. ... אשלח לך את המילים במסר אישי. אנא, השארי עימנו ...

פתאום חשבתי ש ...

אני א בטוחה אם זה תרגום, או נוסח עברי. אבל בכל מקרה, אכן מצמרר.

efratushb

New member
באמת וואאאווו

אין לי מילים. כל כך צעירה והכתיבה שלך כל כך בוגרת ומלאת חכמה. אני מחבקת אותך מכל הלב ריגשת אותי מאוד מאוד. השארי פה איתנו ושתפי ככל שתרצי.

ריגשת אותי עד דמעות

אני יושבת כבר כמה דקות מנסה לכתוב תגובה ולא מצליחה כולי אגם אחד של דמעות

m o n a l

New member
עצוב עצוב עצוב

כמה עצוב שילדה כל כך קטנה מאבדת את אימה, וצריכה להתאבל עליה... אוף זה כל כך לא הוגן... ריגשת אותי מאד וגרמת לי לבכות... את כותבת כל כך יפה...

לונה..

New member
נו

כולן כבר אמרו את הכל. אני רק אצטרף ואחזק את דבריהן של קודמותיי. ברוכה הבאה

shandror

New member
אני לא מפסיקה לבכות!!!!!!

אמרת שאת חדשה?? בבקשה תישארי!!!!!!! חיזקי ואימצי ילדה אהובה!! אנחנו איתך

ריגשת אותי מאד!

יש כזה דבר נולד לכתוב?! אני פורשת מהכתיבה ברגע זה... את מוזמנת להשאר עימנו... מחזיקה לך אצבעות, עדןןן.

יקרה..

את כותבת פשוט מדהים... ואני מאוד שמחה שהחלטת להצטרף... את מואד מוזמנת להצטרף.. שולחת לך חיבוק גדול...

למעלה