אמא צעירה עם שאלה

florentin

New member
אמא צעירה עם שאלה

האמת, אני פשוט מחפשת הורים לילדים גדולים, אז מתעלקת עליכם...

יש לי 3 ילדים קטנים (7, 5.5, 2). הקשר ביניהם חזק ואמיתי. לא הכל פרחים ופרפרים - אבל יש אהבה גדולה, קרבה, שיתוף, משחקים המון יחד, חולקים, דואגים זה לזה וכו'.
אני מאושרת מזה. זה אחד הדברים החשובים לי ביותר. מאוד הייתי רוצה שגם בבגרותם יהיו חברים טובים וקשורים זה לזה (לי זה חסר עם אחיי).
אני תוהה כמה זה מלמד על העתיד. האם הקשרים יישמרו, או שתמיד כשהם קטנים הם קרובים ואחר כך מתרחקים?
אם מישהו מוכן לשתף לגבי ילדיו - מה היה בילדות ומה בבגרות? ואם למישהו יש מתכון טוב לחברות בין אחים - אשמח מאוד

תודה לכולכם!
פלורנטין

שויו

New member
היי פלורנטין

ברוכה הבאה (וזכרי את הכתובת שלנו, כי מתישהו תגיעי גם את לפה... וזה יגיע מהר ממה שאת חושבת ...)

לא חושבת שלמישהו יש "מתכונים"..
אבל, אני בטוחה שלאוירה בבית ולמה שמקרינים ההורים , יש איזושהי השפעה על טיב היחסים בין האחים...
לנו יש 4 בנים, שלושת הגדולים עם הפרשים כמו של ילדיך (רק שההפרש הקטן אצלנו הוא בן השני והשלישי...) כיום הם בני 25-20.
יכולה לספר לך שכמו כל מערכת יחסים, הם ידעו עליות ומורדות.. היו גם תקופות של ריבים ומכות בכל מיני גילאים (כולל בהתבגרות)...
היום הם בקשרים מצויינים....
בעיקר חזק הקשר בין השניים הצפופים יותר בגיל, שממש גדלו יחד...

בהצלחה

שלום לך!

מצטרפת למה ששויו כתבה. גם אצלי ארבעה ילדים בת אחת צמודה בגיל לבכור.
היום מערכת היחסים שלהם ממש טובה והם נעזרים אחד בשני,מבלים ביחד ואפילו יודעים הכל אחד על השני, בעיקר שלושת הגדולים. צעיר בן 15 והם מגדלים אותו.
אנחנו טפטפנו להם שפעם יהיה להם רק אחד את השני. והם גם רואים מהקשרים שלנו עם האחים והאחיות שהם מעולים.

שושנה ו

New member
שלום לך פלורנטין

אני חושבת לאור מה שכתבת שאין סיבה שיחסיהם של ילדיך יישתנו עם השנים .....

לי יש ארבעה בנים שההפרש בין שלושת הגדולים קטן .....
בין הבכור לשני יש הפרש של שנה וחמישה חודשים ....ובין השני לשלישי- שנה וארבעה חודשים ....
בעוד שבין השלישי לרביעי יש הפרש של 15 שנה.

כשהגדולים היו צעירים, הם הסתדרו יחד טוב...שיחקו יחד...הלכו לטניס יחד...לסרטים...וכו'.
הבכור למד קארטה, העמיד את אחיו אחד ליד השני והתאמן עליהם ....

הם היו גם מתאבקים .....הולכים מכות...רבים מדי פעם וזהו.
וכשנולד הקטן כולם נתנו יד ועזרו בגידולו.....

ועד היום ב"ה כולם ביחסים טובים, למרות שהגדולים כבר נשואים ואבות לילדים.

מה שאת משדרת להם חשוב מאוד .....
אני תמיד שידרתי להם שהם צריכים להיות כמו ארבעת המוסקיטרים :
אחד בשביל כולם, וכולם בשביל אחד !!!!!!
מלוכדים ולאהוב האחד את השני !!!!!!!
כל אצבע כשלעצמה היא חלשה ואפשר לשבור אותה בקלות....
אבל כל האצבעות יחד הופכות לאגרוף, וכך קשה יותר לשבור אותן .

הי פלורנטין

לי יש 4 בנות, ההבדל בין הגדולה לשניה שנה וחצי וההבדל בין השלישית לרביעית שלש וארבע שנים.
מבחינתי אני חווה את הצבא פעם ראשונה ומאוד מתרגשת כי היא יוצאת לחיים. פעם ראשונה היא לומדת לנהל משק בית בדירת שירות (מורה חיילת) ולפני שיצאה כתבתי לה מכתב של עמוד וחצי של חפירות על זה שכל מה שהיא עושה עכשיו זה בעצם הכנה לחיים אז שלא תזלזל במלח ובפלפל שדחפתי לה כמעט בכוח לתיק .

יש לי 4 בנות וכל אחת שונה מהאחרת ואני גאה בהן מאוד .

אני גם לא חושבת שיש מתכון לחיים, שמאגפים אותנו מאחור בהפתעה בלתי מוכנים לעיתים, וכאימא דתיה אני יודעת שצריך להתפלל על הילדים שלנו, להזיק זה בטח לא יזיק.

אבל יותר מזה אני מאמינה שאם אני שלמה עם הדרך החינוכית שלי והערכים שלי, זה מה שהן תספוגנה ממני. אז אולי הם יעשו טעויות בדרך, ואולי יהיו הפתעות בלתי צפויות, אבל הן תדענה להתגבר ולקחת אחריות כי יותר מכל דבר חשוב לי שהן תהיינה שלימות עם הבחירות שלהן גם אם לפעמים המחיר כואב. אנחנו לעולם לא נהייה מושלמים, שום אימא לא תוכל להבטיח זאת לילדיה, אבל בהחלט נוכל לכוון אותם לדרך הישר באומץ לב ולהאמין קודם כל בעצמנו וביכולות שלנו כי ככל שאנחנו נהיה מחוזקות מבפנים, זה מה שנקרין לילדים שלנו וזה מה שיקבלו מאיתנו.

ואני מציעה לך לשמור על ההודעות האלה במחשב, כי בעוד עשור וחצי אם תבקרי כאן שוב, תוכלי להביט אחור ולחזק אימהות צעירות בדיוק באותו האופן .

florentin

New member
תודה לכל העונות!

נתתן לי נקודות למחשבה...
מקווה מאוד מאוד שישמרו על הקשר הזה... על האהבה, על המחויבות אחד לשני.

אני רואה כמה זה טוב להם עכשיו, ויודעת שבשנים הבאות זה יהיה אפילו חשוב יותר...

תודות לכל מי ששיתפה. מרגש לקרוא על משפחות עם קשרים אמיצים! (מכירה כמה דוגמאות שונות מאוד
)
שתהיה שנה טובה לכולן, ולחיילים שלכם - שיהיה להם שירות משמעותי וישובו כולם הביתה בשלום!
פלורנטין.

armylawman

New member
אני לא הורה אבל מניסיוני האישי

כן זה יכול להמשיך וראיתי אחים, שהם גם החברים הכי טובים.

לטעמי, חשוב לשמור על שלושה דברים, על-מנת לשמור על קשר טוב:

א. לעולם לא להשוות ביניהם. לכל אדם האיכויות שלו ואין סיבה להשוות.

ב. לעולם לא להעדיף באופן מופגן אחד מהאחים על פני האחר. לא ליצור תחושת קיפוח אצל אחד האחים.

ג. להסביר להם שהם אחים והם צריכים להיות חברים הכי טובים. אגב, יחסית ההפרשים ביניהם קטנים, ככה שבנקודה הזו, אני סבור שלא תתקשי.

המון בהצלחה!

למעלה