אמא נפטרה לפני חצי שנה ואני לא מתגעגעת

jewel4

New member
את צודקת. תודה

אני לא מרגישה אשמה. אפילו לא מרגישה פיספוס. אני יודעת שהיתה אישה נהדרת. ראיתי את זה דרך אנשים אחרים.

אבל עד כמה שזה נשמע מוזר, אני מקנאה באלו שאיבדו ומרגישים את זה.
הייתי רוצה להתאבל, להרגיש שהיא חסרה. זה המעט שאני יכולה לתת לה.
בסופו של דבר היא היתה אמא, אהבה אותי ודאגה לי ורצתה לתת לי את הטוב ביותר.
יצא לה קצת עקום, בלי שהתכוונה. ושתינו יצאנו מופסדות.

בטוח שהיו לה כוונות טובות

לפי מה שסיפרת, ממה שאבא שלך אמר, היא עשתה זאת מבחירה,
היא חשבה שכך נכון, אז מאוד יכול להיות שהיא טעתה, אבל כרגע זה מה שיש.

תלמדי את עצמך לאהוב ולהרגיש,
אך תתני לטעות של אמא שלך להמשיך הלאה,
גם אם לא למדת את זה בילדות, עדיין לא מאוחר.
מתוך מודעות לעניין, למדי את עצמך לאהוב,
יהיו לך עוד המון דמויות לאהוב, בן זוג, ילדים, חברים ....

בהצלחה

jewel4

New member
אמא נפטרה לפני חצי שנה ואני לא מתגעגעת

גם לא בכיתי אפילו פעם אחת
לא הרגשתי עצב

אמא שלי לא היתה אישה רעה. לא היינו מסוכסכות. לא היו בינינו חילוקי דעות ולא היינו רבות.
עבור מי שהסתכל מהצד לא היה נראה שמשהו לא בסדר. הייתי מגיעה לסופי שבוע ומבלה עם ההורים ושאר המשפחה כאילו כלום.

אבל אמא שלי לא לימדה אותי לאהוב. לא לימדה אותי לשתף. לא לימדה אותי להביע. מאז שאני ילדה. אני שומרת את הכל לעצמי.
בכל פעם שהעזתי להביע משהו הייתי "נענשת" על ידי תגובות מדכאות, מזלזלות, אדישות, מעליבות. אז החלטתי להפסיק. כבר בגיל 7 החלטתי שלספר לעולם מה אני מרגישה רק יפגע בי אז עדיף לא להגיד כלום.

והתכונה הזו היתה גורפת כלפי כולם. חברים, מורים, זרים, וכמובן משפחה ובראשם אמא. ממנה התרחקתי הכי הרבה. חייתי חיים שלמים בלי לשתף את אמא שלי בדבר. לא ילד שאהבתי בכתה, לא כשפגעו בי בבית ספר, לא מחזור בפעם הראשונה, לא כשכבר הגיע הזמן לקנות חזיה, לא חבר חדש. כלום.

כשעזבתי את הבית, אם היא לא היתה מתקשרת אחת לכמה שבועות להגיד שבת שלום, לא הייתי מדברת איתה בכלל. הייתי יכולה לעבור חודשים בלי לדבר איתה. היא לא חסרה לי מעולם.

בשביל אנשים אחרים אמא שלי היתה אישה מדהימה. מורה בחסד עליון. עד היום אנחנו שומעים מאנשים שהיו תלמידים שלה לפני 50 שנה איזו אישה מדהימה היא ואיזה שינוי היא חוללה בחייהם כילדים ודברים שהיא לימדה אותם מלווים אותם עד היום.
ואכן, לא פוגשים היום אנשים כאלה. עם זיקה ואהבה למה שהם עושים. אנשים היו באים ומדברים איתה על כל נושא, מבקשים עזרה, יעוץ, תמיכה. והיא היתה שם ונתנה מעצמה מעל ומעבר. גם לאנשים זרים לחלוטין. היתה אישה מאוד אהובה. דעתנית, חזקה, משפיעה.

אבל בשבילי היא היתה רק אמא. תפקיד טכני לחלוטין. והסתדרתי בלעדיה.

אני יודעת שהתכוונה לתת לי את הטוב ביותר. היא לא ידעה מה יהיו ההשלכות של הדרך שבחרה לחנך אותי. גם אני לא ידעתי.
אני בטוחה שגם היא היתה רוצה שהמציאות תהיה אחרת ושנהיה בקשר קרוב יותר. אבל זה לא היה כך.

והיום אני מרגישה רע כי המוות שלה לא מעורר בי שום רגש.

אשבל1

New member
שלום jewel4

אינני יודעת מהו עברה של אימך, אני יכולה לשער שהיא לא חוותה משהו אחר מהוריה, ולכן לא ידעה להעניק אחרת, האם תוכלי לחוש חמלה כלפיה?

אני מאוד מעריכה אותך על הכנות, על ההבנה , על היכולת להסתכל על שעברת מגיל צעיר מאוד ולנתח היטב את המצב, את כל זה תוכלי לקחת לעצמך , להפיק לקחים ולבחור להיות אישה אחרת, מעניקה, אוהבת, מחבקת, מפרגנת...

מזמינה אותך להישאר איתנו, לשתף ולהשתתף ככל שמתאים לך...

jewel4

New member
יש חמלה

ולמדתי להעריך אותה דרך אנשים אחרים, שבהם היא נגעה בצורה אחרת.

היא היתה אישה מיוחדת. אבל בתור אמא, מבחינתי לפחות, היו לה הרבה מדי טעויות

תודה לך.

עדיה222

New member
תודה על השיתוף JEWEL4

את החיים שאת מתארת, על יד הורה שמחוץ לביתו הוא איש מקצוע נערץ, ובבית הוא הורה לא טוב, מנותק/מבטל/כוחני/ מעליב/ מערער ביטחון/ פולש/ ועוד ועוד - אני זוכרת מכל מיני חברים שלי!!

מה שטוב בין אמא שלך לבינך - סליחה שאני מוצאת טוב...- זה שיכולת לעזוב אותה, לעזוב את הבית. יכולת להסתדר בלעדיה. זה דבר גדול! היא לא דלקה אחריך להחזיר אותך. אולי העצמאות שלך עלתה בקנה אחד עם הערכים שלה.

את כותבת שמותה לא מעורר בך שום רגש, ומצד שני כותבת שאת מרגישה רע...
את כותבת שאת מרגישה רע מפני שהמוות שלה לא מעורר בך שום רגש.

אני מציירת לי את תמונת הרגש שלך ואת מות אמך כך: אני מציירת לי אותך עומדת במרחק כלשהו מקיר גדול. מעבר לקיר הזה, די מרוחקת, נמצאת אמך, שעכשיו היא כבר לא בין החיים.
אני רואה אותך שולחת אל הקיר הזה צרורות-חלקיקים, אלומות חלקיקים של רגש. זה הרגש שקשור לאמך ולך: כי הרי רגש חייב להיות, הרי אישה זאת הוטבעה בך בגיל הרך ביותר, עוד לפני שהחלטת לנתק, לפני שאיבדת, בגיל שבע, כל תקווה מהשיחה הגלוייה איתה. אולי את זוכרת את מאבק החיים שלה, אולי תמונות של חייה מציפים, רעות וטובות, ואולי צר לך עליה באופן "אובייקטיבי", צר לך שאיננה חיה, שלא תראה אור-יום. הרי את לא רואה בה רשעות. אבל צרורות הרגש האלה לא יכולים להגיע אל אמך, בגלל הקיר הגדול. והם חוזרים אליך, כמו במין ניסוי פיזיקלי. וכמו בניסוי פיזיקלי ייחודי, את לא מזהה את הצרורות האלה כרגש-קשר אל אמך. שהרי את בעצמך יצרת כך את הקיר המיוחד, הקיר שמשנה את הרגש.
אני מקווה שתמצאי מנוחה מהרגש הרע שלך שנגרם על ידי חוסר הרגש.
שהרגש הרע לא יעסיק יותר מדי, לא ירדוף יותר מדי. אני מקווה ש"תקבלי את עצמך" כמו שאומר הביטוי השחוק - שתקבלי את מה שהיה. ואולי הרגש הרע שאת חווה עכשיו יהיה עדות להגינות שלך, ועדות לחוסר האונים שלך בקביעת היחסים עם אמך. היא היתה המבוגרת, היא זאת שקבעה. אולי היא לא ידעה להגיב בצורות בונות, אבל היא זאת שיצרה את היחסים. את היית קטנה והדבר היחיד שידעת היה שעליך לשמור על עצמך.
שלך עדיה

עצוב כל כך

אומנם את מדגישה כי אין את מרגישה שום רגש לגבי מותה של אימך, וכי לא הייתם בקשר בשנים האחרונות,
אך בין השורות ניתן להרגיש את הכאב שלך,
במיוחד מאז מותה של אימך, עליה את מגלה, שהייתה כה שונה בשביל אחרים.
אמא שלך עשתה את מה שידעה לעשות. בטוחני, שגם אם לא הייתה שם בשבילך, מבחינה רגשית, זה לא מחוסר אהבה.
היה לה כנראה יותר קל לעזור לאנשים זרים.
היא לא היחידה. מטפלים גדולים ומפורסמים רבים, הזניחו את ילדיהם האישיים והיו עסוקים בטיפול באחרים.

מותר להתאבל גם על הקשר שלא היה, וכבר לא יוכל להיות.
כתבת כי אמא שלך לא לימדה אותך לשתף ולהביע, ובכל זאת, הצלחת להביע את עצמך ולשתף, לפחות כאן בפורום.
זה מקום טוב להתחיל.
אל תמנעי מעצמך את הרגש והקשר שכה היה חסר לך. גם אם לא למדת אותו בבית הוריך, כעת בגרת ואת יכולה לבחור אחרת. אם בעצמך או בעזרת איש מקצוע.

jewel4

New member
אם זה יכול להיות, אז אני מתגעגעת..

למה שהיא לא היתה.

היא לא היתה חברה שלי. היא גם מעולם לא ניסתה להיות. היא היתה אומרת בעצמה שהתפקיד שלה היה להיות אמא, לא חברה.
האחים שלי ואני, אנחנו הדבר שהכי חשוב לה בעולם. היא השקיעה בנו את כל מה שהיה לה, לפעמים גם את מה שלא.
אבל קשר רגשי, לא היה בבית. כשאמרתי לאבא שלי, אחרי שנפטרה, שלא חוויתי רגש בבית, הוא אמר לי שאני צודקת. ושהיא בחרה לגדל אותנו בדרך שונה, בלי כל ה"פוצי מוצי" (לדבריו), כי רצתה להקנות לנו דברים אחרים, חינוך אחר.

בגלל שמנעה ממני (בדרכה) לשתף, איבדתי את הצורך הזה כבר בגיל מאוד צעיר. ובגיל מאוחר יותר, כשהתפקיד שלה כאמא כבר לא היה נחוץ, לא נשאר לי ממנה שום דבר.

זה לא שאני לא מתגעגעת כי אני לא אוהבת אותה. זה פשוט כי היא לא היתה חלק מהחיים שלי. אבל אני גם לא יכולה להגיד שאני כן אוהבת אותה. בדיוק מאותה סיבה.

למעלה