אמא נותנת לך הכל?

pf26

New member
אמא נותנת לך הכל?

קודם כל כמה הבהרות: אני לא רק בת אלא אני גם אמא, חוץ מזה, כל מי שגולשת כאן בפורום מן הסתם יודעת שיש כאן כמה נשים שהן "נפגעות" יחסים עם אמא. ולענייננו - משום מה לא הצלחתי להרדם ובעודי משחקת באבלס האזנתי לתכניתו של יוסי סיאס. עלה שם לשידור אבא שמתלונן שהבן שלו (שהוא כבר אבא בעצמו) לא בקשר איתו, והכל בגלל האישה. כשהבן עלה לשידור הוא טען שהסיבה לנתק היא שההורים שלו לא מקבלים את אשתו. התפתח שם דיון מלווה בצעקות וביללות מצד ההורים, כשהבן עונה ברוגע ובאופן מסודר ומנומק, על כל אחת מהטענות ומעלה טענות משלו. אח"כ עלו לשידור מספר אנשים, ביניהם גברת מתלהמת שצרחה וצווחה שאין כמו ההורים וחייבים קשר עם ההורים וחזרה על עצמה כמו תקליט מקולקל שאוהב לשמוע את עצמו ברדיו ובעיקר לא להקשיב לאחרים. תוך גועל רב מעצמי אני מתוודה שהמשכתי להאזין לתכנית (גם עכשיו), ושמעתי אחד המאזינים אומר ש"אמא נותנת לך הכל, סחבה אותך תשעה חודשים בבטן", ואני - כאמא - אומרת אז מה? האם הילד, זה שלא בחר להוולד, חייב לספוג הכל, בגלל שאמא שלו ילדה אותו? ברור לי שהקשר הראשוני של ילד הוא עם זו שילדה אותו. הוא מרגיש את פעימות ליבה ושומע את קולה, כשהוא עדיין ברחם. אז מה? חסרים הורים מאמצים שאוהבים את ילדם המאומץ יותר מאמהות ביולוגיות (שנזכיר לכם את הזוועות שהיו לנו בקיץ?)? אני כותבת את זה בכאב אדיר, לא מאמינה שתכנית רדיו מציצנית שמאוסה בעיני, הצליחה להחזיר אותי למה שהדחקתי רחוק רחוק. בתוך ההתחשבנות המשפחתית שמחתי כל כך שלאחי נולדה בת, כדי שלא תהיה ברית. הבן הקטן שלי שאל לא מזמן "אמא, מתי אני אפגוש שוב את אמא שלך, למה אנחנו לא נפגשים איתה"? מה אני אגיד לו, שזה גוזל ממני את כל הכוחות שיש בי? לא יודעת מה רציתי להגיד, אני בטח אצטער שלא שיניתי את הניק.

../images/Emo24.gifאני דומעת איתך.

אתמול עשינו לבת שלי מסיבה, באו בנות (מקסימות)והתפתח דיון על סבים וסבתות. בין יתר הדברים שכל הבנות סיפרו - על בילויים איתם ועל הבתים שלהם מישהי אמרה שלסבא וסבתא שלה יש בית עם 2 קומות, אז אמרתי לבת שלי - "גם לסבתא שלך יש בית עם 2 קומות" והיא ענתה לי - "אני יודעת, אבל מתי הייתי אצלה בפעם האחרונה בשביל לזכור את זה?" וזה כאב לי. כי הרבה פעמים כבר אמרתי לאבא שלי ולאחי שאם אמא שלי רוצה קשר עם הנכדים-אני מוכנה להביא אותם אליה או לכל מקום שתבקש לפגוש אותם והיא תוכל לבלות איתם ואז אבוא לקחת אותם - מתי שהיא רק תגיד. אמא שלי מעולם לא עשתה את זה. מעולם. וכל המחירים ששילמתי על הניתוק היו קטנים לעומת "הרווח" שלי ממנה - ולכן זה לא גרם לי לחשוב אף פעם לחזור ולדבר איתה .אבל הבת שלי אמרה משפט כל כך קצר וכל כך מדוייק ואני אפילו לא חושבת שזה היה בטענה או תלונה כל שהיא, אלא כעובדה , גרמה לי לחשוב שאולי אנשים סביבי משלמים מחיר כבד עבורם בגלל הבורגז הזה. ולא - אני עדיין לא חושבת ולו לרגע להשלים איתה. אני רק חושבת על ההשלכה של זה על חיי אנשים שסביבי.

פיצית9

New member
אני חדשה פה כתבתי גם משהו קודם ורציתי להגיד

שקראתי אותך ומזה כואב לי הלב. ואני לא חושבת לרגע שאת צריכה להצטער שלא שינית את הכינוי. כתבת מהלב שלך וריגשת עם הדברים שכתבת. את צודקת בעיני במה שכתבת אמא כמה שתסחוב את הילד ברחמה תשעה חודשים ויש אמהות שלוקח להם גם שנים להכנס להריון וסבל וטיפולים ובסוף הביאו את הילד לעולם לא מצדיק שהילד ישאר בקשר עם האמא בכל מחיר כי סך הכל אנו רוצים ילדים בשביל עצמנו ואין לנו זכות אחרי שילדנו אותו או אותה להתנהג בצורה שתפגע באותו הילד שלנו ואם זה קורה לפעמים עדיף לקחת מרחק. לפעמים ההורים לא מבינים ואין מה לעשות אלא לקחת מהם מרחק לפעמים מרחק של כמה שבועות ולהתקשר פעם בכמה שבועות ולפעמים זה מצריך ניתוק או מרחק יותר גדול. בהצלחה חמודה. מחבקת אותך מפה ומבינה אותך מאוד. כתבת מדהים ומרגש. נועה

ענתר

New member
מצד אחד אני מזדהה עם מה שכתבת

כי אני בנתק כבר כמה זמן מהורי בעלי. וגם הם ניסו להעביר לו את המסר דרך אחותו שהגיע הזמן שיתנהג כבן, ויבוא בגלל שמזמינים אותו. ואותי המחשבה הזו ממש הקפיצה אותי! להם מותר להתנהג בדורסנות, והוא חייב להתנהג כבן? טוב, זה לא לפורום הזה, יש פורום חמותי ואני. אני לא יודעת מה קרה בינך ובין אמך, אני לא יודעת איזו אישה היא. למדתי כבר שיש אמהות ביולוגיות שיכולות להתחרות בכל אם חורגת. ומאחר וכל זה לא ידוע לי, אני לא יכולה להתיחס לדברייך, מלבד לשלח לך
. אולי אם תספרי יותר על היחסים, נוכל לעזור יותר. ולו רק בגלל שאת כותבת שזה לוקח ממך הרבה כוחות

mich78

New member
אשמח לדעת איך מתמודדים עם השאלות האלו. . .

איך ל@#$% מצליחים להתגרש מההורים - זה אפשרי בכלל ? למעלה מחצי שנה שאין קשר, למרות תחושות האשם שהורים צריך לכבד, שנים עשיתי הכל ע"מ לשמר את הקשר אך הכוחות בסוף אזלו לגמרי, והינה גם אני היום "נפגעת" הורים... לא מצטערת לרגע על הניתוק שקיים (הם לא זכו להכיר את הנכד השני שלהם, ולא היו בברית כי הם לא הוזמנו) אבל למרות ההשלמה עם המעשה עדיין ישנו המצפון שעובד שעות נוספות,שאולי לא עשיתי מספיק (?), שלא לדבר על הפחד מהתמודדות של השאלות שיצצו בעוד כמה שנים. אין לי מושג מה אני מנסה להגיד או לכתוב, אבל המשפט נושא שלך הציף שוב את התחושות והשאלות שמציקות לאחרונה, איך היא (זו שאמורה להיות אמא שלי) זו שסחבה אותי 9 חודשים יכולה להתנהג כמו שהיא מתנהגת ? האם מתישהו משלימים עם העניין לגמרי והמצפון נח לו בשקט ? האם אפשר ל"התגרש" מהורים לא רק לחיות בנפרד ? האם הזמן שחולף מקל ?

אני ניתקתי קשר עם אמא שלי לפני 6 שנים

אז כמה "תובנות" שיש לי - 1. המצפון נח לי בשקט - עשיתי את זה לטובתי. 2.אי אפשר להתגרש מהורים לחלוטין - יש משפחה מסביב (אחים ואחיות, סבים וסבתות, דודים ודודות)שדרכם - אם את רוצה ואם לא, הקשר נמשך - את שומעת עליהם, הם שומעים עלייך וכדומה. 3.הזמן לא מקל. נוצרים משקעים אחרים (לא איכפת לה? למה היא לא עושה כלום כדי שנשלים? למה היא ממשיכה במה שהיא עשתה, למה היא עושה דברים חדשים שמציקים/מעצבנים/פוגעים?) ועכשיו לאחרונה גם אבא שלי התחיל עם התניות ותנאים להמשך היחסים שלו איתי. וזה שובר אותי . ועל איזה שאלות את מדברת - אלו שיצוצו בעתיד? של הילדים? שלך עם עצמך? תשאלי -אני אענה כמיטב יכולתי.

mich78

New member
המצב אצלי שונה

ישנו ניתוק יזום מצידי עם כל המשפחה (הורים + אחים) הכל נעשה לטובתי ובעיקר לטובת משפחתי הקטנה (הבעל והילדים) לא מצעטרת לרגע על הניתוק אבל מתקשה לקבל אותו לחלוטין. המשפחה מסביב די משתפת איתי פעולה כך שאין מידע שעובר אלי או אליהם (תמיד אפשר לברר אם באמת רוצים) השאלו יהיו של הילדים לגבי סבא/סבתא דודים דודות (שיש להם) ושאלות שלי עם עצמי ... איך אישה שסחבה אותי 9 חודשים מתוכם 6 בשמירת הריון יכולה להתנהג ככה? והכי מפחיד האם הילדים שלי ינצלו זאת לרעתי - ינתקו איתי קשר ? מה יקרה אם הם ירצו להכיר אותם (הילדים כמובן)?

pf26

New member
../images/Emo24.gif מה שלום הילדים יקירתי?

לא, אני חוששת שאי אפשר להתגרש מהורים. האמת היא שזה נורא מפתיע אותי, כי חשבתי שברגע שיש לי משפחה שהקמתי בעצמי, זה יהיה ממש פשוט, אבל מסתבר שזה לא ככה. כשביתי הבכורה נולדה חשבתי שאם אני מוצפת בכאלה רגשות אהבה, הרי ברור שגם אמא שלי אוהבת אותי. ואז אמא שלי המשיכה להתנהג באופן מזעזע ומניפולטיבי כמו בילדותי ולקינוח כתבה לי מכתב גירושין. במהלך התהיה שלי, איך אמא יכולה להתנהג ככה, ואיך סבתא יכולה להתכחש לנכדיה, אמרה לי חברה שזו תופעה מוכרת. שיש אמהות שמתנערות מבנותיהן כשהן מתבגרות. מה אני רוצה להגיד? ילדים לא יכולים להתגרש מהורים, הכאב מתעמעם אבל פתאום, ברגעים לא צפויים, הוא מכה בך בחוזקה. אני מנסה להגיד לעצמי שזה בסדר להתגעגע לאמא, אבל האישה שאני מתגעגעת אליה היא לא אמי האמיתית, זו שגידלה אותי. זו אמא דימיונית שבניתי לי מפנטזיות ומהתבוננות באמהות של אחרים. הרבה יותר טוב לי בלעדיה. הפנטזיות הן אלה שמכאיבות לי.

mich78

New member
כמו שכתבת .. חסרה לי דמות אם

מנסה להשלים את זה דרך דודתי (אחות של אמא) למרות שאני לא מרגישה עם זה כ"כ בנוח לפעמים. (אגב אמא שלי רבה עם כולם והחרימה את אחיותיה בגלל שהם בקשר איתי, לכי תביני
) בילדותי ובנעורי סבתי השלימה לי את החסר ומזה כמה שנים המקום נהיה חלול .. אין עם מי להתייעץ, אין את מי לשתף בכל פיפס קטן, אין עם מי לחלוק את הקשיים, אין מישהי שאפשר לסמוך עליה שתמיד תהיה שם בשבילי,אין משפחה שאפשר להתרפק עליה סתם כשבא או כשצריך. ומצד שני, המריבות בבית פחתו, הבית מנהל בנינוחות ובלי לחץ מיותר, אין תחושה של אפליה וחוסר נוחות ביקורים, ככה שהניתוק שווה את המחיר
אני כ"כ מקווה שאני אהיה אמא אחרת לילדים שלי
השאלה מה עושים כשהילדים גדלים ושואלים שאלות, מה מספרים?

הבכורה שלי שאלה פעם למה אני ואמא שלי לא

מדברות - עניתי לה שאמא שלי פגעה בי כל כך ולא הבינה מה היה לא בסדר למרות מה שניסיתי להסביר לה הרבה פעמים והחלטתי שככה יהיה לי קל יותר (כלומר בלי לדבר איתה).הבטחתי לה וביקשתי ממנה שכל מה שמפריע לה - שתבוא ותגיד לי כדי שאני לא אפגע בה לעולם. אני לא יודעת אם זה יהיה סוף הסיפור או שיגיעו עוד שאלות בעתיד. את הסיפורים המלאים - חסכתי מאזניה של הבת שלי.

pf26

New member
מספרים את העובדות ולא מרגישים אשמים

אם תרגישי לא בסדר, התחושה תעבור למאזין. הגדולים שלי מבינים שהקשר קשה לי. אמרתי להם שאם ירצו לפגוש אותה, הם יכולים לתאם דרך אחי מפגש. הקטן באמת לא מבין כלום. הוא רק רואה שלכולם יש סבים וסבתות והוא עם סבתא אחת בלבד. באופן טבעי הוא רוצה עוד... כששאל אמרתי לו שאנחנו לא נפגשות, כי היחסים בינינו לא טובים. לתדהמתי הוא לא שאל מה הפרוש, אלא עבר לעסוק במשהו אחר. אני מאמינה שזה יצוף שוב ואני אענה בהתאם גילו ולפי יכולתי. קשה להיות המבוגר האחראי היחיד. תעזרי הרבה בדודתך, אני מאמינה שאם זה היה מפריע לה היא היתה אומרת לך.

כאילו שאני כתבתי את המשפט הבא

"אני מנסה להגיד לעצמי שזה בסדר להתגעגע לאמא, אבל האישה שאני מתגעגעת אליה היא לא אמי האמיתית, זו שגידלה אותי. זו אמא דימיונית שבניתי לי מפנטזיות ומהתבוננות באמהות של אחרים. הרבה יותר טוב לי בלעדיה. הפנטזיות הן אלה שמכאיבות לי" בדיוק ככה אני מרגישה.

mich78

New member
לשמחתי או למזלי או שניהם

הטיפול הפסיכ' שעברתי ניער אותי מהפנטזיות האלו. הן רק הכאיבו והפריעו לי להתקדם בחיים. משפחות מושלמות (אצלי לפחות) יש רק באגדות .

ButtercupA

New member
קראתי תשובה

של משתתפת דתיה בפורום אחר. בנושא מסויים היא התבטאה לגבי אמה וכתבה משהו בסגנון- "מאחר וזו אמי ואני מחויבת לכבד אותה..." נראה לי שזה עונה על דרך אחרת להסתכל על הנושא, על הכוחות בהתמודדות עם הבעיה באמצעות האמונה וקיום מצוות.

pf26

New member
השאלה היא כמה את יכולה לספוג

התערבות בוטה בחיי הנישואים שלך? נסיון לסכסך בינך לבין ילדיך? השמצות עליך מול אחיך? מניפולציות אין סופיות? השפלה על בסיס יומיומי? וזה כל הזמן נמצא שם, גם כשהיא לא בסביבה. אני לא דתיה (ולכן כנראה אני רואה את הדברים אחרת), אני חושבת שהדיבר הזה נכתב כדי לוודא שהזקנים לא יושלכו לעת זיקנה (ע"ע אסקימוסים). היום, בעידן שלנו, יש לכך המון פתרונות. אפילו סתם לשלוח כסף בהעברה בנקאית, אם ממש לוחץ לך.

ButtercupA

New member
זה כיוון אחר של הסתכלות

הבאתי את זה כ"מקבילה" של המשפט- "אמא נותנת לך הכל, סחבה אותך תשעה חודשים בבטן". מבחינת הציווי הדתי הנקודה היא לכבד את ההורה בגלל שהוא ההורה, לא בהכרח לאהוב אותו או לקבל את מעשיו.

למעלה