אמא מודאגת

אמא מודאגת

יש לי ילדה בת שנתיים וחצי שסובלת מעצירויות קשות . הייתי אצל תזונאית והוחלט לשנות לה תפריט , היא אוכלת יותר מאוזן ואוכל בריא עם סיבים תזונתיים ויותר מוצרי חלב. הייתי כמה פעמים אצל רופאת הילדים והיא נתנה לה אל-צירות. הילדה גמולה מגיל שנתיים והבעיית היציאות כבר כמה חודשים (אין קשר לגמילה) . הגמילה באה מרצונה החופשי ולא ממני. אני אובדת עיצות. היא ממש סובלת ובוכה שכואב לה הטוסיק. יש לציין שהיא מתאפקת כמה ימים ולא נכנסת לשרותים , היא יכולה להתאפק 3-4 ימים, וסובלת מאוד. אני לא יודעת למי לפנות. אני נוטה לחשוב שזו בעייה פסיכולוגית , אבל היא ממש בוכה שכואב לה. מה לעשות???????

עצירות

אכן מדובר בבעיה התנהגותית. בכדי לשבור את מעגל העצירות (הילדה נמנעת משום שהיו לה קרוב לודאי אירועים של יציאה קשה וכואבת ועכשיו יש חשש מיציאה).צריך ראשית להשתמש בתכשיר לרכוך הצואה ,ואם אל צירות עושה את העבודה אפשר להשתמש . אם לא נתן להשתמש בפגלקס או אבילק .לא לאפשר לה לצבור צואה מעבר ליומיים. אם אינה עושה יציאה לאחר יומיים יש לעזור עם נר גליצרין לילדים.כמוכן לעודד אותה ללכת לשירותיםמס פעמים ביום.כמו כן במידה ועושה יציאה יום יום לתת תגמול בצורת פרס קטן. בכל מקרה לא להכנס אתה לעימותים סביב היציאות.מרככי הצואה יש לתת על בסיס יומי וקובע ולא להפסיק רק לאחר חודש חודשיים של טיפול.המידה וכל זה לא עוזר יש לפנות לגסטרו ילדים.

תודה

קניתי לה את האבילק ואנחנו בדרך הנכונה. הייתי אצל הרופאה והיא הורתה לי לתת לה את האבילק כל יום במשך חודש, בנתיים עד שנראה שינויי בתופעה. תודה מקרב לב

למעלה