אמא, מה זה?

אמא, מה זה?

או יותר גרוע - איפה זה? (אבא/שבתאי/האוטו/ועוד) עם עינים גדולות כאלה, שאי אפשר לא להשתגע מהן, והשפתיים שחוזרות על השאלה פעם אחר פעם, כאילו בכל פעם זאת הפעם הראשונה שהשאלה נשאלה, כאילו רק עכשיו היא חשבה עליה... אני משתדלת לענות תשובות מלאות (למשל- שבתאי עם אבא באמבטיה, שוטף טוסיק), אבל לפעמים נמאס לי לחזור על עצמי אז אני מגוונת (למשל- שבתאי שוטף טוסיק באמבטיה עם אבא, או כל וריאציה אחרת). מה לעשות? להמשיך לענות את אותה תשובה שוב ושוב, או לשנות נוסח בכל פעם? ממה החזרה הזאת נובעת? האם זה מחוסר הבנה? ומתי זה עובר?

roni_n

New member
חזרה =בטחון

ילדים נוטים לחזור על אותם הדברים בשביל לקבל את הביטחון באמיתות שלהן אני חושבת שילד זקוק לחיזוקים שבחזרה על אותם הפרטים שוב ושוב הן בשאלות או בסיפורים שהם מספרים על מנת ´לאמת´ אותם. מאותה סיבה ילד אוהב לחזור על אותו סיפור לילה אחר לילה עד שנשמתך פורחת.השגרה והחזרה על דברים קבועים ו\או ידועים נותנת להם בטחון בקיים.

אלה_ה

New member
סיפור מוכר

אנחנו עוברים את זה עכשיו. והשאלות באות כמו מכונת ירייה. לפעמים ללא הפסקה לשמוע את התשובה. מעיין טראנס של "מה זה?". אני משתדלת לענות בסבלנות. הדרך הקלה ביותר זה לענות מייד. אני שמה לב שהוא משנן את התשובה. בגלל זה החזרה. לדוגמא בנסיעה: "מה זה?", "עמוד חשמל. תוך שניות הוא רואה עוד עמוד "מה זה?", "עמוד חשמל" וכך הלאה לאורך כל הרחוב. אבל נראה לי שלפעמים עדיף שהתשובה תהיה קצרה. לא על כל דבר צריך לתת תשובות ארוכות. נראה שלפעמים זה רק מוציא אותו מהריכוז ומסבך את העניינים (הוא בן שנתיים+). ושמעתי שאנחנו במצב טוב. חכי שיבוא ה-"למה?"

michal@gal

Active member
מנהל
אנחנו כבר בשלב ה "למה"

עניין מאד מתסכל, אבל אני יכולה להבטיח לך שהמצב הולך ומשתפר. אופיר כבר בן שנתיים ו-9 חודשים ושמתי לב שהתכיפות של השאלות החוזרות הולכת ויורדת.

לאמא של קשת ../images/Emo50.gif

התופעה שאת מדברת עליה מוכרת לי מהגן שבו אני עובדת כך שאני מבינה אותך זה באמת יכול לשגע כשהם חוזרים שוב ושוב על אותו דבר אבל מדתי שזה משהו של הגיל שעובר אחרי כמה זמן שלך חנה גונן

יונת ש.

New member
בואי נדבר על זה

יכול להיות שהיא פשוט מנסה לפתח שיחה. את יכולה לענות לה, לספר לה כל מיני דברים מעניינים בנושא, וגם להחזיר לה שאלות כדי שגם לה תהיה הזדמנות להשתתף בשיחה.

דסי אשר

New member
לא יודעת בת כמה

קשת, אבל מצטרפת ליונת, מכיוון שאולי בשאלות החוזרות , מעבר לצורך בבטחון, ישנו גם צורך לקשר, לקשב, ואז השיחה שמתפתחת בעקבות השאלה, גם נותנת תשובה, גם מאפשרת קשר, וגם "מקלה", על ההורה שכל הזמן צריך לענות על שאלות זהות ואחרות. דסי

כרמית מ.

New member
כשנמאס לי לענות אותו דבר

(ו/או אחרי שאני בטוחה שהתשובה שנתתי נשמעה ונקלטה) אני מחזירה את השאלה אליהם. בדרך כלל הם יודעים את התשובה, וזה סוגר את סדרת השאלות (עד לסדרה הבאה). מתי זה עובר? די מהר, אבל אז זה מתחלף ב"למה" וזו שאלה הרבה יותר בעייתית, כי התשובה משתנה כל הזמן (חודרים יותר עמוק להבנה), והרבה פעמים נוצרות שאלות שאין עליהן תשובה. אני משתדלת להמנע מהתשובה "ככה", אבל הרבה פעמים אין לי תשובה אחרת. איך קוראים לו? שלמה למה? כי ככה ההורים שלו קראו לו, כמו שלך קוראים מיתר. אבל למה? מה למה? למה ההורים שלו קראו לו ככה? אני לא יודעת, כנראה שהם אהבו את השם הזה. אבל למה???? ככה כפול שני ילדים כפול 900 פעמים ביום....

נעה גל

New member
אני חייבת להגיד שאני מאוד נהנתי

בתקופת ה"מה זה?" (שהתחילה אצל אורן בגיל שנה וחודש בערך) וגם בתקופת ה"למה?". אומנם מדי פעם נמאס לי קצת לחזור ולחזור, אבל באופן כללי מאוד אהבתי את התקופות האלה ובסופו של דבר הן לא היו ממש ארוכות אצלנו. אולי בגלל זה? לא יודעת. תמיד עניתי בשמחה עם נסיון לעשות וארציות (בדיוק כמוך, אמא של קשת) "זה שולחן";"זה שולחן ירוק";"זה שולחן מעץ";"זה שולחן עם 4 רגליים";"שולחן"; שוללללללחן" וכו´. אין לי ספק שלא מדובר בחוסר הבנה של הילדים.

אני גיליתי שיכולות להיות לחזרה

על השאלות לפחות 2 סיבות: האחת - הוא רוצה שאינ אשאל אותו בחזרה "מה זה" ושמח לעונת. השניה - התשובה שלי לא מספקת אותו. הוא התכוון שלאול משהו אחר והוא לא ידע איך לשאול את זה. למשל: איפה אבא? בעבודה. ושוב ושוב. אני: אתה רוצה לדעת מתי אבא יחזור? יובל: כן אני: בערב. או לאן אנחנו הולכים. אני: לסופר יובל: אבל לאן? וכו וכו´ אני: אתה רוצה לדעת מה נקנה שם?

אפרת_ח

New member
יש לי הרגשה...

יש לי הרגשה, שהקטנטנים בעצם מחקים את הצורה שבה אנחנו מדברים איתם. אנחנו הרי שואלים אותם כל הזמן שאלות חוזרות שאנחנו יודעים את התשובות עליהן... אגב, אני גיליתי שלפעמים התשובה "ככה" או "למה כובע עף לגובה" היא מספקת לחלוטין.

../images/Emo6.gif תודה!

נקרעתי מצחוק מהדוגמאות! תודה על העיצות, אני אעשה בכולן שימוש!

למעלה