אמא מה זה זונה????

אפכל

New member
אמא מה זה זונה????

הי בנות, שואלת גם פה למרות שאני יותר נוכחת בפורופ "חינוך לגיל הרך". בכורי, בן שש, שאל את אביו "מה זה זונה?". הוא יודע שבן זונה זו קללה שאנחנו לא מרשים. בעלי נבהל ואמר לו לשאול את אמא. מה לענות? ואם הוא לא שואל, האם להעלות את הנושא או להתעלם? אשמח לתובנות, המלצות ונסיונות.

אמא,מה אומרת תאורית החלקיק בקופסא של שרדינגר?

אני לא בטוח שאם אני אסביר לך את תאורית החלקיק בקופסא של שרדינגר את תביני כי יש דברים שצריך בסיס קצת יותר רחב כדי להסביר אותם, כנ"ל גם בעיניני הזונה. הוא צריך להכיר את ההבדלים בין בנים לבנות, הוא צריך להכיר איך באים ילדים לעולם, הוא צריך להבין שאפשר לקיים יחסים לצורך הנאה ולא רק "אבא מכניס את הפין לפות של אמא וככה נוצר תינוק". הוא צריך מידע שלשמחתך אין לו עכשיו ושעוד יותר לשימחתך לא מאפשר לו להבין מה זה זונה. אבל את יכולה לעשות מה שצריך לעשות. אסור להתעלם כי הוא שאל אבל לא צריך להסביר בפרטים כי גם בהסבר הכי פלסטי לא תצליחי להבהיר לו במה מדובר. אפשר לומר לילד שזה משהוא מאוד לא יפה או אישה שעושה דברים מאוד מאוד לא יפים ושקשה להסביר לו את זה בגלל שהוא עדיין קטן ושכשהוא יגדל קצת אולי תוכלי להסביר לו כך שהוא יבין יותר טוב. את יכולה לעצור גם בזה שקשה לך להסביר לו את זה. יש ילדים שזה מספיק להם והם יפתרו אותך ב"אהה". בשום פנים ואופן אל תעבירי אותו עוד יד כי בסוף הוא עלול לקבל את התשובה בצורה לא טובה. עדיף שאת תפקחי על האינפורמציה שהוא מקבל. הילד שלי בן ה 13 כבר למד מהחברים שלו מה זו זונה ואני הרגשתי צורך להסביר לו למה נשים צריכות למכור את גופן בכסף, למה גברים מוכנים להשתמש בשרותן ולמה התופעה שלילית.

"אשה שמוכרת את גופה בעד כסף"

"מה זה מוכרת?" "עושה אהבה עם גברים" "מה זה עושה אהבה?" "אתה יודע איך באים תינוקות לעולם?" "כן" "אז ככה" בלי דרמות. ואגב, גם להגיד לילד - "כשתגדל תבין" זה לא כזה אסון בעיני.

אפכל

New member
זהו בדיוק, שהיא לא "עושה אהבה"

אני מחפשת משהו באמצע. בין להפגיש את הילד עם המונח "סקס לשם הנאה" שלדעתי מוקדם מדי ובין להגיד לו "כשתגדל תבין" כי זה נראה לי קצת התחמקות. אני יודעת שיתכן ואני מחפשת משהו שלא קיים, אבל אולי למישהו יש נסיון ויכול לשתף?

טאשקה

New member
גם לי הסבירו ככה בזמנו. הייתי בת 6 ונבהלתי

נורא,כי תיארתי לעצמי איך האישה האומללה חותחת נתחים מגופה ומוכרת אותם תמורת כסף
. עד היום אני זוכרת שמרוב הלם לא המשכתי לשאול ולא יכולתי להרדם בלילה מהמחשבה על האישה המסכנה. אני חושבת שרק סביב גיל 9 הבנתי בערך במה מדובר.

ק א סי

New member
בגיל 6 הם עוד לא מעכלים מה זה בדיוק

שאבא ואמא עושים, אז לשכב בשביל כסף נראה לי מוגזם...

אפכל

New member
זהו בדיוק, כל עוד הוא לא נחשף לנושא של

"סקס לשם הנאה" (ובגילו נראה לי מוקדם מדי לחשוף), לא נראה לי נכון לפתוח את הדיון מהזוית המכוערת שלו- כלומר שישנם מקרים בהם צד אחד נהנה והשני עושה את זה מחוסר ברירה. להבדיל, כששאל "מה עשה הנשיא", הסברנו שעשה לנשים דברים שלא היו נעימים להן ולא פרטנו מעבר לזה. אני עדיין מתלבטת. תודה לעונים.

תריגה

New member
סיפור אמיתי

כשהיתי בערך באותו גיל הגעתי הביתה עם אותה שאלה. אמא שלי ענתה לי שזה משהו שכשמבינים סימן שמספיק גדולים להבין. אז הלכתי למילון, קראתי את ההגדרה (שכמובן לא באמת ירדתי לעומק הבנתה) ואמרתי לה שאני כבר יודעת אז סימן שאני כבר מספיק בוגרת... (כן, היתי ילדה מוזרה בהחלט)

למעלה