אמא מבולבלת

korlita33

New member
אמא מבולבלת

שלום לכולם אני יושבת וקוראת את השאלות, התשובות, מאמרים, מחקרים ו.....לא מצליחה להבין את שקורה בביתי שלי. מבקשת לספר בקצרה ואשמח אם מישהו יוכל קצת לעזור, לכוון מתוך הידע הרב והעצום שהצטבר אצלכם. אז ככה...הבן בכיתה ד' בן 9 וחצי, כאשר הוא לומד (בדירבון ענקי מצידי ומצד מורות מסוימות) הוא מוציא ציונים יפים ויודע את החומר, במתמטיקה במיוחד הוא מצוין, באנגלית יופי. בתנ"ך ובכישורי שפה - יש מעט בעיות, לדעתי, יש קושי בהבנת הנקרא. למרות שאם אני יושבת לידו בשעת הכנת השעורים הוא מבין יופי , אך אם אני מתרחקת, הוא פתאום לא מבין כלום ולא יודע מה לעשות. הוא אינו אוהב ואינו מוכן לקרוא ספרים. בנוסף, הערות מהמורות מגיעות על רקע של הפרעה בשיעורים, משוחח עם חברים, לא מתייחס להערות המורות וכדומה.בנוסף, להערכתי יש אי אלו בעיות רגשיות: הוא מפחד ממלחמות, לדוגמא פחד מהצפירות ביום השואה והזכרון לחללי צהל, ציורים שלו כמעט תמיד בנושא של תאונות, מלחמות, פצועים, הרוגים וכו'. ערכנו בדיקת TOVA לפני כשנתיים והערכה אצל נוירולוג אשר אמרו כי הוא בטווח הנורמה. חשבתי על עריכת אבחון פסיכודידקטי, אך אני מתלבטת האם להכניס אותו למערך כזה של אבחון ובמידה שכן, האם כדאי לערוך זאת בתקופת החופש הגדול. או שמא עלי ללכת לבדי לביקור אצל פסיכולוג חינוכי ואז להחליט, או....??? זה ככה קצת על קצה הלשון. אשמח מאוד ואודה מאוד מאוד על תגובתכם אם וכאשר תגיע. אוRלי

zivadina

New member
ילד בכתה ד'

שלום רב korlita33 . את מתארת ילד שמתקשה לשבת ללמוד לבד וצריך השגחה צמודה כדי שיצליח להתרכז. הוא מפריע ומפטפט בשעורים, לא מתייחס להערות, ועוד. אלו בעיות דומות מאוד להפרעת קשב. לא ברור אם ערכו נכון את בדיקת ה-TOVA ואם הרופא התייחס נכון לכל הרכיבים שלה, או רק לחלקם. לסיכום, אני מציעה לך לברר עם המורים אם הם צופים בקושי מיוחד, או שהם מתרשמים שזהו קושי כללי להתרכז. הרי ברור לך שלא ייתכן שיש ליקוי למידה אשר נעלם ברגע שאת יושבת לידו. ייתכן בהחלט שזהו קושי להתרכז. בנוסף, אם את חושדת בבעיות רגשיות, אני ממליצה לך לקחת אותו לאבחון רפואי מסודר של הפרעת קשב ורכוז אצל פסיכיאטר לילדים אשר מתמחה באבחון ההפרעה ובאבחון בעיות רגשיות, ולא אצל נוירולוג, אשר איננו מוסמך לאבחן בעיות רגשיות. אם תספרי לנו מאיזה אזור את ובאיזו קופה, נוכל לתת לך המלצות על מכוני אבחון או פסיכיאטרים טובים מתוך נסיוננו. מה החלטת לעשות?

korlita33

New member
אנחנו מרחובות ואשמח להמלצותיכם

לגבי מכונים, פסיכיאטרים וכדומה. את מבחן ה- TOVA ערכנו ללא הריטלין, והרופא ראה את התוצאות הממוחשבות, המורה מלאה שאלון קונורס, הרופא גם ראה את הילד ובדק אותו פיזית וגם התרשם ממנו באופן כללי.

zivadina

New member
אבחונים

בדיקת TOVA כדאי לעשות בלי ריטלין ואחר כך עם ריטלין. הסיבה היא, שילדים אינטליגנטיים מאוד עשויים להראות תוצאות "נורמליות". כאשר ילד כזה עושה את ה-TOVA עם ריטלין, במידה שיש לו הפרעת קשב ובמידה שהריטלין משפיע עליו לטובה, יראו שיפור בתוצאות, וזאת עוד אינדיקציה לכך שהילד הוא ADHD. (ריטלין לא משפר את הרכוז של אנשים שאינם ADHD). אבחון פסיכודידקטי יעלה על הרבה בעיות לימודיות אצל הילד, אבל לא ידע לקבוע בוודאות אם יש לו הפרעת קשב. אני חושבת שצריך להתחיל מן הקל אל הכבד, ולא להנחית על הילד את כל האבחונים בבת אחת. לדעתי, להכניס את הילד למערכת אבחונים גדולה זה כמו לבדוק כאבי ראש עם צינטור. לא כדאי להתחיל בבדיקות הפשוטות יותר?

אני לא מבין את ההגיון והקשר

בין ילד אינטיליגנטי ומבחן TOVA. מבחן טובה בודק בצורה סטטיסטית ארבעה פרמטרים ואין בינם ובין אינטיליגנציה כלום. אם יצא שמישהו הוא בתחום הנורמה אז כנראה שההסחות, והאימפולסיביות שלו הם בתחום הנורמה. כנראה שהוא יכול לעקוב ולהקשב ולהתרכז ולחשוב לפני שהוא מגיב. ודבר נוסף. נכון שרטלין לא משפר את הריכוז של ילד שאין לו בעית ריכוז/קשב, - ADD. אבל. אבל כמו כל סם גם רטלין משפר את הצד ההתנהגותי, היפר אקטיבי, דכאוני.... ולכן תפסיקו לחזור על המנטרה שרטלין לא עוזר למי שאין לו בעיות ADHD "התנהגותיות" שאינם בהכרח בעיות קשב/ריכוז. זה אולי נכון לאילו שאין להם בכלל בעיות. דניאל

zivadina

New member
ההגיון והקשר בבדיקת TOVA

שלום דניאל. תוכל לראות שהתייחסתי רק להשפעת ריטלין על הריכוז, ולא על שאר הפרמטרים, וזאת בתוך ההקשר של בדיקת TOVA ולא הקשר של תפקוד כוללני. (טוב, ADHD לא חזקים בלשים לב לפרטים הקטנים...) בנוגע להשפעת האינטליגנציה: אדם אינטליגנטי מבצע מהר יותר את רוב הפעילויות הקוגניטיביות. אדם עם הפרעת קשב מבצע לאט יותר. אתה מוזמן לקרוא במאמר המצורף, שעבר בדיקה על ידי ד"ר מנור, אשר מתמחה ביישום הבדיקה הזאת בארץ ובעולם, וכן מדריכה רופאים בהפעלתה. רופא שמבין את בדיקת ה-TOVA, צריך לנתח את ממצאי כל הפרמטרים שלה: דיוק, השמטות, תוספות, מהירות תגובה ועקביות מהירות התגובה. במיוחד חשוב לבדוק את עקביות מהירות התגובה. יש הרבה מפעילים של הבדיקה שמתייחסים רק לשורה התחתונה, שמשווה את הנבדק לאוכלוסיה הכללית, וזאת שגיאה. אגב, שים לב שמהירות התגובה היא בהחלט רכיב בבדיקה, ועכשיו ברור הקשר לאינטליגנציה.

zivadina

New member
ועוד הערה חשובה על TOVA

אף רופא רציני לא קובע את האבחון רק על סמך ה-TOVA, היות שהיא נעשית בחדר שקט וללא גרויים חיצוניים, כך שאיננה מחקה את המציאות שלנו.

עדיין לא מבין

אם בדיקת TOVA מראה תוצאות בטווח הנורמה - למה לשפר? למה לחפש סיבות לרטלין? לגבי אינטיליגנציה. מבחני אינטיליגנציה, בין השאר, בודקים מהירות לפתרון בעיות. אולי את או ד"ר מנור יסבירו לי איך קישרתם בין מהירות תגובה במבחן משעמם חסר אתגר כמו TOVA לבין מבחני אינטיליגנציה חסומי זמן? אפשר לראות הצבעה למחקר שמראה מתאם בין הצלחה ב TOVA לאינטיליגנציה? דניאל על עלק קישור.

מצאתי את הקשר/המחקרים

המחקרים מדברים על קורלציה בין אינטיליגנציה ו Variability & response time ממבחני טובה. עדיין אין קשר ל Attention. דניאל

zivadina

New member
מה פשר הקשר?

קודם כל, אינני איש מקצוע, ולכן אינני יודעת לתת תשובה מקצועית. אני משערת שמהירות החשיבה קשורה לאינטליגנציה, גם אם מדובר בקשר עין-יד כמו ב-TOVA, עם המשימה הלא אינטליגנטית שלה. בוודאי שקשב (attention) תורם למהירות החשיבה. הרי אם מרוכזים, החשיבה מהירה הרבה יותר. מציעה לך לשאול בפרוט את ד"ר מנור בשרשור השאלות שנפתח לה ביום ה' בלילה.

הלה4

New member
אבחון../images/Emo62.gif

לדעתי כדי שתגשו לפסיכולוג ואיתו תתיעצי לגבי ההמשך בעיקר חשוב לבדוק את הבעיות הרגשיות. אמרו לי שלילד יש פחדים או בעיות רגשיות הוא ילד פחות רגוע ולכן הוא מפריע הרבה בכיתה. בגלל שאינו מרגיש בנוח ותמיד פוחד שהכול יתפרק לו והשליטה שלו זה ההפרע שעלה תמיד היה משוב מהמורה. בהצלחה הלה

א רויטל

New member
בדיקה וטיפול רגשי

מנסיון אישי בבעיות דומות עם ביתי (כיתה ג) ממליצה על פניה לטיפול רגשי כמו פסיכיאטר או פסיכולוג

korlita33

New member
תודה לכולם-ביום א' תערך אספת הורים

ואנסה להתייעץ גם עם המורה (למרות שאינני סומכת עליה במאת האחוזים, אבל היא בכל זאת זו שרואה אותו במהלך יום הלימודים) אשמח לעדכנכם ושוב תודה על ההתיחסותת וההסברים

למעלה