"אמא" מאיימת

fairylike

New member
"אמא" מאיימת

אני עברתי התעללות פיזית ונפשית ע"י "אמא שלי" הביולוגית ומינית ע"י אנשים אחרים, והיום אני גרה לבד 3 שנים, אני עובדת סוציאלית, עובדת כרגע בגן ילדים, מאושרת בחיים שבניתי לעצמי, אבל יש יותר מידי עכבות והשפעות להתעללות הזו ולעובדה שמעולם לא היה לי מודל נורמלי של הורות, של יחסים בכלל. מעולם לא הייתה לי אמא. בשנה הראשונה אחרי שיצאתי סוף סוף מהבית והגשמתי לעצמי חלום, הייתי בקשר עם הבית ואבא שלי עזר לי- כספית ופרקטית, עם אוכל ועם האוטו שלו. הרגשתי רע עם העובדה שאני צריכה להגיע ל"ארוחות שבת" (לפני זה לא היה דבר כזה אצלנו!) והייתי קמה עם בחילות וסחרחורות בימי שבת, עד שיום אחד היא התנהגה אליי בצורה מגעילה ונשברתי וסוף סוף הוצאתי את כל החרא (תסלחו לי) שהיה לי ממנה ואמרתי לה. מאז הפסקתי לבוא ולא דיברתי איתה. אבא שלי המשיך לעזור לי וגרם לי רגשות אשם שאני לא באה ולא מדברת איתה. היא נכנסה לתמונה ואיימה עליי ואמרה לו שלא יעזור לי. הוא הפסיק. עכשיו אני חיה בכוחות עצמי. רק שהיא לא נותנת לי שקט. כל מספר חודשים היא מגיעה/מתקשרת/ גם וגם ומאיימת עליי, צועקת, עושה בלאגן בבניין שאני גרה בו ומאיימת עלי שאני לא אדבר עם אבא שלי ועם אח שלי... כל פעם התמודדתי בכך שחיכיתי שהיא תלך ואז אחרי 10 דקות שהיא דופקת בדלת כמו מטורפת ולא הולכת עניתי וזה גרם לי להרגיש רע! לפני שעה היא שוב עשתה את זה- השאירה לי הודעת איום בטלפון וכשזה לא סיפק אותה היא הגיעה אליי הביתה. הפעם לא פתחתי ואחרי חצי שעה היא הלכה. כל פעם שזה קורה אני נלחצת, אני חרדה ומפוחדת. זה נראה לי מגוחך כי אני מרגישה כמו ילדה קטנה שמרגישה שעומדים לתקוף/להרוג אותה. אני יודעת שאני חזקה היום והיא חלשה ולא יכולה לעשות לי כלום בגרוש. אבל בכל זאת זה מלחיץ אותי כשהיא דופקת כמו מטורפת וצורחת בחדר המדרגות. אני לא יודעת מה לעשות, איך הכי טוב להתמודד איתה. בשבוע הבא אני עוברת דירה ואני לא אספר לאבא שלי לאן, וככה היא לא תגיע יותר. אבל היא תמשיך להתקשר. מה אני יכולה לעשות???? לענות לה? אם כן אז מה להגיד לה? להגיד לה שתפסיק לא עוזר. אז לא לענות לה??? אני זקוקה לעזרה פה!!! תודה

s h o o s h a

New member
לעשות למען עצמך

צעדים מעשיים הם אכן לא לתת לה את כתובת מגורייך החדשים וכן לא את מספר הטלפון ובכך למנוע ממנה אפשרות ליצור עמך קשר. אלא שהענין הוא בעבודה על עצמך וביכולת שלך לעמוד מולה ולהגיד לה באופן נחרץ ובלתי מתמשע לשתי פנים שאינך מעונינת שהיא תיקח עוד חלק בחייך. את צריכה, בדיוק כפי שמשליכים חפץ לא רצוי או ראוי מהבית, להשליך אותה מחייך. את לא צריכה להתמודד אתה. את צריכה להתמודד עם עצמך. כנראה שעדין לא הבשילה בך ההחלטה להוציאה באופן מוחלט מחייך ומקננת בך התקווה שאולי תצליחי לשקם עמה את יחסייך. מדבריך עולה כי הסיכוי לכך קלוש. מבחינת שתיכן. מציעה לך לפנות לסיוע של איש/ אשת מקצוע כדי לבחון את הסיבות שכל כך מפחידות אותך לקום ולהתמודד מולה, לבדוק את הפינות הנסתרות אליהן היא מצליחה לדחוק אותך בכל פעם מחדש, לברר איך את פותרת עם עצמך את התסכול הרב שאצור בך עקב התנהגותה ועקב ההתעללות שעברת גם על ידי אחרים. אל תשאירי דברים פתוחים, הם לא נעלמים מעצמם. כמו כל פצע, חובה לטפל בו כדי שיבריא ואת מוכרחה לטפל בעצמך. רק כאשר תהיי חזקה ובריאה תמצאי בעצמך את הכוחות להתמודד עם כל השאר. המון בהצלחה לך

fairylike

New member
מחרתיים אני עוברת דירה, והטלפון

יתחלף מעצמו. בקשר לפלאפון אני מתלבטת כי אבא שלי ירצה להתקשר אולי מידי פעם, ואני לא אהיה זו שאתקשר אליו. את השיחה הזו שבה השלכתי אותה מהחיים שלי עשיתי כבר ביום שניתקתי את הקשר, וגם אחרי זה הלכתי והסברתי את עצמי והיא עשתה את עצמה לא מבינה על מה אני מדברת. כדי שאני אוכל לעבוד על עצמי, אני צריכה שהיא תפסיק להטריד אותי. וכרגע כנראה שאני אצטרך להשליך גם את אבא שלי, מה שלא הייתי רוצה, מפני שרק הקשר איתו גורם לה לבוא ולאיים עליי כל פעם. הוא נקרע בינינו- הוא שומע בקולה ומחדיר בי רגשות אשם. אני לא מוכנה לזה.

למעלה