"אמא, לכי"

Shellylove

New member
"אמא, לכי"

קרו לנו הרבה דברים בשבועות האחרונים ובגלל זה גם לא רואים אותנו פה כל-כך. בגדול: הוצאתי את שלי (בת שנתיים וחצי או-טו-טו) מהגן שלה ב-15.6 עקב פיטורי הגננת שלה (שהיו הקש ששבר...) והיא היתה איתי כ-3 שבועות וב-8.7 התחלנו הסתגלות בגן חדש (ומדהים) שבו היא תהיה גם בשנה הבאה. במהלך השבועות שהיא היתה איתי (מבוקר עד ערב) הופיעה תופעה חדשה: כעס עלי כשאני הולכת. לדוגמא: אני הולכת לשירותים לעשות פיפי, מודיעה לה על כך וכשאני חוזרת: "אמא, לכי לשירותים, לכי לעשות פיפי" הנאמרים בכעס ולעיתים בבכי. הדבר חוזר על עצמו גם בפרידות יותר ארוכות בעוצמות משתנות. כאמור, זה התחיל לפני הכניסה לגן החדש ובא לידי ביטוי גם בהסתגלות, כשאנחנו עושות פרידות קצובות והדרגתיות (היא בעצמה חוזרת על: "אמא חוזרת תמיד"). אני אומרת לה: "שלי, אני מבינה שאת כועסת שהלכתי, מותר לך לכעוס, אני פה, חזרתי ואני לא הולכת" ונותנת לה את הזמן להתעשת בלי ללחוץ ובלי להפעיל מניפולציות רגשיות. אני לא מתרגשת מהעניין, אבל סתם רציתי לדעת אם התופעה מוכרת בגיל הזה, אם מישהי יודעת למה זה קשור וממה זה נובע. אני פשוט רוצה להבין יותר לעומק.

זה קשור לסחרחררת של שינוים..

שעברה עליה בתקופה האחרונה, תסכימי איתה שפרידה מדמות מוכרת כמו גננת עזיבת גן והסתגלות לגן חדש אינם דבר קל לבת שנתים ו.. ביחוד שזה בא בבת אחת,נראה לי שעכשו היא זקוקה להרבה תמיכה כדי לעבור את הזמן הלחוץ. שלך חנה גונן

maya100

New member
אני מסכימה עם חנה ויש לי עוד ניחוש

חשבתי על זה אתמול - שלי מאוד אהבה את הגננת שבעצם נעלמה לה ביום בהיר אחד, ללא הודעה. גננת היא דמות קבועה, שילדים נקשרים אליה מאוד ונמצאים בחברתה שעות רבות במשך היום. עכשיו, היא עם אמא 24/7 ויכולות להיות שתי סיבות ל"הידבקות" (שתיהן יחד או כל אחת בנפרד מספיקות ליצור התנהגות כזאת ואולי בעצם הן כרוכות זו בזו) - אחת, שלי נהנית להיות איתך. פתאום יש לה את כל היום איתך, את שלה והיא נצמדת לכך. היא רוצה ל"נצל" כמה שאפשר את הזמן נטו איתך (בבית, בעבודה או תוך כדי התאקלמות בגן החדש), כי היא בוודאי מבינה שבקרוב תחזרי לעבודה והיא שוב תחזור למסגרת של אמא נמצאת רק אחה"צ ובסופי שבוע. הדבר השני שחשבתי עליו והוא בוודאי בלתי מודע אבל - אם הגננת יכולה להיעלם יום אחד אז אולי גם אמא? שלי לא מבינה את החוקיות של המקרה הזה (וגם לא צריכה או מסוגלת להבין). היא לא מעורבת שמה שקדם לפיטורין של הגננת, לא צפתה את זה ולא יכולה ל"הצדיק" את זה לעצמה. מבחינתה היתה דמות קבועה ויציבה שהיא אהבה וציפתה לה כל יום והדמות הזאת נעלמה בבת אחת. אז מי מונע מאמא להיעלם? מה דעתך? פילוסופי מידי?..

Shellylove

New member
חשבתי על דבריכן

ויש בהם משהו ללא ספק (גם הכיוון ה"פילוסופי", את הרי יודעת ששלי היא פילוסופית דגולה, לא?
). אני תהיתי אם יש לזה גם מאפייני גיל או סתם לשמוע מנסיון של אחרות שנתקלו בתופעה הזו. מעבר לכך, יש תופעה נוספת שאני לא יודעת אם ועד כמה היא קשורה. ישנם הרבה מצבים, בעיקר כשהיא מתרגזת על משהו שהיא רוצה ל"שנות את המציאות במילים". נגיד: היא רצתה לשחק במשהו בגן וזה לא היה פנוי ונאמר לה שתנסה למצוא משהו אחר או שתחכה שיתפנה. עבר זמן קצר והילד עזב את הצעצוע ואני (או הגננת) מפנה אותה לצעצוע ואומרת שהנה הוא פנוי, x סיים לשחק איתו. שליאומרת בכעס: "לא, זה לא פנוי" ומסרבת להתייחס לעובדה שהוא כן פנוי. קשור לדעתכם? (הבהרתי את עצמי?)

למעלה