אמא לבת מתבגרת

ענוה

New member
אמא לבת מתבגרת

שלום ישל לי בת בת 14.3 יש לה חבר כבר 4 חודשים גיליתי שהוא מביא לה ביד וכנ"ל היא לו אני נטרפת..... הם אוהבים מאוד מבצעים את האהבה בחדרם כל פעם שמשהו נמצא אצל השני מה שמפריע לי זה המהירות שבה היחסים שלהם רצים מה אני צריכה לעשות כאמא לכבול אותה בבבית? לא לתת להם להפגש? להעלים עין? אני בדילמה מהסיבה שהיא לא יודעת מה לעשות היא לא ילדה שמשקיע בלימודים אבל תלמידה טובה... מה יקרה אם הם יפרדו.... מתי הם יעברו לשלב הבא? איך אני בתור אמא יכולה לעזור לה כאשר היא אלי סגורה! לא מדברת איתי על כלום עושה כל מה שאני אומרת לה לעשות ולפעמים משחקת את הטיפשה. אם יש לכם עיצה אשמח להתעדכן במה לעשות חשבתי אולי אקח אותה ליייעוץ רק היא ואני..אולי שם אספר את כל מה שבה לי ועם יד מכוונת אצליח להגיע אליה....

מה הקושי שלך?

התקשורת איתה? העובדה שה"ילדה" הקטנה מגלה מיניות? מה זה קשור לילדה טובה? גם ילדים "טובים" מיניים. מה יקרה כשהם יפרדו? טרגדיה של שבוע נוראי.ואח"כ חבר חדש-ככה זה בחיים. מה יהיה השלב הבא? לגלות לך? כי אני חושבת שאת יודעת לבד. מתי הוא יהיה? זה לא את ולא אני יודעות. מה לעשות? לפתוח את הנושא לשיחה. את והיא על כוס קפה או שוקולית, עם פיצה(מותר מהערב,נכון?) רק את והיא. לשמוע אותה. לא להטיף ולא להסביר .לא ל"הגיד לה מה לעשות". רק לשמוע. ולקבל אותה, כמו שהיא. ומחר בבוקר לקנות לה חפיסה של קונדומים שבכל מקרה, שתהיה אצלה, לכל מקרה שלא יקרה ולהשביע אותה-לקחת אותם איתה לכל מקום שהיא יוצאת . ולבדוק עוד חודשיים, עוד חצי שנה, אם היא צריכה שוב חבילה חדשה, ולהגיד לה שישגם תאריך "פג תוקף" ולא חייבים להשתמש ,אבל חייבים להחליף את החבילה. ואני לגמרי לגמרי ברמה הפרקטית. בלי קשר לעובדה שאני אישית חושבת שהיא קצת צעירה מדי ליחסי מין מלאים. כי ממש לא חשוב מה "אני" חושבת או מרגישה או מה "את " חושבת או מרגישה. אלא תהליך שכבר החל ונמצא בעיצומו ודי ברור לך אני חושבת, מה יהיה המשכו. אז לפחות-שיהיה נטול תוצאות לוואי פיזיולוגיות. נ.ב.-נכון שברור לך שאי אפשר לכבול אותה בבית, לקשור אותה למיטה, לא לתת להם להיפגש?-זה במילא לא יעזור. רק יצור יותר ריחוק וזרות בינכן. אז ללכת איתה ולזרום עם מה שקורה לה, ולנסות לאט לאט ובעדינות להתקרב ממקום לא שיפוטי אלא תומך ואז אולי יש סיכוי של שיחה. בוקר טוב.

גליה13

New member
אני חושבת שאת צריכה ללכת ליעוץ

דברי עם יועצת בית הספר או חברה טובה- ותביני שזה כנראה שלב בגיל ההתבגרות של הנוער בימינו- הבת שלך אינה שונה מבנות/בנים אחרים... אם הם יפרדו- יהיה לה משבר בין אם הוא מביא לה ביד (ביטוי שלטעמי דוחה בצורה מדהימה) ובין אם הם סתם משוחחים על דא והא אבל היא תתגבר כמו שכולנו התגברנו על לב שבור ואם את מאד רוצה לעזור לה- קחי אותה לשיחה אצל רופא נשים שיסביר לה את הסכנות והסיכונים של קיום יחסים בגיל כה צעיר- אבל יסביר לה גם שאם היא בכל זאת עושה את זה- שתהיה מוגנת ככל הניתן.

vered4

New member
לקחת אותה לרופא

זה טוב מעוד סיבה. היום היא אולי לא חושבת על ההשלכות של מעשיה, אולי זה רומנטי ובאויר. להגיד לה שצריך ללכת למרפאה לבריאות האשה (כמו זו שדליה המליצה עליה למטה), יגרום לה להסתכל על הדברים בעיניים פקוחות.

להביא לה ../images/Emo9.gif

יש לי ספורון משעשע על המינוח הנ"ל לא הכרתי אותו עד לפני כמה שנים. הייתי מדריכת טיולים בחו"ל-טיול ראשון שלי!! הייתי באיטליה. בשירותים של הוותיקן. הייתה לי מטיילת , סבתא שרה,גיזעית לגמרי עם סל של אפרופו וגרעינים ועוד והייתה הנכדה שלה רחל, שהייתה בת 24 אמא לשלשה ילדים! בחיים לא יצאה מעבר למרכז העיר שהיא גרה וסבתא לקחה אותה לאיטליה לטיול. יום שני לטיול- השירותים של הותיקן כולן כבר גמרו,אני מחכה לזרז את האחרונות ורחל: "תגידי , המדריכה(כמו בצופים ,מאז לא קראו לי כך), אם הבעל שלי רוצה, ואני בא לי לקרוא לאישה בסלון ואני מביאה לו -זה בסדר את חושבת?" ומה שאני חושבת? שאני לא מבינה מה היא רוצה ממני מה היא מביאה לו לאן אבל גם הבנתי בחוש חש שזה לא הזמן לדיון בנושא ואמרתי לה, שממש לא עכשיו כי צריך להגיע עוד לגני טיבולי אבל בערב נדבר. איזה מזל שעד הערב עברה לה השאלה.

למעלה