אמא לא מוותרת עלי

destiny36

New member
אמא לא מוותרת עלי

שלושה ימים מאז ההודעה האחרונה ואני עדין נשארתי בהרגשה הראשונית שלי. חשבתי המון, ישבתי וחשבתי, ישנתי וחשבתי, עבדתי וחשבתי. ועוד גם רצתי התקשרתי התיעצתי, עם מומחים עם החוקים ועם אנשים מאוד מקצועים. נכון לעכשו מצטטת נער ששיתף אותי במסר, מודה לו מאוד על שכתב לי ביוזמתו ועודד אותי, ומצטטת משפט מהמסר הנוסף שהשיב לשאלתי: אני לא חשבתי לרגע שאמא מוותרת עליי, ואם היא הייתה מתנגדת בכוח באותו הזמן זה היה יוצר רק יותר כעס ומחזק את הרצון לעזוב. זאת בדיוק התחושה שהבן שלי מנסה להעביר לי שנה שלמה. ועובדה ששנה שלמה הוא מבקש לעבור, מידי פעם זורק בזעם ואני משיבה ב"תלך". והוא רוצה ללכת. הוא לא הרפה שנה שלמה, ההפך זה רק החמיר את המצב. היום ועכשו אני מותשת. יש לי בן גדול שעוטף אותי באהבה. כמו גדול מסביר לי שאחיו עושה טעות ושאני צריכה לתת לו ללכת כדי שיעריך אותי כאם. ויש לי בן קטן יותר, בן 9 אבל גודל בימים האלה כמעט לבד, חושב לבד הולך לבד, חוזר קם הולך, אפילו את הסנדויץ ביקש להכין הבוקר לבד. אם אני פונה אליו הוא מנפנף אותי ועונה לי כמעט בקביעות "לא רוצה" "לא בא לי" "עוד מעט" "ורק אם ובתנאי". אז אני כמעט שבוע באותו המצב. עיפה מאוד. מפוחדת עבורו. אבל רוצה לחשוב כמו אמא שמכירה את הבן שלה. והאמא הזאת שבי אומרת שהגיע הזמן לשחרר. כי לא ויתרתי, ניסיתי, הרפתי, התרכחתי, הסברתי, נתתי, אבל לא הצלחתי לשכנע ולא הייתי מספיק בשבילו, כי אני אמא ולא אבא. מבחינתו הגיע הזמן. אמר לי אוהב אותך אבל אוהב גם את אבא , וכמו שלא הייתי איתו עכשו לא אהיה איתך. והיום הלך לחבר חזר מחבר ושוב הלך ליום הולדת, אני רצתי התקשרתי דאגתי הבאתי וכו. וכן היום הוא פעם ראשונה הלך ליום הולדת זכה במתנות והביא לי אותן. פעם היה בוחר את המתנות לעצמו, לאביו, לאשת אביו, ולבת אשתו של אביו. היום אני מישהו שהוא רוצה להתגעגע אליו. ואני כבר מתגעגעת. אבל בתוך תוכי יודעת שאצטרך לחיות עם החוסר הזה בלב, כדי שהוא יבחר את דרכו שלו.

../images/Emo24.gif לא פשוט בכלל

לא קל.... המון כוח

"אמא לא מוותרת עלי "../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כה אמר הילד במסר.."לא חשבתי לרגע שאמא מוותרת עלי " אני מציעה לך שתלכי עם המשפט הזה בלב. כל פעם שאני מרגישה רחוקה ממנו ועצובה בעצם היותי רחוקה ממנו, אני שומעת את בני בן ה- 13 אומר לי : "אמא, אני יודע שאת לא מוותרת עלי, את פשוט לא אגואיסטית"!!! מחזקת את ידייך ברגעיך הקשים , ליבי איתך

חברה שלי סיפרה לי פעם...

טוב,קודם הקדמה קטנה... היא יצאה מהבית בגיל 14 ועברה לחיות עם חבר שלה בבית אמו והוא גדול ממנה ב10 שנים.. היום היא נשואה, סובלת... ללא שום תמיכה משפחתית. בעקבות התייעצות שלי איתה לגבי הבת שלי - היא אמרה לי - כשרציתי ללכת לחבר שלי וההורים שלי לא הרשו ואמרו שאם אלך לא יהיה לי לאן לחזור.. לא ראיתי את המחר... ראיתי את אותו רגע שרציתי... הלכתי... חכיתי שאמא תבוא ותקרא לי, שאבא יבוא וייקח אותי... שירצו אותי...שלא יוותרו עלי, שיילחמו בי למעני... אף אחד לא בא ועד היום הם לא באים... הם ויתרו עלי והיום אני כאן ואין לי מקום אחר. אני באמת לא יודעת מה יהיה אם יבוא יום והילדה שלי תאמר לי שהיא עוזבת את הבית, אבל אני יודעת שלא אוותר עליה, אם אדע שזה לא לטובתה, אני יודעת שאלחם בה למען עצמה... יודעת שאשמור עליה מכל מקום, בכל מקום ומכל אחד... ואמנם הוא רק הלך לאביו ואולי זה מקום טוב בשבילו... ואם כן.. אז זה בסדר וזה לא קל... קשה שהם ישנים סופ"ש מחוץ לבית ויתרה מכך ליותר... תמיד תשאירי לו את הדלת פתוחה לרווחה. ואם את יודעת שזה לא מקום טוב עבורו - תרפי לקצת ואז תילחמי שוב.. שיוכל לחזור בכבוד הביתה ולא מתוך כישלון שלו ואכזבה שלו, אלה כביכול מתוך לחץ שלך. כל שנותר לי הוא לאחל לך ימים שקטים, רגועים ושתמצאי נחמה.

שולחת רק../images/Emo24.gifכי....

קשה לי להגיב עכשיו בדיוק כמו שהיה קשה לי להגיב לך בהודעתך הראשונה.

destiny36

New member
לטלי הבת וכל שאר המגיבים

לצערי לעולם לא ארפה ממש. לעולם לא אוכל שלא לחשוב שהדברים יכולים לחזור אחורה כאילו לא קרה דבר. אבל מסתבר שהדברים שקורים כן ישפיעו על העתיד. ואכן דעתי האישית כאן אומרת שעדיף לתת להם לקרות בקטן. לכן זו הדרך שבה כנראה אבחר מהסיבות האלה שלא יחריפו את הקיים. מתנצלת אם ההודעה שלי מכבידה. ורוצה להגיד לך סוף עונה שרק לא מזמן כשכתבת את אינני יודעת אם הגבתי במילים. חושבת שאף פעם אנחנו לא יודעים מה יכל לקרות בעתיד. ועובדה שכולנו פוחדים להתעסק בזה. אבל היום אני מבינה דברים אחרת וקוראת אותם אחרת, וכשאת מגיבה לי הצביטה שלך בלב גם נצבטת אצלי. מבינה אותך וכואבת את כאבך יחד. חיזקי גם את... יבואו עוד ימים יפים. תודה

../images/Emo24.gif

זה בדיוק מה שקרה לי כשענתי33 כתבה בזמנו על הבן שלה, אז העננה השחורה הזאת רק ריחפה מעל הראש שלי,ואני התחברתי מאד למה שענתי עברה. ואז הגיעה שעת השיא, השעה בו את נמצאת היום, ורק אלוהים יודע כמה זה קשה,ומה עובר לנו בראש. וגם היום, זה לא קל, לא פשוט, קמה כל בוקר ומרגישה שחסר לי איבר בגוף, זה לא פשוט מזל, לא פשוט בכלל. היום, אני מסבה את המחשבות שלי לבן, מה הוא רוצה! מה הוא יחליט, כי בינינו??? אנחנו בצד עכשיו מבחינתם, אנחנו כבר לא גורם מכריע,יש להם דיעה משלהם ויש להם רצונות, גם אם אנחנו חושבות שהם טועים. אבל עוד לא אמרתי נואש, עדיין לא. ויום אחד, אני אחליט לשים עלי את "מסכת החמצן" הזאת שהביאו לתשומת ליבי 2 ילדים רעים, ואז.......... הכל יראה אחרת. מקווה

destiny36

New member
../images/Emo7.gif יודעת יודעת שלא קל

לא יכולה אפילו להכין את גופי ונפשי לימים שעוד יבואו למדתי כל חיי ועד עצם היום הזה. שבכל דבר שנראה באותו הרגע רע יש יותר טוב. משתדלת להאמין עדין ולקוות. משתדלת לראות את החיוב שבענין גם אם נראה הכי נורא. אמן וטוב עבורם קודם כל.

N D R

New member
תרופת נפש

כבר חודש מאז שהבת הגדולה שלי עברה לגור אצלי. עברה בשל משברים חוזרים ונשנים עם אמא שלה. כך שמכיר כל נים בתחושותיך על ילד שעוזב. במקרה שלנו הרי שהמצב קשה יותר. אין מתנות שנמסרות למישהו שמתכננים להתגעגע אליו. יש נתק טוטאלי ביניהן. הרבה יותר חמור. שום הסדרי ראייה הפוכים. פשוט נתק. כאן יש לה "בית" עם כל המשתמע מכך בדיוק כמו שהיה לה אצל אמא שלה. עכשיו היא אצל אבא שלה בדיוק כמו שהייתה אצל אמא שלה. נראה שטוב לה עם זה. לא נצפתה אצלה תחושת HI של התלהבות כזו שמסמלת בואה של ההתפכחות. פשוט מעבר טבעי מבית אחד למשנהו. כמובן שהנחתי שאצל אמא שלה עלולה להתגבש תחושת כשלון. תחושה שעלולה להפריע לאימוץ פתרון שיהיה טוב לכולם. חושב שאפילו זיהיתי ניצנים לכזו. אבל חודש אחרי, חושב שכולנו חושבים בראש אחד. חושבים שיותר טוב ככה. חושבים שיותר טוב לכולם. כולנו הסכמנו על המינוח "זמני" כמה זמן ה"זמני" הזה? לא סיכמנו סיכמנו רק שנעשה הכל שלכולם יהיה טוב. ומתוך הידיעה, שפועלים מתוך שותפות ולא מתוך התנגדות, תחושת הכשלון אט אט מתפוגגת. הפסקת ההתנגדות ותחילת השיתוף הם כמו תרופה לנפש המסייעת להתפוגגות. אצלנו זה זמני! בלי להפעיל סטופר... בלי לדעת ליבו של ילד, חושב שזה כך גם במקרה שלך.

destiny36

New member
ראשית שמחה לך מאוד אנדי

מקוה שלא יהיה נתק טוטאלי כי אצלנו זה יהיה ברור שההסטות יגרמו להמשך שכזה. תודה על השיתוף

ילוטייל

New member
אותו הדבר. ותשים לב שתחושת

השבר והצער היא בעיקר נשית לפחות לפי השרשור הזה. הילדים לפי מה שהולך כאן 'נוטשים' את אמא ועוברים לאבא וזה משבר נוראי. ואני אמרתי לפני 'שימי לב' הילדים יכולים לעשות בחירה ומה תעשי אז ? והתשובה היתה 'יהיה נורא ואיום'. בתי עשתה בחירה והיא איתי - אתה יודע זה שמני-היא תעזוב בסוף לדירה משלה. אבל משום מה כל אשה כאן רואה כשלון בזה שילד רוצה לעזוב - ואנחנו הגברים? אה אצלנו זה ברור , תהתגרשת - אתה בלי ילדים? אני חושב שהשרשור הזה אומר הרבה על תוצאות הליך הגירושין ודרך החשיבה הנשית דווקא. מה ? הגבר בהליך הגירושים 'ויתר' על ילדיו מראש? לזה כאילו יש 'הבנה'?

destiny36

New member
אתה רומז שאולי אנחנו המחליטות?

אולי אתה צודק. ברוב המקרים המובילים לגרושין נשים יזמו. לא נכנסת כרגע לסיבות שלהן. אבל לי היו את כל הסיבות שבעולם. נכון הן הובילו אותי לחשוב בשביל הילדים לגונן עליהם. בימים אלה אני צוחקת (לא צחוק מתגלגל) על הגורל שרציתי לשנות עבורם. בחרתי להרחיק אותם מהרוע ועכשו הבן שלי בוחר לגור לידו. אתה יכל לכעוס ולהגיד שכל הנשים אומרות על בעליהן לשעבר ככה. אבל רק אני יודעת שבאמת היתה אופציה אחת פשוטה. לתת לילדים לגור בבית של ריבים ומכות או לבחור משם איתם כדי שלא יחוו זאת. אז הבן שלי בוחר לחוות את מה שלא תארתי לעצמי שאראה. ואולי אני טועה ואמרתי כמה פעמים השבוע שאולי אני טועה. ואולי האופי שלהם (החיובי כמובן) תואם יותר. אולי הצרכים של הבן ימומשו שם איתו ולא איתי. לא רואה בזה כישלון אישי שלי. נשמע מדבריך שזאת מלחמה. ולצערי בימים אלה רואה איך הגרוש שלי חיכה בפינה והוביל את הבן להחלטה. ובשנה האחרונה ידע מסתבר לגעת במקומות שהבן ניגן. לא חשבתי לרגע שאבא שמתגרש מוותר! אבל שלא שומר על קשר ולא מעובר זה ויתור. ויתור על החויה ההורית. שעליה לא אוותר.

ילוטייל

New member
אני מבין לליבך כאחד שעבר החרמה

של חודשים ארוכים. מבינה? אני קיבלתי עונש מכולם על הגירושין, ולא חשוב כרגע מי יזם ומה היו הסיבות. 'מכות' זה ברור שלא מקובל וצריך לחתוך. אני לא מדבר על מקרה קיצוני וזה שהגדרת את הX כ'רוע' זו כבר בעיה בפני עצמה. אני קורא כבר חודשים את הפורום ומסתמן מה שאני אומר. שזה ברור שילדים הולכים עם אמא והאבא נשאר לבד. ואין שום 'מלחמה' ואף אחד לא 'חיכה בפינה' ולא 'ידע לנגן על נקודות נכונות'. כולנו בני אדם. אין כאן ענין של נקמה, מה כל גבר יסכים שהילדים יתנחלו בבית שלו סופית??? את יודעת מה קורה ל'פרטיות' שלו ...
בכל מקרה אני מחזק אות ידיך כי את נשמעת אמיתית וכואבת ולא מגיע לך עצב כזה אבל מניסיון - בסוף הכל יוצא טוב יותר ממה שחשבת ואני הדוגמא ...

destiny36

New member
בהחלט מפרגנת ועוד מוסיפה

משיחה עם הפסיכולוגית היה מוזר לי ששאלה "למה הוחלט שהבנים איתך"? אני קצת הייתי המומה. ככה גדלתי שילדים זה עם האמא לא? ומסתבר שזה שגוי . גם אני חושבת שזה שגוי. אבל הגרוש שלי לא נלחם לעולם. לא ביקש ולא דרש. רק כששאלתי מה קורה עם החובות שלו של מזונות הילדים היה עונה לי בילדותיות "את יודעת אם קשה לך אני מוכן לקחת אותם". אגב, לפי ההלכה והחוקים של הרבנות. מעל גיל 6 אב יכל יקבל את ילדיו(זכרים). ועם הוא דתי אין ספק שאין על מה להתווכח. מאחלת לנו לכולנו להשכיל ולא להלחם על שטויות אלא על הדברים החשובים עבור ילדנו. בהצלחה לך בגידול.

למעלה