אמא לא וזהו !!!!

בת ה י ם

New member
אמא לא וזהו !!!!

מעט ארוך..אבל כאן אמצא פתרונות יצרתיים...... נווה בת ה 5 מסרבת בכל תוקף לצחצח את שיניה בבוקר כי ..קר לה (השתמשנו במים חמים, כי...השוקו לא טעים אחרי הציחצוח (טוב, קודם תשתי אח"כ תצחצי) כי...משחת השינים לא טעימה ( קנינו 3 סוגים שונים רק תבחרי) כי..המברשת לא יפה (אז קנינו מברשת שונה לכל יום) כי....כי....כי באמת שניסינו הכל (צחצוח משפחתי,צחצוח יצירתי, הקראת ספרים, ביקור אצל רופא שינים) הושיעו נא . תודה

לאה_מ

New member
רק בבוקר?

כי בבוקר זה הצחצוח הפחות חשוב. לפי מיטב הבנתי (הדלה, אני לא רופאת שיניים), יש חשיבות רבה לצחצוח שיניים בערב, אבל בבוקר המטרה היא בעיקר לרענן את הפה (למשל, רופא השיניים מציע שבערב ההורים יצחצחו לילד, ובבוקר הילד יצחצח לבד, גם אם הצחצוח שלו לא אפקטיבי). אז נראה לי שדוקא על הצחצוח הזה לא כדאי לריב, גם אם הסרוב שלה עקבי (ואולי אם "תרדו מהנושא" לזמן מה, היא תתחיל לצחצח לבד). וכל הכבוד על היצירתיות

בת ה י ם

New member
../images/Emo51.gif על תשומת הלב .אבל....

מעבר לעניין הבריאותי....הריח....והעקשנות...... וכשהיא מתכוונת ללא אז היא פשוט מיישמת לא בבוקר ולעיתים לא גם בערב. יצירתיות....הורות בשנות ה 2000 וניסיון למצות את מירב האפשרויות (חייה ותן לחיות).

Shellylove

New member
אם הבעיה היא הריח

אפשר לנסות למצוא אולי מי פה שיתאימו לטעמה האנין. אני לא יודעת אם זה לא מוקדם מדי ואם זה לא יתקבל כהפחדה, אבל אולי להגיד לה שכשלא מצחצחים בבוקר יש ריח לא טוב מהפה וכולם מסביב מרגישים וזה לא נעים להם (אולי לעשות את זה בצורה סיפורית). ואם את אומרת שזה נהיה כאילו מין קרב כזה, אולי באמת להרפות לשבועיים ולנסות שוב אח"כ?

אפרתש

New member
תודה על הרעיונות!

אצלנו זה שילוב של שלושה דברים: 1. החלפנו שלוש משחות (עד שהגענו למשחה לילדים בטעם תות. נגה היא כנראה ילדה בטעם תות, כי המשחה מתאימה לה
). 2. אנחנו מצחצחות יחד. 3. נתנו לה לבחור בין מברשות, והיום היא מצחצחת עם שתי מברשות בו זמנית - מברשת בכל יד. נווה שלך יותר גדולה, וכבר מבינה. מה עם איזה ביקור אצל רופא שיניים? תוודאי שלא יעשה שום דבר מפחיד, רק יסתכל עם המראה, ויתן איזה נאום מוטיבציה. אני מציעה לך לחפש רופא שמבין בילדים, שיידע איך לדבר איתה. עוד אפשרות - אני מנחשת שבגילה היא כבר מגלה מודעות למראה החיצוני. אולי אם תדברו על כמה שיניים לבנות זה יפה (הפרסומות הרבות עוזרות לכם עם הדוגמניות היפות בחיוך לבן) זה ישכנע אותה. אפשרות אחרונה - טיפול בהלם. אם איזה מכר שלכם (או ילד שלו, יותר עדיף), סובל מכאב שיניים בימים אלה - ציינו את העובדה הזאת. אל תעשו את זה שקוף מדי - ילדים לא סובלים הטפות מוסר. אבל אם הוא יגיד שאסור לו עכשו לאכול סוכריות כי יש לו טיפול שיניים, אולי זה יספיק. דבר אחרון - נראה שהשקעתם המון יצירתיות ומרץ בענין, ואולי זה כבר הגיע לאיזה פרינציפ אצלה. אז תנסו להרפות קצת.

סמדרק

New member
חורים בשיניים

גם אני לא התעקשתי מאחר והקטנה (בת 4) לא הסכימה, וכיום יש לה 4 חורים בשיניים והתחלנו בטיפולים. אז אולי היא למדה זאת בדרך הקשה אבל היום אין כל בעיה שנצחצח לה שיניים גם בערב וגם בבוקר.

נעה גל

New member
פתרון פלא

מסטיק (ללא סוכר). יפתור אתכם מכל הבעיות הרייח. חשוב לצחצח רק בלילה. בבוקר מדובר על אסתטיקה בלבד לא על בריאות.

בת ה י ם

New member
רופא שינים....

היינו גם אצלו (לגדול היה חור בשן) רק מה......כל כך נחמד חביב וסימפטי שהילדה מאוד רוצה לבקר אותו שוב..
(יש לציין שהופתעתי מדרך הטיפול אופן ההסברה והגישה) * רעיון המסטיק (בבוקר
)....אהבתי .רק שלא חשבתי עליו בתור קוטל ריחות טוב, ננסה להרפות...ונראה מה יוליד יום.

אפרתש

New member
אם אין ברירה - תפוח

שמעתי פעם שלתפוח יש אפקט של ניקוי הפה. אז אולי זה לא כמו צחצוח, אבל בטח יותר טוב משאריות של סוכריות ובמבה. (אם מישהי כאן יודעת יותר על האם זה נכון, אשמח לשמוע).

אולי ליזום צחצוח קבוצתי?

עם ההורים או אחים או שכנה באותו גיל?? ליצור איזה סוויץ´ בצורת המחשבה של הילדה ולא לוותר כי בהחלט ייתכנו חורים בשיניים בגיל כזה. אלה עברה עקירה בגיל שנה וחצי בגלל חור בשן ומאז הצחצוח בכלל לא אופציה.

דסי אשר

New member
בנושא הציחצוח- נכשלתי כישלון מוחלט

בעצם, מראש חשבתי שיהיה קשה, כך שלא ניסיתי. הוא לא הולך לרופאי שיניים בכלל, כך נדמה לי. היא פעם בכמה שנים. אומרים שנושא השיניים גם קשור למריכיבים גנטיים.... דסי

דסי אשר

New member
תפוח לפני השינה - עדות מיד שניה

חברה, אביה היה רופא שיניים. תמיד לפני השינה אכלו תפוח עץ. דסי

בת ה י ם

New member
היום שאחרי.....

ראשית תודה כי הבנתי שאני לא היחידה....(צרת רבים
) אתמול כל היום זימזמתי ל"הנאתי" ..."לא רוצה לריב עם נווה על מברשת ומשחה..לה לה לה לא רוצה לא צריך..." הילדה בטח חשבה שאמא על סף שגעון או משהו דומה חייכה לעצמה וכאילו התעלמה (דרך אגב להמנון החדש הצטרף גם אחיה בן ה - 8) בלילה בדקתי את מברשת השינים שלה - היא הייתה רטובה וסימני משחת השינים היו עליה..... לא יודעת אם ההתעלמות , השיר או סתם כי לא הצקתי עזרו - אבל הילדה כנראה ציחצחה.

בתפוחים ירוקים יש אנזימים אנטי

חיידקיים כלשהו, אז באמת השיטה ידועה אבל אצלנו היא לא פועלת- ירושה דפוקה מאוד משני הצדדים, שיניים רגישות לעששת...שלא תדעו מצרות בקיצור. כמה כסף שהוצאנו (ועדיין אנחנו מוציאים) על טיפולי שיניים, למרות שכולם מצחצחים, יכולנו כבר לקנות רכב.

נעה גל

New member
בתפוחים יש סוכר ויש להם נטיה להתקע

בין השיניים. איליה וקוץ בה - צריך לצחצח אחרי שאוכלים אותם.

שמישהו אחר יפתור לך את הבעיה!

הכוונה לרופא שיניים. לנו יש רופאה מעולה ואנחנו נוסעים בשבילה עד כפר סבא (
) והיא מסבירה מצויין על הצחצוח. אחר כך כשיש לי בעיה מספיק לי להזכיר : "אתם זוכרים מה ד´´ר ירושלמי אמרה? לגביי מי שלא מצחצח והחיידקים אוכלים את האוכל שעל השיניים ועושים בהם חורים?" וזה מחזיר אותנו לתלם ולשגרה. כמובן שהרופא צריך להיות מודע לבעיה ולתת הסבר מתאים לגיל, ורצוי שיהיה משכנע
(ביקור רגיל לא עושה כלום, גם אנחנו נוכחנו לדעת זאת.) (הרעיון הזה לא שלי, הוא מופיע באחד הספרים של פרבר/מייזליש. אם אני לא טועה זה נשמע כמו "תנו לאחרים לפתור לכם את הבעיות
", ואני נוקטת בשיטה הזו גם בעניינים אחרים, כמו שעורי בית (המורה תמודד עם הילד אם הוא לא הכין) ועוד.)

חוה 1

New member
אנחנו כל ערב מזמינים את כל החיידקים

למסיבה ומספרים להם מה הילד אכל או שתה. כמובן בדרמטיות ומלווה בהצגה קטנה. כשהוא מגיע לצחצח שיניים מיד אני משמיעה לו את החוויות של החיידקים שנמצאים אצלו בפה בסגנון " וואו היום אלון אכל שוקולד ושתה מיץ פטל , איזה כיף הלילה תהיה לנו מסיבה אמיתית , בואו איזה כיף כאן בפה של אלון" כשהמברשת נכנסת לו לפה מיד כל החיידקים צועקים " אמא לה מה זה כאן? אנחנו מיד חייבים לברוח בואו המסיבה נגמרה חייבים לברוח" אנחנו ממשיכים לצחצח עד שאחרון החיידקים עוזב את הפה בבושת פנים" כל יום זה עובד , וכל יום הוא צוהל משימחה ומתפקע מצחוק כשכל החיידקים בורחים.

למעלה