אמא יש רק אחת?

אמא יש רק אחת?

היי אפרופו יום המשפחה, אני צריכה את עצתכם בבעיה שמאוד מטרידה אותי בימים האחרונים. הגרוש שלי התחתן בשנית (ממזמן), ובימים האחרונים הבן שלי (בן שלוש) כול הזמן שואל "אמא נכון ש...(שמה של אישתו) היא כמו אמא שלי"? השאלה הזו חוזרת בכמה צורות, והוא די לחוץ כשהוא שואל את זה. כשדיברתי עם הגרוש על זה, הוא אמר שהם באמת אומרים לו שהיא כמו אמא, בגלל שהוא מקנא. לי באופן אישי מאוד צרם לשמוע את האפרוח שלי אומר את המשפט "היא כמו אמא שלי" ונראה לי שאותו זה מבלבל. מה נכון?

m_katzmann

New member
אמא יש רק אחת!

היי, הבן שלך מבולבל ואת צריכה להסביר לו שההיא היא רק כמו אמא שלו, אבל את האמא שלו ואת זה אף אחד לא יכול לשנות.
מאיה

גרא.

New member
את אמו,והאחרת,היא רותי,או שולה,או..

לא,היא לא כמוך,היא אשתו השנייה של האקס שלך.ואי אפשר להפכה לאימו,בהבל פה.גרושך,טועה לצערי בדברים שאומר לבנך.אולי הוא עושה את זה במכוון,ואינו מבין את הבלבול,ועגמת הנפש שזה גורם לבנך/בנו..לכן כדאי גם להסביר לו, לאקס,ולבקש ממנו,אם בכלל יהיה מוכן לשמוע,לתת לילד עצמו להחליט כיצד לקרוא לאשתו השנייה,האם החורגת שלו.עלול להיות קשה להסביר לילד בן שלוש בדרך כזאת שיבין נכון את הסיטואציה.אבל שווה לנסות.ואפשר כמובן גם להשתמש בביבליוטרפיה,או סיפרוטרפיה.כלומר לחפש סיפור מתאים,ויש כאלה על מצב דומה .דרך סיפור/ים,בהרבה מקרים,ילדים מבינים את הסיטואציה.ומרביתם גם חשים שבעצם מדובר עליהם.אבל מכיון שזה לא בגוף ראשון,קל להם יותר להזדהות,ולעשות אינטגרציה עם רגשותיהם,הם.נסי לחשפ בספריו של פרופ´ אדיר כהן,או אצל דבורה קובובי.בערך ספרוטרפיה.

מבקשת המלצה../images/Emo63.gif

חיפשתי בספריו (הרבים) של אדיר כהן, אבל לא מצאתי שום דבר שקשור לעיניין גירושים. אשמח עם תמליץ על ספר מסויים.

גרא.

New member
בשני הספרים "להפליג עם כוכב" של..

אדיר כהן,תוכלי למצוא בכרך הראשון (הדק יותר),בעמודים 11-7 מבוא קצרצר לטיפול והדרכה באמצעות ספרות. בעמודים 51-50 הסבר: השתיקה הכואבת של הפרידה - על גירושין ופרידה.בעמודים 97-96 רשימת ספרים וסיפורים בנושא גירושין ומשפחות חד הוריות (36).בכרך השני (העבה),בעמודים 192-180 ישנם 6 שירים בנושא הזה.ולכן,אם תגיני לשני הכרכים הללו שלא כל כך קל להשיגם, תוכלי למצוא חומר ספרותי רב,שתוכלי להשתמש בו כחפצך.

התלבטות

בעלי גרוש +2. יש לנו קשר מצוין וחזק. גם אם הילדים הקשר שלי טוב. בכול זאת, לפני הנישאים פנינו ליעוץ זוגי. הפסיכולוג כול הזמן טען שיש לי בעיה לקבל את זה שאני כמו אימא לילדים של בעלי. זה נכון אני ממש לא מרגישה קירבה ואהבה לילדים האלו כמו שאפשר להרגיש רק לילד שלך. מדוע הוא חשב שיש לי בעיה?

למעלה