אמא יקרה שלי

אמא יקרה שלי

היי, אני נכנסתי היום בפעם הראשונה לפורום הזה וקראתי דברים שאני ממש מזדהה איתם. רציתי קצת לשתף בכאב שטמון בליבי. אני בת 29 בת יחידה אבי נפטר לפני 10 שנים ולפני כשלוש שנים אבדתי את אמי המדהימה. אמי נפטרה במפתיע מדום לב שבוע לאחר שאחיה נפטר.טרגדיה במשפחה. היא רק קמה מהשבעה של דוד שלי ובוקר אחד היא פשוט הלכה לעולמה. אני ואמי חיינו יחד בבית כל החיים היינו רק שתינו כי הוריי היו גרושים. אמי היא כל עולמי היינו החברות הכי טובות אין יום שלא דיברנו לפחות 10 פעמים,אף פעם לא נפרדנו ליותר מיומיים, תמיד היינו אחת בשביל השנייה בטוב וברע. התפללתי תמיד שאזכה לכך שאמי תזכה להיות בחתונה שלי ושתזכה לראות נכדים אבל הכל נקטע באותו היום. לאחר מותה הייתי שבורה ברמות קשות, ירדתי במשקל בצורה דרסטית, הייתי כל הזמן חולה ובמשך חודשים הייתי בוכה כמעט בלי הפסקה. באותו יום נוראי חרב עליי עולמי, לקחו ממני את הדבר היקר לי מכל הדבר היחיד שהיה לי בחיים. לא ידעתי מה לעשות עם עצמי...
עכשיו עברו להם 3 שנים אבל הכאב נשאר, החור בלב עדיין עמוק. אני מתגעגעת לריח של אמא, לחיבוק החם, לנשיקה, לקול שלה, לאוכל שלה. בתקופת האבל תמיד התפללתי שרק אם יהיה לי תינוק אני אתגבר על המוות שלה. והנה לפני שנה וחצי התחתנתי עם אהובי שבזכותו אני ממשיכה הלאה וזה היה כל כך קשה לעבור ערב שמח שכזה בלי הורים ובמיוחד בלי אמא שתהיה שם איתי בשמחתי. ולפני שבעה חודשים ילדתי תינוק שבאמת החזיר לי הרבה אור לחיים. כל תקופת ההיריון היתה קשה בלי אמא שתהיה שם ותדאג ותייעץ לי וכך גם בלידה. ברוך השם טוב לי עכשיו בחיים עם בעלי האהוב והנסיך שלנו המדהים, אבל עדיין הכאב נשאר והגעגועים הולכים וגוברים והחיסרון שלה מתעצם מיום ליום.
דבר נוסף שיש לי לשתף ואשמח לשמוע אם מישהי גם כן מרגישה כך :
עד היום כל פעם שאני שומעת את המילה אמא זה צובט לי, כשאני נמצאת אצל חברה ואמא שלה שם או שהיא מדברת אם אמא שלה בטלפון זה גורם לי לקנאה ואני לא רוצה להרגיש ככה אבל זה משתלט עליי.

אור0424

New member
הי לך

את מתארת התרחשויות מאוד טבעיות. אני יודעת שזו לא צרת רבים חצי נחמה אבל אני אומרת את זה כדי שתדעי שזה עובר על עוד נשים במצבך.
החור הזה שלא מתמלא.... המון פעמים טילפנתי אליה והיא לא ענתה...
בעצם הלידה של בני הבכור היתה לי גם הרבה מחשבה,להחזיר את המילה אמא לבית שלי. ללקסיקון שלי. וביום שהוא אמר לי "אמא" בכיתי מאושר. שיתפתי כאן בעבר שגם לא התמודדתי טוב עם החוסר שלה בכל השנה הראשונה של האימהות שלי. אבל ספציפית לנושא: חזר לי באמת המון אור לחיים כשהתחילו לקרוא לי "אמא".
זה באמת צובט בלב. היו פעמים אחרי לכתה שהרגשתי שדורכים עלי כל פעם שמשתמשים במילה הזו. אנשים קרובים לי ורחוקים שהשתמשו במילה הקדושה הזו בהרבה טבעיות. כל הזמן חשבתי לעצמי כמה כייף להם וכמה לא מובן מאליו. לכן אני מזדהה עם שכתבת.
"ממרומי נסיוני" 10.5 שנים ללא אמא, אוכל לומר לך שזה משתפר. החיים סוחפים אותנו לעשייה ולשגרה וכן, גם לחיים עצמם... אם בעבר הפריעו לי מאוד דברים קטנים שקשורים בחוסר שלה, היום אני עסוקה בלשמוח מהבנדיטים הקטנים שאני מגדלת.....

שרה155551

New member
מזדהה...

מזדהה עם הרגשת הקנאה/הצביטה בלב. גם אחותי וגם אני מרגישות זאת. כשאני רואה מסביבי משפחה עם אמא/אבא וכולם ביחד, ומנגד אחותי ואני לבד, זה חונק את הגרון. כשאימי הייתה בחיים והיינו ללא אבא, לא הרגשתי זאת. כי גם אם היינו שלושתנו יחד, הרגשנו משפחה. ועכשיו שאין לך את הגב של החיים, זה מורגש בכל דבר קטן. גם אחותי מדברת איתי על רגשות ה"קנאה" באחרים שיש להם משפחה. גם לנו הייתה משפחה, גם לנו הייתה אימא שאהבה ודאגה. זה משהו שהוא טבעי ולא נתון לשליטה, ועובדה שעוד אחרות מדברות על כך.

אשבל1

New member
יפה שלי, אני מאוד מבינה אותך...

וגם מזדהה עם החוסר הגדול שנמצא שם תמיד.

אני שמחה לשמוע שהקמת לך את משפחתך עם קן אוהב ומחבק, ומבינה את הכאב והגעגוע לאמא שלא שותפה לחוויות המדהימות האלו בחינו, מאוד ממליצה לך לקרוא את הספר "אמהות ללא אם" של הופ אדלמן

http://www.text.org.il/index.php?book=0704115

עדיה222

New member
אנשים עם אמא

אני הרבה יותר מבוגרת ממך, אבל עדיין יש לי חברים שהוריהם בחיים, והנוכחות של אמא בחיי חברה זו או אחרת שלי באמת מעוררת בי המון רגשות. בעבר ממש רציתי להידבק לאמא הזאת, כאילו לשאוב אמהות ממנה. אחר כך זה קצת עבר... כאילו לאט לאט גדלתי והפכתי באמת באמת לאישה-ללא-אם.

למעלה