אמא חדשה

אמא חדשה

שלום לכולם אני אמא חדשה יש לי תינוק בן חודשיים בשם ירין הוא מקסים מאוד.רציתי לדעת בזמן האחרון הוא יותר ויותר עירני איך אפשר להעסיק אותו חוץ מלשיר לו לו ולדבר איתו

מצטרפת אבל לא נראה לי שיש ../images/Emo22.gif

עוד מה לעשות. גם ליאם בן חודשיים (9.3.06) ומאוד עירני רוב היום. אפשר קורס עיסוי או התעמלות - אבל לפי מה שהבנתי אפשר רק מגיל 3 חודשים. אצלנו הוא אוהב מאוד מאוד את המובייל שלו (החדש משילב עם האורות) פשוט מדהים איך הוא צוחק ומדבר עם החיות. וזהו, רוב היום מדברים, שרים, מטיילים ...

star78

New member
אפשר

להעסיק אותו עם מובייל או אוניברסיטה. אפשר להניח על הבטן(כשאת או מישהו אחר משגיח) ולשים לו צעצוע או ספר שחור/לבן מול הפנים, אפשר לשים אותו ליד החלון הוא כבר יאתר משהו מעניין להסתכל עליו ואת יכולה לתלות לו רעשן קרוב אליו, ובכלל כשאת שמה לב שהוא מתעייף ומתחיל לקטר בתנוחה מסויימת או מקום כלשהו.. אז להעביר ולשנות. זמן הקשב של תינוקות בגיל הרך הזה הוא מאוד קצר, מצד שני חשובה גם החזרתיות על דברים שאת עושה אם זה בשיר או בדיבור. את כמובן יכולה להירשם לקורסים למיניהן, הציעו לך קורס עיסוי ואליו תוכלי להירשם בכל גיל.. אך עדיף כמה שיותר מוקדם. אנחנו למשל מבררות על קורס שחייה. בהצלחה ושתפי אותנו בפעילויות שמעניינות ומעסיקות את תינוקך, נוכל כך להציע גם לתינוקות שלנו

efratga

New member
לשים לידך על מזרון

אם הוא על מזרון זה מאפשר לך גם להתרחק... וגם לחבק, לשיר, להניע בעדינות ידיים ורגליים, בגיל חודשיים כבר אפשר לנסות להפוך לבטן ובחזרה בעדינות ולראות האם משתף פעולה ומשלים את ההיפוך (עוד לא אמור להתהפך לבד). יש מתקנים שמאפשרים לתלות צעצועים מעליו ( לא מליצה על אוניברסיטה כי אז צריך ממש לשכב עליה, וקשת פלסטיק אפשר לנייד ביתר קלות גם ללול ולטרמפולינה). גם חשוב שיהיה כמה שיותר על הבטן. אני התחלתי להראות מדי פעם טלויזיה ( לא יותר מחצי שעה ביום, ערוץ לולי או בייבי מוצרט) דרך אגב, טלויזיה נתתי לה לראות רק על הבטן. לטייל בעגלה כשהוא על הבטן ויכול להציץ מסביב - לראות מכוניות, עלים שנעים ברוח, ילדים משחקים...

elga06

New member
הם ערים יותר ויותר..

ככל שהם גדלים. אין מה לעשות. "אם התינוק שלך מקסים מוצלח ישן בלילה ונרדם בקלות... את הסבתא"

rjf

New member
כל מה שרשמו קודמותי

קצת בטן קצת גב קצת ספר כשהוא על הבטן אוניברסיטה כשהוא על הגב. אפשר גם מראה (של ילדים ) אז הוא יכול לראות את עצמו אותך ותנועה בחדר. מוזיקה....אפשר גם לשים לו דברים בידיים (אבל רכים אם הוא יכול לתפוס אותם) הוא עוד לא יקח לבד... ורכים כדי שלא יביא לעצמו זפטא בראש...

a t g n

New member
דברים שאני עושה:

אני מניחה בלול עם גירויים מסביב ומובייל (מאולתר) למעלה. כל פעם אני מחליפה גירויים (לא הרבה גירויים בכל פעם, כדי לא להציף) ותולה דברים אחרים מעליה.
כל פעם שאני עושה לה אמבטיה, אני שרה לה שירי מים (בועות, אני רוחץ ידיים טרילילילילי בסבון ומים...בוא נשב בתוך סירה...וכו')
כשאני מחליפה לה טיטול על המיטה שלנו אני שרה לה שירים, מדברת אליה, אומרת לה מה אני עושה ("עכשיו נמרח לך משחה בטוסיק וכו'"), משחקת איתה עם רשרשנים קשקשנים.
משכיבה אותה על הספה בסלון עם הגבהה (כרית, בדרך כלל) ושמה מוסיקה בדיסק ושרה לה שירים או מניחה צעצועים מסביבה ומראה לה.
טרמפולינה עם קשת הפעלה (ככה קוראים לזה?) או בלי...
פעמיים ביום טיול בעגלה (בדרך כלל מביאות את הגדולה לגן ומחזירות אותה הביתה בצהריים).
משכיבה על הבטן כשלפניה מראה לא שבירה-אחרי 5 דק' היא מתעייפת.
משחקי אצבעות: (עשר אצבעות לי יש...אצבע לאצבע נחבר....עכביש קטן טיפס על החלון...וכו') היא מהופנטת מזה. זהו בערך. כמובן כמובן שלא כל יום אני עושה את ה-כ-ל (חוץ מאמבטיה- עליה אני מקפידה). יש ימים שיוצא לי פחות לשחק איתה ויש יותר ובכל מקרה, לא כדאי להציף. כל פעם כמה דקות וחשוב שיהיו גם עם עצמם. יש ספר שנקרא "דע את ילדך" ויש בו פעילויות מותאמות לכל גיל וגם מה מצופה בהתפתחות המוטורית/שפתית/חברתית בכל גיל, מחולק לטבלאות, מאוד נוח למשתמש, אם כי לא כולם אוהבים את הספר הזה...

a t g n

New member
אה, וגם...

תינוקות מהופנטים מעלים שזזים על עצים (מהרוח). אם יש לך חצר, שימי אותה בלול מתחת לעץ זה מרתק אותם. אצל ההורים שלי אנחנו עושים את זה. לי אין חצר כי אני גרה בדירה, אבל יש לי חלון גדול שפונה לחצר הבניין וכשאני שמה אותה בטרמפולינה לכיוון החלון, היא מרותקת מהעלים והענפים המתנפנפים ברוח...

olgaer

New member
קניתי כרטיסים עם ציורים פשוטים של

צבעים וצרות ואז אני משכיבה את הילדון (עכשיו הוא בן 3 חודשים, אבל התחלת לפני כמעט חודש) על הספה לידי ומראה לו תמונה תמונה ממרחק של 20 סמ' בערך. זה יכול להעסיק אותו לפעמים שעה והוא ממש אומר לי מתי להחליף תמונה. אני בנתיים רואה טלוויזיה ו מדברת בטלפון. עם הזמן התקדמנו לספרים עם ציורים כל מיני פירות וחיות וכו'. אפשר לקנות אותם בסופר פארם. זה סדרה שלמה.

למעלה