אמא חדשה

ImaBamba

New member
אמא חדשה

שלום לכל העונות מראש... זהו, עברתי סופית מפורום הריון ולידה. אני אחרי קיסרי ורק אתמול יצאתי מבית החולים. ילדתי ביום שישי ולא היו יועצות הנקה בבית החולים בשבת. למרות זאת, התחלתי. עוד לפני הלידה הפטמות שלי כאבו לפעמים והיו רגישות כך שהנקה אחת וכבר הגיעו הסדקים. אני מסתדרת מצוין עם הכאבים (שאלוהים יברך את האופטלגין) אבל הכאבים בפטמות בלתי נסבלים. כבר ראיתי יועצת הנקה מצוינת בבית החולים והיא לימדה אותי את התנוחה הנכונה למבנה החזה שלי ואפילו כבר הצלחתי פעם או פעמיים להניק מאחד הצדדים כמעט ללא כאבים אבל היום בבוקר נשברתי ונתתי בקבוק כי באחד הצדדים הסדק כל כך עמוק ורחב שכמעט צרחתי מכאבים. עכשיו לפני חצי שעה החלטתי לתת לפטמות מנוחה עוד טיפה ונתתי לו בלב כבד בקבוק. הוא רגוע וישן מצוין. אני חייבת לומר שברוב המקרים הוא גם רגוע אחרי הנקה שלי משני הצדדים כך שלא נראה לי שיש בעית חלב. אני מאוד רוצה להניק. אבל לא יודעת איך לצאת ממעגל הכאבים של הסדקים. מה עושים? יש לי משחה ואני מורחת אבל ברגע שהוא מתחיל לינוק הכל נפתח שוב.

Revili

New member
מזל טוב../images/Emo140.gif

את צריכה פגישה נוספת עם יועצת הנקה מוסמכת וכמה שיותר מהר. לעיתים בבית החולים הדברים מסתדרים וכשמגיעים הביתה קצת מתקלקל לנו וזה בדיוק הזמן לקבל עזרה מקצועית ותמיכה. ראי רשימת יועצות הנקה מוסמכות כאן. בינתיים, הניקי כמה שמתאפשר לך, אולי מהצד שפחות כואב ונסי להקפיד על התפיסה. אל תתני לתינוק לינוק אם נראה לך שלא תפס היטב את השד, נתקי אותו בעדינות ונסי שוב...ראי וידאו ותמונות אם יש צד אחד שאת לא מניקה ממנו בגלל הכאבים, יש לשאוב ממנו כל 3 שעות ולשאוב במקום כל בקבוק שהתינוק מקבל , כך גם תשמרי את ייצור החלב שלך וגם תתני לתינוק חלב אם שאוב ולא חלב מלאכותי. בין ההנקות מרחי על הפטמות חלב אם ומשחה המכילה לנולין טהור כמו "פיורלן" או לנסינו" ...כל משחה אחרת יש לשטוף לפני ההנקה ולכן היעילות שלה פחותה. לפני ההנקה את יכולה לנסות להניח לכמה שניות קרח עטוף (לא ישירות קרח על העור) כדי לאלחש מעט את הפיטמה ולהקהות את הכאב. חבל לסבול, הפגשיעם יועצת הנקה, זו השקעה כדאית להרבה חודשי הנקה מהנים שצפויים לכם בהמשך. בהצלחה.

למעלה