אמא והאבחון

• פותח הנושא co2
  • פורסם בתאריך

co2

New member
אמא והאבחון

היום שאלתי את אמא שלי אייך היתי בכיתות המקדמות מוזר אבל הכל נשכך . היא אמרה לי שהיה לי נורא קשה ולא הצלחתיי לקרא. כבר מהרגע הראשון שנחתיתי במערכת החינוך שמו לב שמשהו לא בסדר רק חבל שלכך להם עוד 8 שנים לאבחן אותי . היום שמעתי סיפור על ילד בכתות הנמוכות שנורא קשה לו לקרוא ולכתוב וכבר כמה מורות המלצו לו ללכת לאיבחוןוההורים שלו מסרבים לעשות לו את האיבחון . זה נורא עצוב לי כי אני חושבת שברגע שיודעים על הבעיה הרבה יותר קל להסתדר איתה. ששאלתי את אמא שלי למה לא הבחנו אותי קודם היא אמרה שהיא פחדה שאני הרגיש טיפשה וגם שלא היה לה ידע בנושא. (אל דאגה היא השלימה את החומר). ההיתי רוצה לשמוע מהאמות פה מהן חושבות.

אימהות ובעיות ואבחונים....

שאלה יפה.... אני אגיד לך את האמת, פעם הפסיכולוגית של הבן שי אמרה משפט יפה, אף הורה לא הולך לחדר לידה עם המשאלה "הלוואי ולילד שלי תהיה בעיה ואני אאתר אותה מייד..." כל הורה חולם חלומותנסתרים לגבי עתידו של הילד שלו, כולנו רוצים שהילדים יהיו מוצלחים ובעלי עתיד גדול (שיפור של החלום הפולני
) קשה לאמא להודות שלנסיך הקטן והמושלם שלה יש בעיה...ההודאה גוררת איתה ניפוץ חלומות ולפעמים תחושת כישלון אישי, אני הסתובבתי חצי שנה אחרי האבחון של הבן שלי בחיפוש אחרי הדבר הלא נכון שעשיתי, למרות שגם בעלי הוא ADHD והיה די ברור שזה גנטי... למרות כל זה, אני התמודדתי עם ההיפראקטיביות שלו החל מהיותו בן 4 אבל זה דרש ממני כוחות נפש אדירים, לא לכל אחת יש את הכוחות האלה ולכן אני לא שופטת אף אחד. מקווה שעניתי לעניין.... אפרת

../images/Emo81.gif זהו שירות הקפצת הודעות

והוא עובד רק אם מכניסים תוכן להודעה..
הדיון חשוב בעיני - אשמח לשמוע דיעות. אפרת מה-

fani007

New member
תגובה על אמא והאבחון

אותו מקרה קרה גם לבת שלי כשהיא עלתה מגן לבית הספר טענו שהאחיזה שלה בעיפרון לא נכונה ןלכן שלחו אותנו לאיבחון,האיבחון טענו שעבר הצלחה רק לעבוד איתה על האחיזה של העיפרון. כיתה א היתה לה מאוד קשה וחשבנו שזה ככה והמשכנו לשנים הבאות כשהן גם היו קשות מאוד,כשבעצם חשבתי שהילדה סתם מתעצלת ללמוד. בסוף הלימודים של החטיבה רק אז עלו על הבעיה, ולי היה נורא קשה לקבל את את הענין. כל הזמן הדעה שלי על לקוי הלמידה היתה שגויה(זה מה שהבנתי אחר-כך) ולכן ניסיתי לדחוק את הבעיה ולהמשיך הלאה. רק כשהיא ניכנסה לתיכון היועצת של בית הספר זימנה אותי לשיחה ורק אז הבנתי בעצם שההיסתכלות שלי לגבי המצב לא היתה נכונה. כיום אחרי שהיא עברה איבחון היא ניגשת לבגרות כמו כולם ,קשה לה יותר אבל היא משתדלת, ובית הספר בא לקראתה כמה שהוא יכול. אומנם היא לא מביאה ציונים טובים אבל ציונים עוברים. והכי חשוב זה לדרבן ולתת מוטיבציה להמשיך הלאה. רק חבל שאין מספיק הסברים לגבי הנושא, אפילו במסגרות החינוך.

שלום פאני וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

איזה יופי שהצטרפת אלינו! ברוכה הבאה לפורומינו הקט! תבואי הרבה! תודה על המילים שכתבת - ואם את רוצה לשמוע הסברים את מוזמנת לשאול פה את כל השאלות! אפרת

למעלה