אמא במצוקה

roni_n

New member
אמא במצוקה

שלום לכולכם,אני עובדת עצות ומקווה לעזרתכם-יש לי שלוש בנות נהדרות(9.5/7/3 )ובעיה שלי עם הקטנה.היא גורמת כל הזמן לנזקים בבית ואין לי שום שליטה על העניין.היא יכולה לצייר עם עט על המקרר,לקרוע לאחותה ספר,לחטוף בובות אהובות,להשחית תמונות מהאלבום ועוד ...כל פעם כשהיא בבית אני בעמדת היכון...אם יותר מידי שקט בגזרה בה היא נמצאת אני יודעת שכבר אחרתי את המועד...מאחר ואחיותיה מעולם לא היו כאלו אני עובדת עיצות.ניסיתי להסביר-לדבר-לכעוס-להושיב על כסא-TIME OUT -וגם צעקתי מלוא גרוני והיא בשלה.. הצילו,אולי למשהו יש את נוסחת הפלא?

לרוני ../images/Emo50.gif

לכל התנהגות יש סיבה גם אם היא אינה נראית לעין ביחוד אצל ילדים. אכתוב לך כמה שאלות שאולי יסיעו לך: האם דפוס ההתנהגות הזה החל לפתע או שזוהי תופעה שגרתית? האם ארע בבית משבר או טראומה בחייכם שעלול להשפיע על הילדה עד כדי התנהגות קיצונית? האם יכול להיות שהילדה עדין אינה מבינה את ענין הגבולות בין מותר לאסור? האם היא פשוט בעלת טמפרמנט סוער הזקוק לריסון? שלך חנה גונן

ציפי ג

New member
נוסחת פלא זה משהו שלא קיים בחינוך

ילדים, וחנה צודקת צריך לשאול כמה שאלות לפני שמחפשים תשובות. ילדה בת 3 שיש לה שתי אחיות כ"כ גדולות, יכולה להרגיש נשלטת על ידיהן, אולי זה המצב, וכל הפעילות שלה בניגוד למותר מהווה מרד כלפי מי שהיא יודעת שיהיה מוכן לסבול את זה? אולי היא מאוד סקרנית ומנתבת את הסקרנות שלה לדברים שמענינים אותה, ותוך כדי פעילות פשוט לא זוכרת שזה אסור? אולי היא רואה כמה את נחרדת מזה, ומוצאת שזו דרך כ"כ מהירה להשיג תשומת לב, גם אם די לא נעימה? הייתי בודקת בגן אם גם שם היא מתנהגת כך, הייתי מסתכלת על דרך המשחק שלה עם אחיותיה (אם בכלל), ובודקת איך התגובות שלי מניעות אותה. מועדים לשמחה.

נעה גל

New member
אולי כדאי

להקצות לה מקומות שכן מותר ל"התפרע" בהם? כלומר, לתלות על קיר אחד גליון ניר עיתון (מאוד זול) ולאפשר לה שם לקשקש על הקירות, לקנות טוש מחיק ולאפשר לה לקשקש איתו על המקרר, לעשות לה אוסף של מגזינים ולאפשר לה לקרוע אותם. ומכיוון שהיא כבר ילדה גדולה... אפשר גם לשאול אותה מה היא מציעה בשביל שלא כולם יסבלו מההתנהגות הזו... אבל האמת היא, שמקריאה של הדברים שכתבת נראה לי שחסרה לה תשומת לב אישית, וזו הדרך שלה לזכות בה. כלומר, זה אולי לא נעים כשכועסים עליך, אבל גם זו דרך לזכות בתשומת לב. אני משערת כשכאשר יש 3 ילדים קצת קשה להשקיע בכל אחד מהם בנפרד זמן איכות משלו (במיוחד שרוב העול של הטיפול בילדים נופל על האימא...), אבל זה חשוב להם, במיוחד לקטנטנים. אז אולי כדאי פעם בשבוע (אם את לא עושה את זה עדין) באופן קבוע, כשהגדולות אצל חברות או בחוגים, להיות איתה ורק איתה, ולעשות איתה משהו כייפי של שתיכן (או של אבא ושלה) לבד.

למעלה