אמא בכתה ג

נסיכה64

New member
אמא בכתה ג

שלום לכולם! מה עושים עם ילד בכתה ג שלא מוכן בשום דרך לעשות שעורי בית, לא מגלה עניין בהתכוננות למבחנים(אני זאת שדואגת לעקוב ולברר תאריכים של מבחנים)ברוב הפעמים אני זאת שעושה מערכת ודואגת שלא יחסר דבר בתיק. נסיתי להוריד את זה ממני אך מה שקרה זה שהילד פשוט לא הגיע עם הציוד הנדרש לבית הספר. הערות ביומן לרוב, לא הביא מחברת לשון, לא הביא חוברת חשבון, לא הכין שעורי בית במולדת והרשימה עוד ארוכה.וכמובן לא מזיז לו להשלים את החומר. מוכרחה לציין שהילד שולט בחומר ציונים 90-100 . מה עושים לגבי אחריות? איך מלמדים לעזאזל אכפתיות? זה לא דבר חדש, הילד נוהג כך עוד מכתה א. לא יודעת איך להוביל אותו לאחריות. אשמח לשמוע הארות ותובנות. אגב, ילד סנדוויץ מקבל תצומי במינון הכי גבוהה בבית. ותודה מראש למגיבים.

פלגיה

New member
שלום לך

לדעתי בכיתה ג' הילד עוד צעיר בשביל לקחת את כל האחריות על הארגון והסדר של החפצים לבית הספר. הוא גם לא יידע לעשות את זה אף פעם אם לא יעזרו לו. כאשר מדברים "להעביר את האחריות אל הילד" צריך להעביר אותה, לא להפיל אותה עליו, ולא לזרוק אותו לנפשו. כלי שעזר לנו מאוד הוא רשימה. הכנו (אני והילד יחד) רשימה מאורגנת מה צריך להיות בילקוט, עוד רשימה למה צריך להיות בקלמר, ועוד רשימה נפרדת לדברים שצריך לעשות בבוקר לפני שהולכים לבית הספר (להתלבש, לצחצח שיניים, להכניס את הכריך לילקוט, להסתרק....) הרשימה הזאת עזרה מאוד, כי עכשיו כשביקשתי "להתארגן" היה ברור מה צריך לעשות - לעבור פריט פריט ולסמן "וי" כאשר עושים אותו. בסוף הרשימה הופכת להיות מיותרת כי לומדים אותה בעל פה, אבל בתור שלב ביניים היא מאוד אפקטיבית. ללמוד למבחנים - אם הוא מקבל 90- 100 בלי ללמוד, למה הוא צריך ללמוד? להכין שיעורי בית - צריך להיות בשותפות עם המורה. היא זו שצריכה לתת את הפידבק על הכנת שיעורי הבית (כולל בדיקה) ועונשים אם לא מכינים. בלי משוב מהמורה כל הכנת שיעורי הבית נדמית כמטלה מיותרת לחלוטין (והערות ביומן הן לא משוב. אני מצטערת)

למעלה