הרהורים על "אמא אומרת"
קראתי את השיר כמה פעמים, וניסיתי להרגיש את מה שהבת מרגישה דרך מילותיה, ולנסות להבין "מה קורה כאן" בין הבת לאם החירשת. יכול להיות שכל הפרשנות שלי לשיר לא נכונה, אבך זה מה שאני מרגיש. לא נאמר בשיר, אם האם תמיד היתה עם מכשיר שמיעה. יכול להיות שהשמיעה של האם נפגעה באיזה שהוא שלב, ואז כל עולמה של האם התהפך לה, והיא אבדה את ביטחונה העצמי, וכבר לא בטוחה באהבתם של בעלה והבת, ונישואיה מתחילים להדרדר. בעלה "לא אוהב לריב". אבל נשים זקוקות לפעמים למישהו לריב איתו כדי לפרוק מתח ותיסכולים, וכדי להרגיש טוב יותר לאחר הפיוס. כשבעלה שותק, הוא לא נותן לה לפרוק את התיסכולים שלה, והתיסכול שלה מאובדן השמיעה הולך וגובר, והיא מתחילה להשתש גם בבת שלה בניסיון לפגוע בבעלה ולגרום לו "לריב איתה" - והוא בשלו- מסרב לריב, והמרירות של האם רק גוברת והיא פורקת את כל הכעס והתיסכול שלה על הבת הפגיעה. אני הייתי מציע לבת ולאבא שלה לעשות איזה הפתעה נחמדה לאמא- למשל להכין ארוחה עם נרות - ובאוירה המרגיעה שתיווצר, לנסות לדבר עם האם ולהגיד לה- אנחנו עוד אוהבים אותך, ולא משנה לנו שאת לא שומעת. תמיד נאהב אותך. והכי חשוב- להסביר לבעל לא לברוח מהתמודדות עם רגשותיה של האם, אלא להתייצב מולה ולאפשר לה לפרוק את התיסכולים שלה, ולתת לה אפשרות לפייס ולהתפייס אחר כך... מה דעתכם, יש משהו במה שכתבתי...? יש למישהו דיעות אחרות?