אמאל'ה?

Evil Cherry

New member
אמאל'ה?

אני עומד להתחיל ללמוד פיסיקה באוניברסיטה בקרוב. בעיון מקרי לחלוטין במוסף דרושים די גדול, גיליתי שלמעלה מ-60% (!!!) מהמודעות מציעות עבודה למתכנתים ובוגרי תארים במדעי המחשב, בעוד שמודעה קטנה ובודדת הציעה תואר לבוגרי תארים בפיסיקה- ולאותה מודעה היה ניתן להגיש מועמדות בעזרת תואר במדעי המחשב. מה שגרם לי לשאול את עצמי- האם עשיתי בחירה נכונה? האם בתור בעל תואר בפיסיקה חיי המקצועיים יהיו קשים יותר? האם, פרט למסלול אקדמאי של השארות באוניברסיטה, יש מה לעשות עם תואר שכזה? כמו כן, היו מספר מודעות שהציעו עבודה בתחום האלקטרוניקה והנדסת האלקטרוניקה. יש קשר ישיר לפיסיקה?

Evil Cherry

New member
ואגב...

האם ישנם מבחנים שיכוונו אותי לאחד מן התחומים, או שהמבחנים פשוט ימליצו לי ללכת לתחום עם מספרים? :)

פיסיקה

פרט למחקר עיוני- אקדמי, פיסיקאים עוסקים גם במחקר יישומי.להלן מספר דוגמאות לנושאים שעוסקים בהם פיסיקאים ישומיים: פיסיקאי העוסק באלקטרואופטיקה חוקר את החוקים הפיסיקליים של אור וחשמל. הוא עשוי לחקור למשל, מה קורה לנקודת אור כשהיא עוברת דרך גלי האויר. הוא יבנה במעבדה מערכת של מדידות טלוויזיוניות וטלסקופיות שיעקבו אחר התנהגות קרן האור במצבים שונים. הוא ינסח את החוקיות שימצא בהתנהגותה של קרן האור וינסה להבין את הגורמים להתנהגות זו. בשלב האחרון יבנה הפיסיקאי תחזית - איך תפעל קרן האור בתנאים כאלה ואחרים. המסקנות שלו יבדקו הלכה למעשה. מחקר מן הסוג הזה עשוי לסייע לבניית עזרי ראייה למערכת הביטחונית ולמערכות אחרות. פיסיקאי שהתמחה בתחום ההידרודינמיקה עוסק בחקר זרימות נוזלים. הוא יעבוד למשל במפעל המנסה להפיק חשמל באמצעות האנרגיה של השמש. הוא יהיה חלק מצוות של פיסיקאים, ביולוגים וכימאים המבצעים מדידות של חום ואנרגיה בברכה סולרית הקולטת את חום השמש בשעות שונות של היום, בעונות שונות ובעומקים שונים. יש גם לא מעט פיסיקאים המועסקים בהי-טק, בצבא (בעיקר מודיעין) ומסגרות נוספות.אם אתה רוצה להוסיף לבטחון התעסוקתי שלך תוכל לבחור גם במסלול משולב פיסיקה ומדעי המחשב.

Evil Cherry

New member
ונניח ואינני מעוניין...

להיות מועסק בתעשיות הצבאיות- האם הדבר מצמצם את אפשרויותי באופן דראסטי? הרצון שלי הוא להמשיך באקדמיה בסופו של דבר, אבל אני עדיין צריך רשת ביטחון...

למעלה