אם

אם

אם היינו מתנהגים לאנשים אחרים כמו שהיינו רוצים שהם ינהגו כלפינו העולם היה מקום טוב יותר?
מה דעתכם?

snoopytush

New member
כי זה הערך שהחברה מנחילה

ערכים של אגואיסטיות שכדי להצליח צריך להיות טובים יותר מאחרים
ופחות דגש על שיתוף פעולה לדוגמא. לשים את האדם במרכז ולא את הקבוצה
וכן הלאה...

snoopytush

New member
בקיצור החברה רקובה הגיע הזמן שהיא תהרס

ויבנה משהו חדש במקומה.

nataly36

New member
בהחלט לא להרוס. השינוי בעצם די פשוט

אנחנו , כל אחת ואחד מאיתנו - לא אחראים על ה"חברה" בכלליות.
אבל עצמינו, בהחלט.
אולי נשים יותר לב להיות פחות אנוכיים. לשקוע פחות בתוך האגו שלנו.
נעשה את המייטב... נשתדל...

ואז באופן פלאי נווכח שזה מדבק. שזה לא רק אנחנו.

זה פשוט עובד.

בלי הרס, בלי שנאה...

snoopytush

New member
אי אפשר בלי להרוס לדעתי.

אני לא מדברת על להבעיר בניניינים אבל הרס טבעי
כחלק מהשינוי.

nataly36

New member
אם נניח את מחליטה לחייך יותר.

להיות יותר נעימה לסובבייך. במה את הורסת?

snoopytush

New member
הבנתי אני מדברת על שינוי כלל מערכתי

ולא רק בין אדם לחברו.
שינוי כזה מצריך הרס שלא לומר השמדה
של התשתיות הישנות

snoopytush

New member
לדוגמא

אני אישית בעד הרס של בתי ספר רגילים
ובניית ויצירת בתי ספר אלטרנטיביים
השמדה של שיטת חינוך שמודדת אינטילגנציה בציונים

nataly36

New member
אם נמשיך את הדוגמא שלך,

תבני ותקימי בית ספר אלטרנטיבי - ואם הוא יהיה טוב, ותצליחי לגייס אנשים , באופן טבעי זה יבוא במקום הבית ספר הקיים.

ככה לדוגמא התמוססו לגמרי הבתי ספר ה"ממלכתיים דתיים" כי פשוט קמה להם אלטרנטיבה. בציבור הדתי-לאומי. אין מצב לשלוח ילדה או ילד בתיכון לבית ספר ממ"ד - זה או לישיבה תיכונת או לאולפנא.
אני לא באה לשכנע אותך על שיטה זו של חינוך, אלא להראות שכאשר מקימים עובדות בשטח - הניוון נהיה מעצמו בלי שיש צורך להרוס.

גור42

New member
כי כל אחד מחכה שאחרים יעשו את זה קודם

אף אחד לא רוצה "לצאת פרייאר".

ואנשים חושבים - מה זה יעזור שאני אתנהג אחרת, אם זה לא ישפיע על ההתנהגות של אנשים אחרים? נכון שהמצב של כולם יהיה יותר טוב אם כולם יתנהגו אחרת, אבל אין לי שליטה על מה שאחרים עושים.

אבל מה שאותי משגע, זה משהו אחר. מה שאותי מטריף, זה שאנשים לא מבינים שלקיים את "כלל הזהב" זו ההתנהגות ההגיונית היחידה עבור אדם אנוכי. זו הדרך היחידה לשמור על שלמותו של העולם הפנימי שלנו וכל בריאותנו הנפשית. אז בסדר - מי שנוהג ככה אולי יצבור פחות "פרסים" בעולם הגשמי (וגם זה בכלל לא בטוח בטווח הארוך) אבל כל הפרסים שבעולם לא שווים כלום כשהנשמה נחנקת.

וביננו? אני מסתכל על בעלי השררה, והם לא עושים עליי רושם של חבורה שמחה במיוחד. לא הייתי רוצה להתחלף איתם בעד שום הון שבעולם.

אני מסתכלת על ה"שכנים" שלנו

על מה שהולך בסוריה ובעזה. וזה נראה לי פשוט טיפשות. זו כרגע בין הדוגמאות הכי טובות שיש לי. הם משקיעים כל כך הרבה כסף וזמן ברוע ובניסיון לחסל במקום להשקיע את הכסף הזה בעצמם. במקום להתנהג יפה ואז הכלכלה שלהם תפרח. זה פשוט עצוב לי. הם חיים בתת רמה בגלל שהם כל כך עסוקים בלהרוס במקום בלבנות.
ואני כן חושבת שאולי זה יכול לשנות.. למרות שאני מנסה להתנהג אחרת ואין הרבה שינוי סביבי.

גור42

New member
ומה שהולך במערב, זה לא טיפשות?

אז בסדר, אצלנו לא נהוג להרוג אנשים באופן פיזי, אבל תחשבי כמה אנרגיות אנשים משקיעים בהרס ושנאה.

תחשבי כמה התקשורת משקיעה כדי להפחיד אותנו ולמרר לנו את החיים בשביל עוד קצת רייטינג. תחשבי כמה משאבים נזרקים על-ידי פוליטיקאים וטייקונים כדי להשמיד כל דבר שמאיים על מעמדם האישי. תחשבי כמה משאבים נזרקים על שנאת האחר - בין אם זה ימנים מול שמאלנים, דתיים מול חילוניים, עניים מול עשירים.

ולזה תוסיפי את כל המשאבים שהאדם הקטן משקיע בדברים מזיקים לגוף ולנפש - מתוכניות ריאליטי, דרך מזון מהיר, וכלה בסיגריות.

כשחושבים על זה, אנחנו לא הרבה יותר שפויים מהחבר'ה בסוריה ובעזה. אנחנו פשוט הורגים את עצמנו לאט יותר ובפחות ראוותנות, אז נדמה לנו שאנחנו תרבותיים.

אתה צודק

בני אדם פשוט הפכו ליצורים רעים שמשקיעים כל כך הרבה בשינאה וכאב במקום בהאושר והחלמה.
אני לא מבינה למה זה ככה. היה שלב שלא היינו כאלה?

למעלה