אם משהוא נכנס אלי הבית ללא רשותי

edi6011

New member
אם משהוא נכנס אלי הבית ללא רשותי

האם אני יכול להגיש נגדו תלונה והאם זה משנה אם הדלת 1 פתוחה 2 סגורה אך לא נעולה 3 נעולה תודה

אני לא עו"ד אבל

גם עים החצר שלך סגורה בגדר היקפית ונעולה ויש לך כלב בפנים וחצר עים עץ תפוזים ומישהו נכנס לחצר ( בלי רשותך ) ובא לקטוף והגנב בתוך החצר והכלב תוקף אותו האחריות הפילילת עליך זה החוק!!!!!!!!!!!!! כולל עלות הטיפול בגנב תביעת הנזיקין וכו' ביתך הוא לא מבצרך !!!!!!!!!!!!!!!!!!1

כן ולא

מה שכתבת בכותרת תשובתך (שאינך עורך דין) נכון. מה שכתבת בגוף התשובה, אינו לעניין, אינו נכון, ולא ייהפך לנכון, גם אם תוסיף עוד עשרה סימני קריאה.

תשובה לא מקצועית

למיטב הבנתי, לפי סעיף 405 לחוק העונשין, העוסק בפריצה, אדם השובר חלק בבניין (דלת, קיר, חלון, תריס...) על מנת ליצור בו פתח המאפשר כניסה אל הנכס הוא "פורץ". מי שנחשב לפורץ (כלומר פרץ פתח), וכן נכנס ויצא מהנכס נקרא "מתפרץ". אם הדלת הייתה פתוחה לרווחה, או סגורה אך לא נעולה, לפי סעיף 405 הנכנס לדירה נקרא פשוט "נכנס". מי ש"נכנס" לנכס במטרה לבצע פשע (כמו גניבת רכוש) דינו 5 שנים, ומי ש"התפרץ" במטרה כזו - דינו 7 שנים. עכשיו עולה שאלה מעניינת - מה אם למסיג הגבול היה מפתח? נניח שנתתי לשכן שלי מפתח לדירה כדי שיוכל לפתוח אותה במקרה חירום בלבד, או שלמשכיר יש מפתח לדירה, והוא משתמש בו כדי לפתוח את הדלת ולהכנס פנימה, האם הוא נחשב למסיג גבול בלבד? חבל שלא בחרתי להתמחות בדין הפלילי. הרבה יותר מעניין מביטוח ונזיקין.

המפתח אינו מעלה ואינו מוריד

לעניין הגדרת פורץ ומתפרץ (ראה סעיף 405 (א) לחוק). ואם נבחן את ההגדרות שבחוק מילולית בלבד, גם מי שנכנס כדין לביתו שלו הוא "מתפרץ". אך לעניין עבירה, הן של התפרצות והן של הסגת גבול בלבד, הכוונה היא שקובעת.

אינני בטוח שאתה צודק

שוב, אני נזהר בדברי כי אני לא בקיא בדיני עונשין: למיטב הבנתי, מתפרץ הוא בהכרח פורץ. פורץ הוא מי ששבר חלק בבניין כאמור, על מנת ליצור פתח. לכן, מי שמשתמש במפתח שלו על מנת להכנס לדירה שלו, לא יכול להחשב למתפרץ.

אבל כתוב בפירוש בחוק:

"(א) השובר חלק חיצוני או פנימי של בניין, או פותח - במפתח, במשיכה, בדחיפה, בהרמה או בכל דרך אחרת - דלת, חלון, תריס או כל דבר שנועד לסגור או לכסות פתח בבנין או פתח הנותן מעבר מחלק לחלק בבנין, נקרא פורץ. "(ב) המכניס לבניין חלק מגופו או מן הכלי שהוא משתמש בו, נקרא נכנס. "(ג) הפורץ ונכנס או פורץ ויוצא, נקרא מתפרץ..." (סעיף 405 לחוק העונשין, ההדגשות שלי). לעניין הסגת גבול, ראה תשובתי כאן.

כנראהשאתה מנותק מהמציאות

כול לשון החוק הינו בתיאוריה ראה : דרומי שהדגן על רכושו ישב שנה וחצי מעצר שוטר שירה בפורץ שנה וחצי וגם אין לך לפי החוק סמכות להרים יד על מי שפרץ לדירתך אולי הוא יורשע בפריצה אבל אתה תורשע בתקיפה ולו זו הייתה גנבת היא עלולה להרשיע אותך באונס חוקים בתיאוריה אבל מעשית הם אחרים כי יש גם חוקים אחרים שקובעים כי כאזרח אין לך את הסמכות לעקב וכו'

למעלה