אם לא עכשיו, אימתי???

אלתיאוס

New member
אם לא עכשיו, אימתי???

להרגיש טוב??? אולי בחלומות... לא במציאות היומיומית שבה אני מתגורר. הגעתי לכאן בטעות, אחרי שניסיתי להכנס לפורום OCD שבו אני כותב בד``כ. הבעיה אותה אני חווה היא מוזרה ומעניינת עד מאוד, בואו ונראה כיצד תצליחו אתם להתמודד עימה. אני חולה OCD שטופל הן תרופתית והן טיפול פסיכולוגי-התנהגותי-קוגניטיבי. הטיפול הצליח, אבל החולה מת - מפחד. אני חי ללא החרדות הישנות שלי, זה נכון. הבעיה היא שאני חי עם חרדה חדשה. החרדה של ה-OCD שיחזור! אני לא חושב שיש תקדימים לעניין למרות שבפורום יש הטוענים שכן. אני חש כאילו אני מניח את ראשי מתחת לגיליוטינה ומחכה שמישהו ילחץ על הידית. נתתי כבר דימויים טובים יותר, אך הפעם אסתפק בזה. אם רק תוכלו להראות לי דרך להוציא את ראשי מהגיליוטינה, יהיה טוב. הבעיה שאף אחד לא הצליח. אני חרד מהחרדה, פוחד מהפחד וחי את העבר. אני לא מסוגל לצאת מהתחושה שההתקף הבא אורב לי מעבר לפינה, מחכה, רוצה רק לתפוס אותי ולהשחית אותי שוב, להכניס בי את הדחפים ההם, הישנים, המפחידים, את הטקסים האיומים והמטרידים שחשבתי שנפטרתי מהם. יש למישהו עצה? כי אני כבר חסר אונים

גיל.

New member
ראיתי את הודעותיך בעבר,

וחשבתי רבות על העניין. התשובה היחידה היא טיפול קוגניטיבי! באמת! בוא נשאל אותך ככה: מה הסיבות שבגללן אתה חושב שהחרדות יחזרו? אתה יודע שאם הן יחזרו אתה תהיה הראשון שזה קרה לו? בחיי... אז מה אתה אומר? למה ומאיפה בא הפחד הזה?

גיל, אם הבחור סובל מ OCD מה שכתבת

לא יועיל, תשאל אותו. הפתרון הוא התנהגותי!

אם אתה מוכן לקרוע את עצמך, ניתן !!!

וגם התופעה שתארת אינה נדירה כלל. היא קיימת גם אצל אנשים שחוו חרדה ואינם סובלים מ- OCD. לאלה כמוך, יש למחשבות גוון איום יותר, חודרני יותר, ומחריד, שאי אפשר להפטר ממנו. למרות מה שאתה חושב, בגלל הכפייתיות, הפתרון יחסית קצר, בעיקר אם אתה עברת טיפול התנהגותי טוב, ואתה מוכן להקריב תקופה קצרה בחייך כדי להנות ביתרתם

למעלה