אם לא מאשרים MRI ?

סבאבה

New member
אם לא מאשרים MRI ?

שלום אורתופד במרפאת בית חולים אבחן אצלי בברך "קרע ברצועה". הוא שלח אותי לצילום MRI כדי להחליט על המשך טיפול אבל בקופת חולים כללית לא אישרו לי את הצילום בגלל מחיר הצילום ! (יקר מאד), נאמר לי שחולי סרטן בעצמות קודמים לי. (הם צודקים, אבל בינתיים לא נתנו לי פתרון אחר) אני ממשיכה לגרור את הרגל הפגומה והכואבת ללא כל טיפול ופוחדת פחד גדול מנפילה (המרפק שלי מחובר במתכת וכנראה ש"עליתי" לקופת חולים כללית הרבה כסף בגלל הניתוח לחיבור המרפק. 30 שנה אני משלמת מס בריאות "בריא" באופן שוטף). שאלתי: האם ניתן לראות קרע ברצועה גם בצילום: רנטגן רגיל / CT / אולטרה סאונד / צילום אחר ? בתודה מראש על התשובה

קרע ברצועה

MRI זו הבדיקה הטובה ביותר, שאר הבדיקות יכולות לסייע באבחנה אך לא בצורה מדוייקת לרוב. בכל מקרה אבחנה של רצועה קרועה מתבצעת בבדיקה גופנית ובדיקות העזר רק מסייעות ומאמתות את האבחנה.

קרע ברצועה

שלום וברכה, קראתי את פנייתך ואת תשובתו של מנהל הפורום דר' אלישע קרסין. אני יוצא מהנחה שאכן יש קרע ברצועה גם אם לא אישרו לך את הMRI. את לא מציינת באיזו רצועה מדובר ולכן התשובה תהיה כללית. ראשית, אם יש לך חשש מנפילה אץ יכולה להשתמש במגן ברך. ישנם סוגים רבים מאוד של מגיני ברכיים ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא באיזה סוג להשתמש. כדאי לעשות תרגילים לחיזוק השרירים שמסביב לברכיים, התייעצי עם פיזיוטרפיסט ועשי בעדינות. להגברת היציבות כדאי מאוד להשתמש במדרסים איכותיים. מדרסים ישנם רבים ושונים והם נבדלים זה מזה באיכות החומרים, שיטות העבודה ובמומחיות האדם המבצע. אני מוסיף קישור למאמר בנושא: http://pedia.walla.co.il/?w=/%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%9D

למעלה