אם כבר תמונות....

אם כבר תמונות.... ../images/Emo13.gif

מצטער על האיכות -- צילום עם webcam פשוטה
שלישיית הטקילות שלי, משמאל לימין: Jose Cuervo Anejo 1800 Anejo (גם כן של קוארבו) Patron Anejo לצערי ה Cuervo Anejo (לא ה 1800) כבר נגמר

rustynail

New member
מרשים מאוד תוכל לפרט על ההבדלים

טעם ריח מחיר איכות ומעניין אותי לדעת איך אתה שותה אותם?

הממממ.......

ריח -- אלוהי
טעם -- שני הקוארבו כמעט זהים לחלוטין אם לא לגמרי זהים. הפטרון יותר "קלה" לשתייה (היא גם יותר בהירה). שלושתם מצוינים - מי שלא ניסה אנייחו מימיו ואוהב טקילה (לא טקילת-דיסקוטקים) חייב לנסות בשביל להבין. אני אישית יותר אוהב את הקוארבו. מחירים -- הכל נרכש בארה"ב -- קוארבו אנייחו -- 35$ 1800 אנייחו - 45$ פטרון -- 32$ איך אני שותה -- שם בכוס שוט, מוריד אותה, מחזיק בפה את הטקילה ומתענג עליה כמה שניות, ובולע -- בלי לימון או מלח - פשוט לא צריך.

rustynail

New member
נשמע מפתה מאוד אהבתי השניה אחרי

המאלטים הסקוטים היא טקילה...אבל מדוע ההבדל בין הקווארבו במחיר של 10 דולר עם שתיהן אנייחו? טיפ - נסה לשתות בכוס יעודית לקוניאק כולל החימום בכף היד והסחרור

../images/Emo13.gif

אכן, מאלטים סקוטים הם-הם הדבר האמיתי
ההבדל הוא שה 1800 נחשבת סדרת העילית. בתכלס לא מצאתי הבדל בטעם כל כך. ואני אנסה את זה בכוס קוניאק באמת
-- מיד אחרי שאשתה מבקבוק המרטל XO שקיבלתי במתנה שלשום

rustynail

New member
אתה נהנה להתעלל בנו האנשים הפשוטים

ששותים מה שהכיס מאפשר....והוא לא מאפשר אנייחו או XO!!!!!!! אבל הכל יסלח בבוא היום שתארח את הפורום בביתך הקט :)

../images/Emo6.gif

האנייחו נרכש בחו"ל במחיר סביר לכל כיס לדעתי -- 30$ זה לא נורא
וכמו שאמרתי, את ה XO קיבלתי מבןאדם שישבתי אצלו בבית, ופתאום אמר לי -- אה, אתה אוהב לשתות? תשמע, יש לי פה כל מיני בקבוקים שנתנו לי ואני לא שותה אף פעם, אתה רוצה משו מזה? ואני תמיד אומר -- כשנותנים לך תיקח, כשמרביצים לך תברח
אז לקחתי

klaym

New member
חחח...סיפור דומה אצלי

אני אקבל עוד כמה ימים ג´וני ווקר בלק ליבל בבקבוק ענק עם כזה מתקן למזיגה, גם ממישהו שלא שותה וקיבל את זה מתנה. אותו אחד גם נוסע בקרוב לארה"ב ולסקוטלנד.....והוא מזמין מכולה !!
אולי אני אכין לו איזו רשימה של משקאות איכות שיביא
דרך אגב, ראיתי את הטקילה 1800 אניחו במחיר מופקע בארץ של 720 שקל, יקר להחריד. אה ועם מדברים כבר על קוניאקים, מה אתם אומרים על הקורויזיה ?

אני לא מבין גדול בקוניאקים

אבל לפי הבנתי הקורבוזיה נחשב איכותי מאד. מה גם שאין יותר מדי קוניאקים לא טובים

הסבר קצר

ובכן שימו לב : ה-1800 והאנייחו הן שתי טקילות דומות. בעקרון ה-1800 לא מיוצרת עוד במזקקה של קוארבו אלא במזקקת בת ( ה-NOM של קוארבו כמו שמופיע על האנייחו ( או ה-1795) הוא 1104 בעוד ה-1800 מיוצרת במזקקת הבת של קורבו ( 1122) שבא מיוצרת גם הסנטנריו הנפלאה. ה-1800 מיושנת בחביות עץ אלון צרפתי והאנייחו באמריקאי. הפטרון ידועה בתור הטקילה של היאפים בארה"ב מוצלחת מאד אף היא. שלשת הטקילות האלה מומלצות לצריכה בכוס סניפטר ממש כמו קוניאק ולא בשום פנים להורדה בשוט !
אשמח לענות על עוד שאלות בנושא טקילות...... דני האדום !!!

עוד על טקילות

ובכן טקילה הוא משקה הכתוב בחוק במקסיקו. לא כל אחד יכול ייצר ולכל מזקקה יש מספר סידורי שנקרא NOM (לא זוכר כרגע את הראשי תיבות אבל גם זה יגיע) טקילה חייבת להכיל לפחות 51% אגבה כחול וחייבת ליהות מיוצרת באיזור מסוים ( 5 איזורים ליתר דיוק). לדוגמה הNOM של קוראבו זה 1104 של משפחת סאוזה 1122 וכן הלאה.ישנם טקילות שמיוצרות מ-100% אגבה כחול ומשום כך מובחרות יותר - "סופר טקילות". בפשוטות יותר יש שאר מיני מרכיבים כמו כרמל וכו´. ישנם 3 רמות של יישון של טקילות אם אתה לא יודע אותן תשאיר הודעה ואני אחזור אלייך........

../images/Emo66.gifאלון היקר

ובכן אלון - אחלה שרשור, אני רואה שאתה מבין בטקילות. אני עובד בבר שיש בו למעלה מ-40 סוגי טקילות והעברתי זמן לא קטן בלמידה עליהן. אשמח לפתוח איתך עוד שרשור על טקילה ומזכל - דרך אגב גם אותי הלחיטה טיכזב אך נהניתי יותר ממזכל שנקרא מונטה-אלבן.....

למעלה