אם כבר גזענות

אם כבר גזענות

גזענות בארץ אין רק נגד ערבים\יהודים\מרוקאים\אשכנזים, יש גם גזענות נגד שמאלנים. הפעם הראשונה שנתקלתי בגזענות נגדי הייתה בערך בכיתה ג´. אני לא מגיעה מבית פוליטי , יש לי שני הורים שאין להם ממש צד, אבל בערך מכיתה ב´ החלטתי שאני רוצה להיות כמו רבין, מכל מיני סיבות. כשהוא נרצח זה שבר אותי וכמובן שרציתי שפרס יבחר, אז השגתי סטיקרים וכל מיני דברים. קיבלתי הרבה מכות מילדים בכיתה, ואפילו עשו עלי חרם. גם במערכת הבחירות הבאה (99´) חטפתי מכות אבל עדיין לא הייתי ממש פעילה. השיא היה בשנה שעברה. כמה חברים ואני פעלנו לטובת ברק. זה התחיל מקללות שלא התייחסנו אליהם, זה המשיך עם כתובות מוות לשמאלנים על הלוח. אח"כ איימו עלי שאם יראו סטיקר של ברק בבי"ס אני מחוסלת. מה שגרם לי לעשות את מה שאני הכי לא אוהבת ולפנות למורים, זאת עצומה שהחתימו כמה תלמידים שקוראת לחסל את כל השמאלנים. האנשים ממש איימו על תלמידים לחתום, וזה הפחיד אותי. הבי"ס לא ממש טיפל בזה אבל הרעש שעשיתי עשה את שלו. עכשיו אני יודעת שאת הדברים שלי אני צריכה להגיד בטון הנכון במקום הנכון, אפילו שכולם יודעים מה הדעות שלי, וגם לא קשה לזהות (אני מסתובבת עם פיס על הצוואר, ויש לי לוק של קיבוצניקית), מילים הן דבר מסוכן .

kennycandoit

New member
אני לא כ"כ מכיר את כל זה

או שזאת העיר רחובות שלא מגלה יותר מדי אלימות לשמאלנים, או שזה ביה"ס שלי שמלא בשמאלנים (בי"ס קיבוצי), אבל אני לא חוויתי על בשרי את הגזענות לשמאלנים, אבל אני יודע שהיא קיימת והרבה. לא הייתי קורא לזה גזענות, כי היא לא על רקע גזעי. סה"כ כולנו יהודים. הייתי קורא לזה חוסר-סובלנות. אנטי-פלורליזם. או סתם פאשיזם (למרות שגם זאת לא המילה). רק לציין שגם סולבנות וגם פלורליזם הם מרכיבים הכרחיים במדינה דמוקרטית. האם אנחנו מאבדים את הדמוקרטיות שלנו?

גזענות?

אני שומע את המילה הזאת הרבה בזמן האחרון. "גזענות" אומרים הנציגים הערבים (הישראלים) מעל כל במה. "גזענות" צועקים המתנחלים, על שהשמאל מפלה אותם מכל שאר העם, "גזענים" צרחו על מדינת ישראל בדרבן, "גזען" שמעתי שקוראים לבנאדם שאמר שהוא מתנגד לנישואים של יהודים עם לא יהודים, "וגזענים" שמעתי שאומרים על תומכי מולדת, על הדת היהודית ומאמינה ועוד ועוד. גזענות, גזענות, גזענות. הגיע הזמן להפסיק עם זה. עם זילות המילה, עם השימוש הבלתי פוסק - הבלתי מרוסן והבלתי מדויק שנעשה במילה הקשה מאוד הזאת מתחת לכל עץ רענן ועל כל במה! יש הגדרה לגזענות, והיא מדויקת מאוד. גזענות היא: התורה הנפסדת הגורסת כי ישנם גזעים עליונים וגזעים שמתחתם. זה, ורק זה, גזענות. לאומיות היא לא גזענות, שנאה היא לא גזענות, אפילו לא עלילות דם. די להשתמש במילה הזאת - זאת מילה חזקה מאוד - רואים את ההשפעה שלה, אבל אם אנשים ימשיכו להתשמש במילה הזאת בלי סוף ובלי רסן היא פשוט תאבד את המשמעות שלה. זה הכל

איפה את גרה?

כי אני זוכרת שבתקופת בכירות 96 הקללה החביבה (או לפחות אחת מהן) של חברי לכיתה הקיבוצניקים היו "ההורים שלך ליכודניקים" (ההורים שלי הם אמנם חוטאים גדולים, אבל בחטא הזה עוד לא חטאו :) )...

למעלה