תראה אחי, לא אני העלתי את הדיון הזה
את זה שאי אפשר להשוות ביניהם אתם צריכים להגיד לאלי ג´י שהתחיל את הדיון. אני רק מביע את דעתי מכיוון שהשאלה בכל זאת נשאלה, ולכן אני מנסה לענות עליה, לפי ראות עיניי. אני חושב שההגדרה לסנטר הכי טוב צריכה להיות: איזה סנטר היה מנצח במאץ´ אפ את כל הסנטרים האחרים בהסטוריה, באופן כמעט קבוע (לכל שחקן יש נפילות ביכולת פה ושם) מבחינת כל הקטגוריות והפקטורים במשחק שצריכים להיות לסנטר. אני חושב שהדרך היחידה לעשות את ההשוואה הזו היא לדמיין מצב שבו יכלו "להוציא" את צ´מברלין, ראסל וסנטרים אחרים שנכנסו להסטוריה מן התקופה שלהם, ולהביא אותם לNBA היום (או ההיפך, להביא סנטרים עכשוויים לשחק בתקופות מוקדמות יותר). אם אפשר היה לעשות דבר כזה, אני חושב (וזו דעתי בלבד וזכותי לחשוב כך) ששאקיל אוני´ל היה מוכיח לכולם שהוא רמה אחת מעל כולם. אני בטוח שבמצב כזה, שאק היה לוקח בשנות השבעים והשישים 50 ריבאונדים למשחק, וצ´מברלין או ראסל לעומת זאת לא היו מגיעים היום ל - 6 ריבאונדים למשחק. אותם פערים היו לדעתי גם בנקודות, חסימות, הטבעות למשחק (אני אוהב לספור את זה....) ובכל שאר האספקטים שיש מתחת לקטגוריה "סנטר". ובתשובה ל-bryant ידידי, אתה אומר לי שווילט קלע 50 נקודות למשחק (זו עובדה) ואני אומר לך שהוא שיחק נגד לבנבנים קטנטנים בגובה 1.90 - 1.95 מטר (זו גם עובדה), אז איך אתה יכול לחשוב על מצב שבו הוא היה עושה את אותו הדבר, או קרוב לזה, גם בימינו, כשיעמדו מולו סנטרים כדוגמת טים דאנקן, שאקי´ל אוניל, האקים אולאג´ואן (בשיאו), דייוויד רובינסון או אפילו מאט גייגר? בחייך, אחרי הגמדים שהוא היה רגיל להטביע להם על הראש בעמידה, הוא היה נבהל גם מלוק לונגלי (מי שזוכר משיקגו).... בקיצור, גם אני חושב שלעשות את ההשוואה הזו זה דבר קשה מאוד, אבל אם בכל זאת מנסים להקדיש לזה מחשבה עמוקה, אני חושב שזה מובן מאליו שסנטר כמו שאקיל אוני´ל, מכל הבחינות, לא היה בהסטוריה ולא נראה לי שיהיה לפחות בעשר השנים הקרובות. ירמי