אם יש שם משהוא.....

holly spirit

New member
אם יש שם משהוא.....

משהוא יכול לתת לי מידע על המתולוגיה היפנית. אני צריך כמה שיותר מידע אם אפשר. אגדות,מידע כללי.אם למשהוא יש אני מתחנן.

5 0 6

New member
קודם כל, נסה את האתר של הפורום,

שנמצא בקישורים. אני מבין במיתולוגיה היפנית, בערך, אז התמקד ואני (אולי) אוכל לעזור

holly spirit

New member
בקשתה להתמקד

מידע על יצורים מיתולוגיים באגדות שונות. קאמי,נזומי,הנגיוקאי(אני יודע רק את השמות).

5 0 6

New member
הממ...

אז ככה: הפירוש המילולי של קאמי (kami) הוא אל, או אלוהות, וזהו מושג השייך לדת השינטו, למרות שהיום המילה משמשת פשוט כ"אל", לא משנה של איזו דת. יש עשרות אלפי קאמי, עד כמה שאני יודע, ואולי יותר, וכל אחד מייצג משהו או שולט על משהו. שלא כמו בתפישה המערבית, בה יש, לדוגמא, "אל נהרות" אחד לכל הנהרות שקיימים, בדת השינטו ישנן אלוהויות מקומיות: אם נמשיך עם הדוגמא הקודמת, אז למשל-קאמי לכל נהר. קאמי לנהר הזה וקאמי לנהר ההוא, ולא קאמי אחד שאחראי על כולם. הפירוש המילולי של נזומי (nezumi) הוא עכבר. אני מכיר מפלצות כמו הנדל, הקרפיון והעכביש הענק, אבל לא מפלצת-עכבר... הנגיוקאי הוא כנראה סוג של שד, מאחר שיוקאי (youkai) הוא שד. אבל יכול להיות שאני מבין לא נכון, כי לא כתבת את דרך ההגייה. יכול להיות שאתה התכוונת ל-nazumi, בעוד אני חיפשתי nezumi. כתוב את המילים באנגלית, ואולי אני אוכל לעזור.

5 0 6

New member
נ.ב.

מי כתב את השיר שבחתימה שלך? אתה יודע מה זה kitsune poet?

holly spirit

New member
כן,ואני מוציא את המידע שלי מ...

קיטסון הוא דמות שועלית,דמוי אנוש כולשהו. יצא ספר D&D שקוראים לו Oriental Adventures שלוקח רעיונות מכול המזרח הרחוק. את השיר שלי כתבו בWizards למשחק Magic למהדורה שמיתמקדת בתרבות היפנית. נזומי הוא היצור שבתמונה רציתי לדעת על עוד יצורים כי את אלה אני מקיר יחסית טוב. נ.ב: D&D ןMagic הם משחקים שאני משחק.

holly spirit

New member
nezumi=נזומי

הגזעים לפי סדר(משמאל לימין):Hengeyokai,נזומי,בן אנוש,Korobokuru,Spirit folk,Vanara(הודו)

5 0 6

New member
המידע הזה היה עוזר לי מאוד קודם../images/Emo4.gif

אלה לא יצורים מיתולוגיים, אלה גזעים שהומצאו לצורך המשחק. Nezumi, כפי שאמרתי, הוא עכבר. ובקשר לשועל, קודם כל, זה קיטסונה, עם NE בסוף. הוא לא ממש דמוי אדם, אלא פשוט שועל. למעשה, הוא די אמיתי: זהו השועל האדום היפני (Vulpes Vulpes Japonica, אם אני לא טועה), וקיטסונה זו מילה יפנית שפירושה "שועל". אבל הוא גם שד: הקיטסונה הוא שד בצורת שועל בעל כוחות קסם, כגון יצירת אשליות, שינוי צורה ושליטה באש. ככל שהוא מקבל יותר כוחות קסם, כך צומחים לו יותר זנבות. קיטסונה בעל תשע זנבות נקרא קיובי-נו-קיטסונה (Kyuubi no kitsune), שפירושו המילולי: "שועל בעל תשעה זנבות". הקיטסונה מסוגל לחיות עד גיל אלף והוא לא ממש מחבב בני-אדם, למרות שיש כאלה שכן, ואחת אפילו התחתנה עם בן-אדם. הסיבה ששאלתי על השיר היא ש-kitsune poet פשוט לא נראה לי הגיוני, וחשבתי שאולי טעית, אבל אם זה לא אתה אז לא חשוב. פשוט, התרגום של זה הוא משורר שועל.

holly spirit

New member
נזומי הוא לא דמות למשחק../images/Emo46.gif

אם נזומי הוא דמות שהומצאה,אז למה אני מוצא אותו בכול כך הרבה מקומות? בMagic הקיטסונה הם יצורים דמויי אדם שחולקים דברים משוטפים עם שועלים(השדים האלה).הנה ההגדרה של קיטסונה מהאתר: kitsune (KIT-soo-nay) Fox. In Kamigawa, short for kitsune-bito, meaning “foxfolk.” נ.ב:מאיפו אתה מוצא את המידע שלך?

5 0 6

New member
ושוב הסתרת מידע...

אתה לא מדבר על קיטסונה, אלא על קיטסונה-ביטו, שפירושו "אדם-שועל". זה משהו שונה, זה כמו זאב, אדם, ואדם-זאב. ואני לא חושב שהקיטסונה-ביטו אמיתיים גם הם. חוץ מזה, זה לא kit-soo-nay, אלא ki-tsu-ne, נהגה בדיוק כפי שהוא נכתב, ושהאמריקקים יפסיקו לבלבל את השכל עם השטויות שלהם וללמד אנשים חסרי-אונים שטויות. בקשר לנזומי, יכול מאוד להיות שזה סוג כלשהו של שד עכבר, כמו שקיטסונה הוא סוג כלשהו של שד שועל. אבל כמו שאמרתי, התרגום המילולי הוא קיטסונה=שועל, ונזומי-עכבר.

holly spirit

New member
מאיפו אתה מסיג את כול המידע הזה?

עוד משהוא,יש סידרת אנימה שניקראת אינוישה ושם יש הרבה ש/דים שונים בינהם:Tanuki,Inu Hanyou,Kitsune youkai ועוד. רציתי לדעת אם תוכל לתת לי עוד מידע על עוד יצורים(מלבד שדים)נוספים.

5 0 6

New member
לא הבנתי, איזה שדים אתה רוצה?

את אלה שברשימה או אחרים מלבדם?

holly spirit

New member
דבר ראשון,תגיב לכותרת

אני רוצה מידע על עוד יצורים,מלבד שדים.יצורים טובים(אם יש בכלל) ויצורים שסתם מעצבנים(שוב עים יש(כדוגמאת הלפרקונים)). רציתי לדעת גם עם השדים ברשימה אמיתיים או לא.ואם הם מאמיתיים אז אני מבקש בבקשה עוד מידע. נ.ב:לא אכפת לי עם זה חומר באנגלית.

5 0 6

New member
אז ככה:

קודם כל, נסה את אתר הפורום שבטאגליינס. חוץ ממנו, יש גם את וויקיפדיה ואנציקלופדיה מית'יקה, גם היא בטאגליינס. עכשיו בקשר לרשימה שנתת: שניים מתוך השלושה הם לא שדים, אלה סתם מילים ביפנית. קיטסונה יוקאי פירושו "שד שועל" ו"אינו האניו" פירושו "חצי-שד כלב". באשר לטאנוקי, פירוש המילה "רקון", והכוונה לשד שדומה לחיה הזו ומסוגל לשנות צורה. שדים נוספים שאני מכיר נמצאים בטאגליינס, בשרשור הדמונולוגיה שלנו. ביניהם האוני (Oni)-יצורים דמויי אדם בעלי שלוש עיניים וקרניים שתופסים את נשמותיהם של אנשים מרושעים ברגע מותם. האמכל האהוב עליהם הוא טבורים. הקאפה (Kappa)-בעלי גוף צב וראש של קוף. הם חיים במים ולא מסוגלים לשהות זמן רב על היבשה, כיוון שראשם חייב תמיד להישאר רטוב. תוקפים אנשים, בעיקר ילדים, ואפילו סוסים. אוהבים מלפפונים. הטן-גו (Ten-gu)-שדים בעלי מקור או אף ארוך שחיים ביערות וחוטפים ילדים. חוץ מהם יש כמה שדי-חיות: עכבישים ענקיים, הנדל והקרפיון הענק שבולע אנשים שנפלו לאגם ביווה.

למעלה