אם חד הורית

ערסlight

New member
אם חד הורית

יותר ויותר אני נתקל במושג הזה. אז שניישר קו? אמא שחיה בנפרד מאבי ילדיה אינה "אם חד הורית". גרושות אינן כאלה בד"כ. [גם אם חלקן מרגישות כך]. לילדים יש אבא שגר בנפרד. זו גם לא הגדרה שמאפיינת את טיב הקשר עם מישהו מההורים. אמהות חד הוריות הן כאלה כשלא ידוע מי האבא, האבא לא בחיים, ילדים מהזרעה מלאכותית וכאלה.

d a n i e l s 5

New member
אתה צודק ...וזה

עובד גם הפוך....כבר ראיתי פה מישהו שמכנה את עצמו "אב חד הורי" . כבר כתבתי בנושא רבות ודעתי היא כדעתך !

אמא שמגדלת את ילדיה לבד

ללא עזרה ותמיכה מהאבא- היא בהחלט אם חד הורית. למרות שהאבא חי וקיים ונושם ואפילו ידוע היכן....ONCE לא ממלא תפקידו כאבא נישללת ממנו הזכות להקרא אבא. זה היה חידוד נוסף

נכון.

חד הורית מתייחס בעיקר לאשה שמגדלת את הילד לבד מבלי שהאב מעורב בגידולו.או שהאם לא יודעת מי האב ואין רישום ...או הזרעה מלאכותית כמו שאמרת. ישנן גרושות שלא יכולות להגדיר זאת כך..כי האב מעורב..מפרנס... ישנן גרושות..שהאב התנתק ונעלם. אין מעורבות. היא חד הורית. ישנם גרושים באותו המצב..הם חד הוריים אך המושג הזה הפך לשם כדי לתאר מצב משפחתי. היה אפשר לומר : אני חד הורית כי האב איננו..לא יודעים היכן הוא. והוא לא מפרנס..לא מתקשר..פשוט לא קיים. בעיני זו אשה חד הורית. היא מגדלת לבד את הילדים. אפשר היה לומר חד הורית. כאשר היא מפרנסת ואיננה מקבלת מזונות. היא חד הורית. אב שלא משלם אין לו זכויות של אב. לא צריך לנתק אותו מהילדים..ובטח רצוי /שיהיה בקשר..אך מצב של חינוך? אין לו שום זכות לבקש להיות אב מחנך כל עוד לא משלם מזונות. זו עדיין אשה חד הורית. וזה גם נכון לגברים שמגדלים לבד את ילדיהם.

מצוטטת

New member
בחייאתק

צייר איזה שמייקטון פם הבאה EיVית לי פיחוד עם הכותרת ערס נישאר ערס לא יעזור עם או בלי הקו..... העיקר ה
החדה שלו...
יאלללללללה תVיא אותה בעוד חידוד פיקנטי יש עלי עוד חצי ספל

n o g a1

New member
../images/Emo127.gifישרנו קו

אבל מה לעשות שלפעמים אני מרגישה אמא חד תאית?

רות 2

New member
כתבת .. ענו לך... אבל בתחלס

יש סוגים מסוימים של הנחות (ואנחות).... שמבחינת הגופים(וההתגופפויות) האדמניסטרטיבים ההתיחסות לגרושים גרושות ואו חד הוריים/ריות שהתנאים הם אותם תנאים ... והם ניתנים על סמך מי מי ש מגדל בפועל את הקטין לכן יוצא שאתה פוגש המחלקת הנחות של ארנונה בעירייה או במס בכנסה גרושה האומר/ת לפקידה אני חד הורי/ת

משפחה חד הורית לפי החוק

היא משפחה שבה הורה אחד מגדל את ילדיו תחת קורת ביתו (אב או אם) על פי ההגדרה בחוק הורה יחיד הוא תושב ישראל שבהחזקתו ילד הנמצא עמו ואשר מתקיים בו אחד מאלה: הוא אינו נשוי ואין אדם הידוע בציבור כבן זוגו; הוא נשוי, ובתנאי ש: הוא חי בנפרד מבן זוגו תקופה של שנתיים לפחות ופתח בהליך על פי דין להשתחרר מקשר הנישואין ופעל במסגרת הליך זה שנתיים לפחות; לגבי אשה, היא עגונה; הוא עולה חדש שנמצא בארץ יותר משנה ופחות משנתיים, ובן-זוגו לא עלה ואף אינו שוהה בה, ובתנאי שאין לו בן זוג אחר. אז גם אם ידוע מי האב או האם, זה לא המדד להיות האדם חד הורי או חד הורית.

ערסlight

New member
אם הבנתי נכון...

אב שמגדל את ילדיו לפחות שנתיים כשהוא בהליכים... הוא אב חד הורי. אישה עגונה [לאומת זאת] אינה אם חד הורית. גרוש או גרושה [בנפרד לפחות שנתיים אחורה] הם אב\אם חד הוריים. רווקה [או כל אחד אחר] שיש לו\ה חבר\ה שהוא\היא לא האבא\אמא הם לא חד הוריים. עולה חדש\ה שבן זוגם לא עלה הם הורה יחיד רק במהלך השנה השניה לשהותם בארץ. peace of cake

נרקיס7

New member
תיקון

גרוש או גרושה, בתנאי שאין להם ידוע/ה בציבור הינם חד הוריים בלי קשר לכמה זמן הם גרושים. השנתיים קשור למישהו/י בתהליכי גירושין.

Dardar63

New member
והתשובה של המומחית

גורמת לנו לסגור את הנושא סופית, לא ערסי? איזה מזל ששאלת.

R a c h e li

New member
אני כבר יודעת להגדיר את עצמי לבדדדד

אב"ם דו הורית (אמא אבא מזהה) רק שהפעם זה בלי ע'
טאדםםםםםםםםםםםםםם.....

החתולית

New member
נכון, רק רווקה או אלמנה

היא אם חד הורית, כפי שרק אלמן או רווק שמגדל לבד ילד ואימו אינו ידועה או אינה בחיים, הוא חד הורי. בעצם, לפי הדיקדוק העברי, חד-הורי = מי שיש לו רק הורה אחד, אבל זו כבר סוגיה אחרת. הנסיון לתרגם מאנגלית את הביטוי: single parent נכשל כשלון חרוץ.

למעלה