אם הייתם בהפקה

אם הייתם בהפקה

והייתם יכולים לבחור מנטורים שיופיעו בתכנית. איזה מנטורים הייתם בוחרים?

עניין של גישה

אני דווקא נהנית מהקול העמוק שלו. והוא מתחזק קריירה ארוכה, אני בטוחה שיהיה לו הרבה מה לתרום למתמודדים

אני חושב שהוא זמר גרוע

יש לו קול מתרברב. גם אביב זמר גרוע, הוא סתם צועק ולא יודע לשיר אבל יש לו הרבה מלים טובות.

trilliane

Well-known member
מנהל
אביב *זמר* גרוע אבל יוצר מוכשר מאוד

יהורם גאון הפוך. לכן אביב מתאים לתכנית ויהורם לא (ואני אומרת את זה אף על פי שאין לי אף שיר של גפן בנגן המוזיקה, של גאון דווקא כן; הוא שר לא מעט שירים אהובים עליי מאוד ומגיש אותם נפלא).

מלח גס

New member
זה נפלא להאזין לביצועים לסשה ארגוב ונעמי שמר

אהבתי את מי שבחרת .

trilliane

Well-known member
מנהל
הייתי מגוונת את הסגנונות המוזיקליים שלהם

משאירה את שלומי או את שרית ואת אביב, מוסיפה מישהו כמו דני רובס (שיהיה ייצוג למוזיקת מיינסטרים שאינה רוק או תיכוני, כפי שהיה רמי קליינשטיין בעונה הראשונה) ומוסיפה גם את שלומי שבן (מה שעלול ליצור קצת בלבול עם שבת, כשחושבים על זה). כמו כן במקרה כזה לא נשארת אישה בהרכב... וגם מישהו כמו מוש קצת חסר. אבל על אביב לא הייתי רוצה לוותר כי הכנות שלו מחזיקה את העסק. מצד שני, שרית לא מלחינה, ואף על פי שהיא מנטורית טובה אני מעדיפה מנטורים שמגיעים עם יכולת הלחנה ועיבוד. טוב, נחליף את שבן ביהודית רביץ...

אז: שלומי שבת, אביב גפן, דני רובס, יהודית רביץ.

אביב הוא נכס

לכל תוכנית מוסיקה באשר היא. יש לו פה גדול ודימויים אין-סופיים. הוא עובר מסך, ומעל הכל אי אפשר להשאר אדישים אליו. או שאתה אוהב, או שאתה שונא, אבל בכל מקרה ברור שיש לך מה להגיד, וזה מה שההפקה צריכה. אדם שגם יהיה מספר חזק במוסיקה וייתן הרבה להיטים, גם מלחין או יוצר ומעל הכל שיעבור מסך ויגרום לדיונים אין-סופיים לגביו... בקיצור, אביב גפן

didalf

Well-known member

דה וויס צריכים אותו, הוא ממש לא צריך אותם ואפילו מזיק לעצמו בעיני.

מלח גס

New member
אביב הוא חרב פיפיות

מצד אחד, הוא שנון בעל דימויים מיוחדים
מצד שני, למי יש סבלנות להקשיב כל כך הרבה זמן לדברן גדול שלרוב מתפאר בעצמו על חשבון אחרים.

מלח גס

New member
לי טוב יותר לראות את רוני דואני במקום אביב

בכנות, אם כל שנאתי לאביב גפן ורצוני שהוא יהיה המנטור הראשון שיוחלף,לא עולה לי לראש אף שם של משהו שיכול להחליף אותו. נראה שדה וויס היא התוכנית של אביב גפן, כל מה שקורה בשולחן השופטים סובב סביב גפן ומה שיש לו לומר על כל דבר גם אם זה סתם קשקוש. הוא גם זה שממנו שאר המנטורים מחפשים את האישור על מנת להסתובב וזה רק מראה עד כמה השפעה יש לאביב בתוכנית. אני לא אוהב את זה. כי הסגנון של אביב מגעיל אותי אבל זה מה שהולך טוב.

trilliane

Well-known member
מנהל
איך היא מתאימה לתכנית? או שזו דוגמה מכוונת

להראות שעדיף מישהי עד כדי כך לא מתאימה?

אין ספק שהוא השופט הקולני ביותר, זה שלא דופק חשבון ולא פעם גם מגזים... אבל אני אוהבת את הכנות שלו ולא פעם שמחתי שהיה מישהו שאמר את האמת כשהשאר ניסו לכרכר סביבה רק כדי לצאת בסדר. רוב הזמן הוא ממש לא מקשקש, יש לו חושים מוזיקליים חדים מאוד, וכשהוא אומר שהביצוע היה בינוני אני נוטה להסכים איתו בד"כ.

אגב, לא ראיתי מתי שופטים אחרים "מחפשים את האישור שלו". למעשה רובם מסתובבים הרבה יותר ממנו... ובעיקר אם הוא מסתובב הם נוטים להסתובב יחד איתו כדי לנסות לחטוף לו (אבל יצוין בזאת שהוא סלקטיבי מאוד ולרוב כשהוא מסתובב זה באמת לטובים באמת, אז לא פלא שגם האחרים מנסים את מזלם).

שמתי לב שמוש הרבה פעמים לא מסתובב כשהאחרים הסתובבו, ולעומת זאת לפעמים מחכה ממש לרגע האחרון כדי להסתובב. נראה לי שהוא מנסה לצמצם את התחרות... כשהוא הסתובב לאחר המתמודדות (נדמה לי שזו הייתה אורטל אופק) הוא אמר שהוא תכנן מזמן להסתובב וחיכה בכוונה לרגע האחרון כדי שלא יחטפו לו אותה. כלומר הבן אדם מסתובב עם אסטרטגיה...
אבל נראה לי שהיא מוכיחה את עצמה לא רע.

מלח גס

New member
זה ברור שרוני דואני לא יכולה להחליף את אביב

גם השופטת האהובה עלי קרן פלס המקסימה לא יכולה להחליף את אביב גפן. נכון שהרבה יותר נעים לי להקשיב לקרן פלס ולחייך מאשר לראות את אביב משפיל מתמודדים , אבל אני מודע לזה שאביב הכי מתאים לתפקיד ואין מי שיכול לקחת את זה ממנו, אני השלמתי עם זה אבל אני עדיין חושב שהוא מגעיל.

אני לא מסכים איתך, נכון שאביב אומר מה שבא לו בלי חשבון אבל אני לא מעריך את זה לאור הצביעות שחוגגת אצלו ודבריו יוצאים מתוך רוע. לרוב לא מגיע למתתמודדים שהוא יכנס בהם ככה והרבה פעמים הוא עושה מהם זמרים "גרועים" פי כמה וכמה יותר ממה שהם באמת.
באופי שלו הוא מרגיש הרבה יותר טוב עם עצמו , חזק ו"מבין" כאשר הוא מתנשא מעל אחרים וזה דוחה אותי.

עוד משהו, כשהמנטורים מתלבטים ומסתכלים אחד על השני אז אביב לרוב הוא זה שייתן את האות להסתובב , הרבה פעמים הם נענים לו.. לכן נוצר רושם שהוא המנטור המשפיע ביותר .

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא מעריכה את הזלזול או ההתנשאות שלו

אבל אני מקבלת אותם כעסקת חבילה עם היתרונות האחרים שהוא מביא לתכנית. בסופו של דבר הוא המנטור הכי מעניין, מבחינת השיפוט הכן, הביקורת הלא מיופייפת (גם אם לפעמים היה ראוי לעדן אותה), בחירת המתמודדים, העיבודים ועוד. הוא חסר דיפלומטיות, יורד לא פעם נמוך מדי ובאופן כללי נראה שאין לו ממש פילטרים בין המוח לפה... אבל בסדר, זה הבן אדם, ובלעדיו היה משעמם לאללה.

לגבי "אות להסתובב" אני זוכרת בערך פעמיים שזה קרה, ואחרי שכבר היה ברור שהם גם ככה עומדים להסתובב, אז זה לא ממש משנה.

trilliane

Well-known member
מנהל
טור ב"הארץ": אביב גפן משתין מהמקפצה

http://www.haaretz.co.il/gallery/television/lazy-eye/.premium-1.2358812

שני ציטוטים מתוכו:

"בהקשר הזה מעניין לבחון את התנהלותו של אביב גפן, המנטור שמנהל את ההצגה ב"The Voice", נציגת הז'אנר התורנית שעונתה השלישית משודרת בימים אלה. גפן הוא אישיות טלוויזיונית ממגנטת: כריזמטי, שופע קסם אישי והומור, חד ומהיר תגובה, אולם בה בעת גם מרושע, אופורטוניסט, נבזי, מתחשבן ומתנשא. דואליות שמתקיימת במתח מתמיד ומתפרצת על המסך. האמפתיה והאנטגוניזם שהוא מעורר במידה שווה לחלופין ולעתים גם בו בזמן מזכירים לי יותר מכל דווקא את איל ברקוביץ'."

"גפן הוא גנב דעת מדופלם - מדבר בפטרונות על טריפ הופ, כאילו אי פעם קמצוץ מהגרוב העצל והממוסטל של טריקי או פורטיסהד חילחל לשירים או להפקות שלו - אך מדוע לו להידרש להתניות הללו במדיום שמכיל אותו מצוין כמו שהוא? ובכלל, למה לו לחלוק זמן מסך עם שלומי שבת החמוד שלא מפסיק לחפש מתמודד תימני שיחבר אותו לגת, שרית חדד טובת הלב שאמונה על ריקון מלים ממשמעות ומוש בן ארי החביב שעדיין חוגג את ניצחון הראסטות שלו על אלה של עידן רייכל. כלומר, זה נחמד לקבל מנת חנופה קבועה מוזרקת ישירות לווריד הנרקיסיזם - "איך אני שמחה שהסתובבת" - אבל גפן לא זקוק לפורמט של "דה וויס" כדי להיות סטאר, הפורמט זקוק לו. במקומו הייתי משנה כיוון ודורש תוכנית לילה אישית, שבה תבוא הפרסונה הססגונית שלו לידי ביטוי, ללא הפרעות מיותרות כמו אודישנים או מיכאל אלוני. אם הוא מתעקש, "התעויוט" יכולה להיות להקת הבית."

למעלה