אם הייתי אבא שלי

lightflake

New member
אם הייתי אבא שלי

הייתי ממזמן כבר מתגרש מאמא שלי
ואם הייתי אמא שלי
הייתי ממזמן כבר מתגרש מאבא שלי


אין לי מושג מה זה אומר ואין לי גם מושג למה אני כותב את זה פה ואם זה קשור לפורום
 

ינוקא1

New member
כמוני כמוך.

אולי שותפות הגורל הזו גורמת לנו לחבב זה את זה כל כך
 

lightflake

New member
אני לא מבין איך אנשים מוכנים לסבול ולסבול

ולסבול... בלי לנסות לשנות את המצב...

מה אני אגיד לך... אולי זו הפריווילגיה שלנו, אם אני חושב על זה אז אצלם עדיין היצר ההשרדותי מהחינוך של הורים מהגרים שהגיעו לפה כשברחו משואה וכל מי שהשאירו מאחור עלה בעשן ופה לפני קום המדינה אז היה ברור מאליו שמה שחשוב זה העבודה הקשה הצבא והדאגה למשפחה הקמת "בית בישראל" וכל זה... בעצם כל הערכים שחשובים להשרדות
לא יודע.... מחשבות....
 

ינוקא1

New member
דודה שלי פעם

העלתה השערה לגבי ההורים שלי שהמריבות בינהם זה מה שמחזיק להם את הזוגיות - אולי יש בזה משהו.

יש אנשים שאוהבים לסבול , כמו סאדו מאזו , וזו חידה פסיכולוגית מענינת מהיכן יוצאת הנטיה הזו שהיא לכאורה נגד הרצון הטבעי לעונג. פעם הנושא עניין אותי וקניתי ספר פסיכולוגי שלם בנושא , אך המעט שקראתי שעמם אותי.

אני חושב שבסופו של דבר זו דרך של הרבה אנשים להתמודד עם ריקנות ולהרגיש "חיים". כנראה שהסבל עדיף על שעמום . . .

זו גם דרך "היטהרות " , פעמים רבות האדם מרגיש שמגיע לו לסבול מסיבות שונות ומשונות , בעיקר עקב חינוך המבוסס על רגשות אשם ויסורי מצפון.
ואז במקום שהוא יעשה זאת לעצמו הוא פשוט מוצא לו מישהו או מישהי עם צורך דומה , ואז הם מלקים זה את זה להנאתם.
מסתבר שכיף יותר לסבול ביחד


מה שכן , אין ספק שהילדים יוצאים עם שריטה עמוקה.
לחיינו
 

lightflake

New member
אני לא חושב שהם ממש מודעים לזה

כלומר, מבחינתם, "אלו החיים", וכשערך אחדות המשפחה הוא גבוה וברור מאליו אז פשוט מוצאים דרכים לברוח מתכלס להסתכל לעניין הזה בעיניים וכל אחד מוצא את הפינה שלו ומעביר את החיים ככה בבינוניות שלו... למען המטרה העליונה יותר (שזה בסך הכל בדיוק להיות "ילדים טובים" שעושים מה שההורים שלהם חינכו אותם בלי לעצור לרגע ולהטיל ספק)
 

ינוקא1

New member
רוב הסיכויים הם שהם לא מודעים

למרות שפעם אמרתי להורים שלי את דברי אותה דודה , ואבא שלי אמר שיש בזה משהו , אמא שלי טענה שאלו שטויות . . .

במקום העבודה שלי בשדרות אני עובד עם עובדים סוציאליים ומשתתף קבוע בישיבות הצוות שלהם , והם מעלים "מקרים" לדיון. ואחד הדברים הכי עוצמתיים שגיליתי היה שתמיד לבעיה בזוגיות יש שני צדדים (וזה יותר משמעותי מאיך שזה נשמע
).

אם אחד סאדיסט , השני מזוכיסט. אחת משוגעת בטירוף , ובעלה אדיש בטירוף. לפעמים זה הרבה פחות ברור , אבל בחפירה לעומק זה ימצא.
מה שהפתיע אותי היה שגם כאשר על פניו יש צד אחד "אשם ובעייתי" וצד שני לא , תמיד מגלים עם קצת מחשבה שזה עניין של שניהם. ושהמערכת הזו כמה שהיא "סבל" היא מספקת צורך לשניהם.

גיליתי שאין שום מקרה , בני זוג במיוחד כאלו שחיים הרבה שנים הם תמונות מראה אחד של השני , אותה בעיה משתקפת אצלם בדרך כלל בצורה של יין ויאנג.
בן הזוג משקף לכל אחד את המקומות בתוכו שהוא מדחיק ושהוא "לא בסדר" איתם. ולכן יוצא שהבעיה מתבטאת באופן כזה.
 

מיכי 10

Member
וסליחה על ההתפרצות,

אבל יש עוד "מטרה עליונה" העומדת בפני זוג כזה, ואלה הילדים (אם יש להם).
כי יש זוגות שחושבים (ובצדק רב) שאם הם יתגרשו, הם יגרמו נזק גדול לילדים. ולכן, הם מעדיפים לסבול, ובלבד שלילדים תהיה משפחה שלמה.
אבל העובדה העצובה ביותר בכל הנושא, היא שבכל מקרה (עם או בלי גירושי ההורים), הילדים יסבלו ויֵצאו שרוטים. כי גם אם ההורים יישארו ביחד (ויסבלו), חיי הילדים יושפעו לרעה וייפגעו מהמריבות התמידיות שלהם.


(והערת אגב - זה לא מהניסיון שלי כבת: לי היו הורים נהדרים, שאהבו וכיבדו זה את זה מאז שהכירו כשהיו ביחד בתנועת נוער, ועד סוף חייהם)!
 

lightflake

New member
כן "הילדים" זה עוד ערך עליון, למעשה זו המטרה

של ערך המשפחה, הרבה פעמים אגב זה רק באופן רעיוני, לדוגמה אמא שלי כל החיים שלה רק חיכתה לראות נכדים (נכד=נחת ?) אבל די מהר אחרי שהם הגיעו היא הבינה שאין לה באמת שום כח לעזור לטפל בהם והיא מוצאת כל תירוץ אפשרי לברוח מזה כמו מאש חחח... טוב לא כל הסבתות ככה, כל אדם והסרט שלו... אני מכבד יותר אנשים לא סימפטיים שעושים רק מה שטוב להם מאשר את אלו שעושים משהו שהם לא רוצים לעשות ו"סובלים בשקט"
 

מיכי 10

Member
הצחקת אותי

עם האנשים הלא סימפטיים וכו'.

אני לא קוראת להם דווקא 'לא סימפטיים', אלא אגואיסטים. אבל שמתי לב, שכיוון שהם נורא נורא מכבדים את עצמם, גם אחרים מכבדים אותם.
לקח לי הרבה שנים להבין את זה, ועדיין זה נורא מעצבן אותי, אבל זו דרך העולם, כנראה.

ומעניין שהרבה אנשים (בעיקר נשים) נורא מחכים שיהיו להם כבר נכדים. אני נורא לא חיכיתי לזה. ממש לא בער לי ולא רציתי עדיין. אבל כאשר נולדה הנכדה הראשונה שלי, סיפרתי עליה בשמחה לכל מי שזז. ודאגתי להוסיף: יש לי נכדה, אבל אני לא סבתא. למה? כי הייתי בכל זאת קצת בהלם.

וכמובן שאני מתה על כל הנכדים שלי. עוזרת כמיטב יכולתי לִילדַי, אבל הבהרתי להם שיש לי גם חיים פרטיים, ושיש דברים שעליהם אני לא מוותרת. לקח קצת זמן, וכולם הפנימו את זה.
 

lightflake

New member
ולגבי מה שכתבת

בוא נאמר שאם מישהו מצליח לעצבן אותי כמוך באופן די קבוע זה אומר שיש לי פה משהו חשוב ללמוד על עצמי
ואני אכן עושה זאת... אז תודה ותמשיך להיות מעצבן כמו שאתה
 
אם הייתי באמת מבין כמה האגו שלי מביא לבעיות

מזמן כבר הייתי נוטש אותו ומקדיש עצמי למדיטציה 24 שעות ביממה... אבל משום מה, גם אחרי הדרך הרוחנית שעברתי... אני לא קולט/מפנים את זה לגמרי....
 
למעלה