אם אנסח את שאלתך באופן מעשי יותר,
אזי השאלה: לו אפשר היה לבצע במהלך ההיריון בדיקה לנשאות הגן האחראי לגמגום, האם הייתם רוצים לעבור אותה והאם הייתם מעוניינים בהפלה במקרה של תשובה חיובית. לא איכנס לנושא הטעון של האם יש להתיר או לאסור הפלות מלאכותיות, ואסתפק בתשובה לגבי עצמי בלבד. תראה, כל סיבה להפלה שקשורה בי, כמו מצבי הבריאותי והכלכלי, אפילו כניסה להיריון בעקבות אונס ועוד, לא באה בחשבון מבחינתי (איני טוענת שיש לכפות אופן זה על הכלל). לגבי סיבות שקשורות בעובר, כלומר מחלות, אני לא יכולה להגיד כרגע כיצד הייתי נוהגת, תלוי גם באיזו מחלה מדובר. מקווה שלא אצטרך לעמוד במצב כזה. אבל לגבי גמגום, הפלה היא לא אופציה מבחינתי. שום סיכוי שבעולם. גמגום אפילו אינו מחלה. זהו בסך הכל דיבור לא שוטף. אני מניחה שכשהעלית את השאלה, לא חשבת על חייך שלך כאב אלא על חיי הילד. אתרכז אפוא בעובר עצמו. האם יש להניח שהילד, כמגמגם, נידון לחיי סבל? לא. האם יש להניח שצפויים לו קשיים? כן. האם זוהי סיבה להפלה? לא בעיני. הפלה מלאכותית תוצאתה, בניסוח שיהיה מקובל על כולם וייראה עדין מדי ללא מעט אנשים, מניעת חיים של עובר. כולכם תיאלצו להסכים גם שמדובר בצעד קשה, שוודאי אין להפכו לדבר שבשגרה. אם השיקול הבלעדי הוא חיי הילד, האם יש למנוע ממנו אותם רק בגלל גמגום? האם יש להעמיד את הגמגום בשורה אחת עם טיי זקס, למשל? האם הגמגום הוא נטל כל כך כבד, שהיה עדיף לכולנו שלא להיוולד כלל? שוב, לא בעיני. (אני תוהה האם נשים וגברים והאם מגמגמים ולא מגמגמים היו עונים תשובות שונות).