אם היה לי סבא בולגאי זה נותן זכות לדרכון אירופאי?

ezmeralda90

New member
בקיצור שאלתי במייל ואמרו

משהו כזה שאם אמא שלי מקבלת אזרחות אז אחכ אני יכולה..מה??? ואם היא לא מעוניינת בכלל ואם אני לא מדברת ולא מעוניינת לדבר איתה כבר כמה שנים וכמובן שהיא לא תעשה אזרחות רק כדי לאפשר לי לעשות אזרחות... מה עושים במצב כזה? זה באסה..כי סבא באמת היה אזרח ובא לי להיות אזרחית האיחוד. ולא אוכל רק כי האמא שאני מסרבת לדבר איתה לא מעוניינת :/
&nbsp

La Milagrosa

New member
אם זה מה שהם אמרו אז אלו החוקים שלהם ואין לך מה לעשות

חוץ מלשכנע את אמך שתבקש אזרחות בולגרית לעצמה.
זה הגיוני דווקא. בהרבה מדינות זה ככה.

ezmeralda90

New member
אנחנו לא סובלות אחת את השניה ו

השניה* וסיפרתי דרך אבא שלי והם כאלה "תודה על המידע".. חא מתכוונים לעשות בקיצור. וזה מאוד עצוב ומעצבן שאני לא יכולה לעשות כלום כי הגברת עושה דווקא ולא מעוניינת!

forglemmigej

New member
תבררי אצל עורכי דין מומחים לחוק הבולגרי

אולי יש אפשרות לקפוץ על דור בגלל סבה זו או אחרת, יש למשל באזרחות אמריקאית שאפשר לקבל אזרחות לפי הסבא , האמת לא התעמקתי בזה, אבל אולי אותו דבר קיים אצל הבולגרים.

ezmeralda90

New member
באמת?? סבא של בעלי בעל אזרחות

איך אפשר לקבל לפי סבא? אברר על בולגריה תודה

אספרסו2

New member
איזה מפנה בעלילה

גם אם לא תהיה אזרחות לא פחות חשוב שחזרתן אחת לשנייה.

ezmeralda90

New member
חח ממש לא חזרנו..העברתי לה מסר דרך מישהו

ואמרתי שאם היא לא רוצה לא צריך אפנה לעו"ד ואנסה לדלג על דור על סמך שאיננו בקשר והיא מנסה לנצל את התלות שלי בה בנושא הזה כדי לעשות עלי מניפולציות. אז אמרו לי שהיא בעניין.

ezmeralda90

New member
שאלה

אם היא עצמאית עם עסק פטור בארץ. לא מתכוונת לעבור לשם לגור, לא מכניסה כספים לשם כלומר ולא מרוויחה שם כספים, היא צריכה לשלם מס לבולגריה או לאיחוד? אם היא תצטרך לשלם מס כפול כנראה שלא יהיה לה עניין לעשות את זה בכל זאת..

forglemmigej

New member
מס זה תלוי תושבות היא עדיין לא אזרחית

זה גם לא נעשה מהיום למחר, איחוד זוהי לא ישות אחת בכל מדינה יש חוקים משלה אבל סגדול זה כמו בארץ מי שנמצא במקום מסוים יותר מ180 יום שם זה מקום מגוריו ושם עליו לשלם, אני חושבת שכדאי ששתיכן תעשינה תיקון ותעשו את ההליך ביחד אין טעם לסחוב משקעים ממה שקרה בגיל שלוש

ezmeralda90

New member
לא מגיל 3 אבל לצורך העניין מה זאת

אומרת לעשות ביחד? זה אפשרי? או שאתה מתכוון פשוט לעזור לה?

johnny de

New member
אזרחות פורטוגלית

את את בולגריה-ספרדית, אז נראה שאת זכאית לדרכון פורטוגלי. זה מותנה בהוכחת השיוך ליהדות ספרד (למשל, שם משפחה, כתבים משפחתיים בלדינו וכדומה), ובאישור של הקהילה היהודית בספרד, כמדומני.

למעלה