"אם דלתות התפיסה..."

ThePiper

New member
"אם דלתות התפיסה..."

כשברקע מתנגן אלבום הילדות שלי החלטתי לכתוב כמה דברים על אלבום הבכורה הזה שגם נושא את שם הלהקה (ראו led zeppelin/led zeppelin) הלא הוא: The Doors \ The Doors האלבום מתחיל בריף העצבני של Break on through אחד הלהיטים המוכרים ביותר של הדורז, לא שיר גאוני להחריד אך הוא מסוגל בהחלט לסחוף אותך לתוך החוויה שנקראת הדורז. האלבום ממשיך לתוך Soul Kitchen, אחד מהשירים האהובים עליי ביותר באלבום (אני ואחי הכנו קליפ לשיר הזה בכיכובנו), הקלידים הנפלאים בהתחלה מחזירים אותי לימי הילדות ואיכשהו אני מגלה שלמרות שעבר המון זמן מאז ששמעתי אותו בפעם האחרונה אני עדיין זוכרת את המילים (או משהו שדומה להם...) וככה השיר הזה ממשיך לתוך The Crystal Ship , שיר שללא ספק מדבר על סמים וגורם לך לhigh כל פעם מחדש, השירה המרדימה של מוריסון והאווירה בשיר הופכים אותו לבלתי נשכח וככה ספינת הקריסטל משיטה אותנו לTwentieth Century Fox, עוד שיר עם פתיחה נפלאה הפעם מבית קריגר, השיר מדבר על אישה יפה ו"קולית" אך היא חסרת רגשות ותוכן (גם אותו ניתן למצוא בקלטת שלי ושל אחי, ממש חוויה אסור להפסיד!). אך הנה ללא ספק שיר הילדות הגדול מכולם Alabama Song (Whiskey Bar), כשהייתי קטנה הייתי מתגאה בעצמי על זה שאני מכירה אותו בעל פה ושידעתי גם את הפירוש שלו! השיר הזה מחזיר אותי לימי הנאיביות כשהשירים היחידים שהכרתי היו של הדורז, לא שיר גאוני במיוחד אך העיקר הם הרגשות. עובדה נוספת היא שהשיר הזה חודש מאופרה גרמנית משנת 1929. והנה הדיסק מתגלגל לו לשיר החובה לכל אוהד דלתות מתחיל Light My Fire, שיר שנהפך לקלאסיקה וזכה לגרסאות כיסוי רבות. קטעי גיטרה ארוכים נחתכו מהשיר שכן המפיק של האלבום חשב שהשיר ארוך מדי להשמעה ברדיו, השיר (או מוריסון) גרם לשערורייה גדולה במופע של אד סאליבן כאשר מוריסון התבקש לשנות את אחת השורות וכשזה לא עשה זאת הוא טען שהוא התרגש ושכח, בכל אופן הדורז מעולם לא הוזמנו יותר לתוכנית. Back Door Man, הגרסה של הדורז היא בעצם גרסת כיסוי שיר משנת 1961, הם החליטו לבצע אותו אחרי שרובי קריגר שמע אותו ואהב. אישית, לא השיר הכי אהוב עלי באלבום, אולי כי אני ואחי לא עשינו לו קליפ :) I Looked at You אני לא ארחיב על השיר הזה מפאת היותו אחד השירים הפחות אהובים עליי של הדורז. End of the Night, "אנד אוף דה נייט, אנד אוף דה נייט...", השורות הנצחיות שמהדהדות בראשי כל ימי חיי ובעצם השורות היחידות שאני מכירה וזאת מפי שבחרתי להתעמק במוזיקה המהפנטת האופיינית לדורז, אחד השירים שפשוט לא רוצים לשיר איתו כדי לא להפריע לעצמנו לשמוע אותו ולהפסיד אפילו את החלש שבצלילים. Take It as It Comes שיר שנכתב למהרישי, מדריך של מועדון מדיטציה שכמה מחברי הדורז הגיעו אליו, השיר הוא בעצם על איך לקבל את החיים בצורה שתפיק מהם את המיטב. אחד השירים הכי סוחפים של הדורז באלבום שפשוט גורם לך להתחיל לקפץ ולהשתולל. The End כידוע, גולת הכותרת באלבונים של הדורז היא השיר האחרון (וכשמו כן הוא, סוף האלבום וסוף הביקורת). שיר המכיל תסביך אדיפוס ברור, לפי כמה דעות זהו השיר האחרון שמוריסון שמע לפני מותו, דבר המוסיף עוד יותר לאווירה המצמררת בשיר ולמי שלא מקבל את הקריפ מהשיר צריך לשמוע אותו באחת מגרסותיו החיות שבהן מוריסון היה עוצר לפעמים באמצע כדי לקבל תגובה מהקהל. ובסה"כ זה אלבום שמעלה בי המון נוסטלגיה, מומלץ למתחילים הרוצים הצצה לעולם הדלתות שהוא בעצם "אינסופי..."

ThePiper

New member
לא רציתי לעשות שירשור חדש../images/Emo32.gif

הנה כמה דברים שאסור להחמיץ: 1. לשרשר את תמונת האלבום לביקורת שלי לפני שאני אעשה זאת 2. לצפות בגמר הצ'אמפיונס ליג (אני בטוחה שקיר קמט לא יחמיץ forza milan) 3. למי שעדיין לא קנה או צפה בדיוידי של לד זפלין הנה קטע

noosh

New member
טוב, בגלל שביקשת כ"כ יפה...

הקפצה!!! אלבום נפלא, בהחלט אחד מהטובים!

ביקורת מעולה! ../images/Emo45.gif

קצר ולעניין, בלי השתפכויות יתר
אחד האלבומים האהובים עליי של הדורז...ושוב- כל הכבוד!

SickAgain

New member
אלבום חמוד אבל לא ברמה של LA ../images/Emo163.gif

לפי דעתי לפחות חוץ מ back door man ועוד כמה יציאות בלוזיות הוא יותר מין אוסף להיטים- radio friendly שכזה ולא הדורס כמו שהם היו צריכים להשמע, או בואו נאמר כמו שהם נשמעו בגברת מלוס אנג'לס :) got my mojo rising!

CaerBannog

New member
אני דווקא מעדיף את מחכים לשמש

על פני ל"א וומן לפחות, זה מדהים בעיני, הגיוון בו, יש בו אקספאמנטליות כזאת, לא מש מוזיקלית, יותר כמו שהדיסק זה הוא חופשי מכל הגדרה, הדורס עשו משו שאי אפשר כמעט להצביע בו על שתי שירים דומים, בניגוד לל"א, שהוא מוגדר כבלוז ולפעמים יכול להיות קצת מעיק

ThePiper

New member
ל.א. וומן באמת מעולה אבל...

אתה שוכח שהדורז היה האלבום הראשון שלהם והוא היה אמור להיות יותר קליט ונגיש לקהל הרחב. אחרי שהם נהיו סופרסטארים הם יכלו לעשות מה שבא להם. כל האלבומים של הדורז מעולים אולי חוץ מהסופט פרייד שנופל במקצת מהשאר. אני מבטיחה עוד ביקורת על הדורז בקרוב :)

GeForce 5

New member
יפה :)

האלבום הראשון של הדלתות שרכשתי בגיל 16 בערך... עד היום עושה לי חם בלב לשמוע אותו... אחלה ביקורת :)

Chocoholic

New member
The Doors הוא האלבום!

ואחרי ששמעתי את כל השישה + את american prayer מ 78' עשרות פעמים בארבע השנים האחרונות, הראשון תמיד מתבלט ביחודיות שלו. הצליל והאוירה המיוחדת שנוצרת בעת השמיעה לא חוזרת על עצמה באותה מידה באלבומים הבאים שלהם. אחריו אני אדרג את Waiting For The Sun.

John LennonS

New member
ביקורת יפה, מחכה לעוד

האלבום היחיד שיש לי של הדורס ואני נהנה ממנו מאוד! ולכן נהנתי לקרוא את הביקורת עוד יותר. רציתי לשאול מה אומר השורה שנאמרת בEnd of the night: Realms of bliss? (סליחה אם יש שגיאות כתיב...) זה אולי אומר ממלכות של אושר? טריטוריית אושר ותענוגות?

ThePiper

New member
כמו הרבה דברים

קרוב לוודאי שהשורה מדברת על סמים. יש שורה דומה בספינת הקריסטל (... chance for bliss another kiss) וזהו הרי שיר שמדבר על סמים. לעזאזל עם השרב הזה!!

קיר קמט

New member
אני די מתלבט

אם הדיסק הפחות אהוב עליי של הדלתות הוא זה או המצעד הרך (?!) , אבל זה עדיין אלבום מדהים. סליחה, אלוהי. כי בשביל מוריסון, אין פחות מאלוהי.

למעלה