אם בחרומים עסקינן

אם בחרומים עסקינן

למישהוא יצא פעם לתפעל תקלת Line Over? מה התרגולת האוטומתית אומרת? לא, ממש לא התחרפנתי, התשובה עליה גדלנו ידוע ומושרשת לי בדם ובכל זאת לא לחינם אני שואל. באתר ה FTP שהייתה אליו הפניה לפני מספר ימים מצאתי סרטון תחת קטגורית BASE. שם הסרטון LineOverRT.mov והוא חובה למי שרוצה לראות תפעול מרשרים של צנחן בלחץ. במקרה דנן, מייד עם הפתיחה... אז קדימה מה דעתכם על הפתרון לתקלת LineOver? בברכת שמיים כחולים אורי טלאור

oferbar

New member
תשאל את מדריכי הטנדם ../images/Emo8.gif

הם מומחים בזה... לטובת מי שלא יודע מה זה Live Over , אז זהו מצב בו מיתר נתפס מעל לחופה ומונע פתיחה מלאה. לפי מה שלימדו אותי, במקרה כזה כמו שאר התקלות בהן יש חופה פתוחה אבל לא פרושה לחלוטין, אז התרגולת היא לפמפם פעמיים ואם זה לא עוזר, לנתק. רק לידיעה, שמעתי מאנשי PD באחד הבוגיס שבמהלך נסיונות לבדוק חופה חדשה במצב Live Over שזה היה קשה מאד לשחזור, עד כדי כך שהם ממש נאלצו לבצע קשר במיתרים. כלומר זו לא תקלה כל כך נפוצה במצנחים רגילים. עם זאת, לא מזיק להיות מוכן...

LineOver מוכר גם בשם חזיה

בתרגולת הבסיסית אכן לומדים שבמקרה של LineOver, המצב שבו אחד התייתרים "חונק" את החופה והופך אותה לשני חלקים אז צריך לנתק, מה שרואים מעל הראש רגע לפני הניתוק זה 2 קשתות קטנות יותר מאשר קשת אחת של מצנח. מפה אני קופץ לתקלה נוספת ומוכרת כגון מיתר קרוע. מה עושים אז? מיתר קרוע הנה תקלה בה אחד החוטים שמחבר את החופה לריתמה יתנפנף לו ברוח ולא יעשה את תפקידו נאמנה. במקרה כזה התרגולת גם ברורה. אם ניתן להשאר ולנהוג את החופה שמעל הראש נשראים אתה, אחרת Bye Bye לראשית. הקשר בין התקלות? בסרטון ה BASE יש לקופץ יוזמה מעולה והוא הופך את התקלה החמורה לתקלה מינורית בפחות מ 5 שניות ע"י חיתוך המיתר שיוצר לו את ה LineOver. אני בהחלט למדתי ממנו הרבה. ומעכשיו לתרגולות שלי לפני קפיצה אני מוסיף שליפת HooKnife. בברכת שמיים כחולים אורי טלאור

e mordi

New member
מסוכן משהו

רצוי לעשות הפרדה בין צניחות BASE לצניחה הרגילה. ברוב המקרים צנחני BASE צונחים על מצנח 1 בלבד, אופצית הרזרבי לא קיימת כלל בעקר בגלל העובדה שהכל נמוך כל כך ומצנח נוסף לא היה עוזר. לרוב צנחני ה BASE הם צנחנים מנוסים, לא הייתי מצפה מצנחן חובב בתקלה של מיתר על החופה לנסות ולחפש את המיתר הסורר כדי לחתוך אותו כשעל גבו ממתין לו רזרבי להצלת המצב. את אופצית חיתוך המיתר מומלץ להשאיר למקרה ותקלה של מיתר על החופה מתרחשת במצנח הרזרבי.(הסיכוי לכך נמוך ביותר) חשוב שתזכור עוד כי קיימים הבדלים בין מצנחי ה BASE למצנחים הספורטיבים, מצנחי ה BASE לרוב הם חופות גדולות יחסית לרמת הנסיון של צונחי BASE המבנה שלהם (עד כמה שידוע לי) הוא מלבני ולא אלפטי ובנוסף הם 7 תאים, בד המצנח הוא לא מסוג ZP. מאפינים אלו דומים מאוד למצנחים הרזרבים בהם אנו צונחים. עד כמה שזכור לי אתה צונח עם מצנח מסוג bt pro140 מצנח רדיקלי לכל הדעות, לא הייתי ממליץ לך לנסות ולפתור בעיית lineover בשיטה של חיתוך המיתר ולו מהסיבה שלא בטוח שתוכל לבצע זאת בגלל סחרור "עצבני" ואם כבר תצליח לא בטוח שהחופה תטוס טוב ומה אז? ניתוק ופתיחת רזרבי? אבל ביזבזת זמן יקר בחיפוש המיתר הסורר ואולי הגובה כבר לא יספיק, מכאן תמשיך לדמיין איך זה יכול להגמר. גם אם בהודעתך לא כתוב במפורש שאתה ממליץ על פתרון זה,צנחנים יכולים לפרש זאת כהמלצה. אני מאמין שתשכול מחדש אם לאמץ שיטה זו. ואם דעתך איתנה בעניין, בפעם הבאה שאתה בא לצנוח ממתין לך מסמך לחתימה במשרדנו
(סתם) בקיצור צנחנים לא אבל ממש לא מומלץ. שמיים בלי חזיות מורדי

גובה החלטה

הי מורדי, דפים אלו הם בדיוק המקום להעלות רעיונות ולתת לאנשים שלפעמים לא מעיזים לשאול מפאת ביישנות או חשש שירדו עליהם בעקבות שאלות שלנו נראות מאוד בסיסיות, להעיז ולעלות את הגיגיהם על הכתב. אם האפשרות של לעלות רעיונות ולשאול שאלות מביאה לדרישה של חתימה על מסמכים נוספים קדימה תמלאה את הסעיפים ואני חותם. לנושאינו אנו, ראשית הבהרה - לא מדובר על דרך חדשה שבה אני מציע ללמד חניכים שיטת תגובה חדשה. מי כמוך יודע איך נראה צנחן שזה עתה סיים קורס. כולו מבוהל וכל מה שמעניין אותו זה לגמור כבר עם הצניחה הראשונה. המדריך שלהם מלמד אותם שחור או לבן לנתק או לתפעל תפעול בסיסי תקלות כמו סליידר תקוע למעלה (אז רואים מעין חפיסה של בד מסתתרת מאחורי הסליידר) או Line Twist (החוטים בין החופה לריתמה מסובבים סביב עצמם ובפועל הצנחן תלוי על ציר חוטים), תאים סגורים בקצה החופה ו/או מיתר קרוע. הכוונה פה היא לפתוח את עיניהם של צנחנים ותיקים שיכולים לחשוב על יותר מ 2 אופציות של תפעול להוסיף לסל הפעולות האוטומתיות שלהם ולתרגל על יבש אופציות נוספות לפני שיחליטו להשתמש בהם בשעת ה "ש". לגבי המקרה שהעלתי פה, זה בדיוק המצב שבו יש לך את זמן ההחלטה. אין קשר בכלל מה סוג המצנח שאני משתמש. כל עוד פתחתי בגובה 3,000' , זהיתי תקלה בגובה 2,400' ומצב התקלה אפשר לי לתפעל אותה נניח עד גובה 2,000'. הצלחתי להפוך תקלה מג'ורית למינורית ולנחות ככה, אז מה הפסול? בהקצנה, חתכתי מיתר והוא החריף את הבעיה, לא הצלחתי להקל את התקלה? עברתי לרזרבי בגובה החלטה והריגר שיתקן את החופה עשה עלי עוד כמה שקלים. מה פה לא נכון? מסוכן? מעמיד באור לא נכון את תפעול תקלות הצניחה האפשריות? בברכת שמיים כחולים אורי טלאור

oferbar

New member
תאוריה ומעשה

בתיאוריה, תאוריה ומעשה זה אותו דבר. למעשה הם לא. לא ראיתי בחיים צנחן שישלוף את הצ'יקמוק הזה שקוראים לו hook knife ויבצע חיתוך מיתר בזמן תקלה. היחידים שאולי יעשו זאת הם אנשי CRW ואז יש להם מצ'טה רצינית המאפשרת להם להתחמק ממיתרים מסובכים לאחר dock לא מוצלח. או אותו צנחן base שאין לו מה להפסיד...

למעלה