אם בחידות עסקינן

yair24

Member
אם בחידות עסקינן

אז גם לי יש פה חידה שבטח כולם מכירים צריך לקחת 8 מלכות ולסדר אותם על לוח שחמט עם 64 משבצות בלי שאף מלכה תאיים על מלכה אחרת ומי שרוצה לנסות יכול להיכנס למשחק הזה בכתובת הבאה:

yair24

Member
יפה

אחלה שאלה בדיוק רציתי להוסיף אותה לא שאני יודע את התשובה אבל בואו נגיד כל מישמצליח לעשות סידור שיעשה סקרינשוט וישלח לפה ונראה כמה אנשים מצאו

shed

New member
יש 92 פתרונות, אם אני זוכר נכון

ומי שממש רוצה, אז יש לי כבר תוכנית שעושה את זה רקורסיבית... והנה חידה שהעליתי כאן ומשום מה נותרה מיותמת: יש צוללת גרעינית ובה 10 קצינים. צריך להרכיב קוד לשיגור טיל גרעיני ולחלק אותו בין הקצינים כך שכל שלושה קצינים יוכלו לשגר את הטיל אבל בשום פנים ואופן, לא יהיה מצב שבו זוג או יחיד יכולים לשגר את הטיל. הקוד יכול להיות אותיות, ספרות ומה שבא לכם. בהצלחה :)

אני יכול לתאר שני פתרונות

פיסיקלי וגיאומטרי, אך יש לי הרגשה שאף לא אחד מהם הוא הפתרון המבוקש. 1. פיסיקלי - כיוון בצוללת גרעינית עסקינן, תן לכל קצין שליש מסה קריטית. רק חיבור של שלושה קצינים יתחיל תגובת שרשרת, אותה יקלטו חיישני הצוללת וישגרו את הטילים... 2. גיאומטרי - פזר 10 נקודות אקראית על היקף מעגל, כך שאף שתי נקודות לא מחברות קוטר. כל שלוש נקודות בונות משולש יחיד תחום על ידי המעגל, ממנו אפשר לחשב פרמטר של המעגל (אורך הרדיוס, לדוגמא) שיהווה את קוד ההפעלה. ברור שקצין יחיד לא יוכל לגלות אותו, ואף לא שני קצינים. אני די בטוח שיש פתרון נומרי, אבל הוא חומק ממני כרגע

shed

New member
תשובות יפות!!!

הפתרון הפיזיקלי לא קשור, הצוללת הגרעינית היא רק סיפור מסגרת. באותה מידה זה יכול להיות המשרדים של ביל גייטס. הפתרון הגיאומטרי יפה מאוד!!! זה לא הפתרון שאני חשבתי עליו אבל הוא בהחלט עונה על תנאי השאלה. והנה עוד נקודה למחשבה: עכשיו נניח שצריך לחלק את הקוד כך שכל ארבעה, או יותר יוכלו???

רק עניין של הוספת מימדים

אם אתה רוצה שלפחות ארבעה יוכלו, פזר את הנקודות על מעטפת של כדור תלת מימדי. אם אתה רוצה 5, פזר על "כדור" 4 מימדי, וכן הלאה. מספר הנקודות שקובעות משטח במרחב Nמימדי הוא N+1, אם אני זוכר נכון שיעורי אלגברה.

shed

New member
נכון, והנה מה שאני חשבתי עליו

במקום להתעסק עם כדור, או עיגול. אפשר להתעסק עם מישורים. נניח שהקוד שלנו הוא נקודה במרחב, למשל חיתוך של ישר מסויים (שידוע לכולם) עם מישור. כל אחד מקבל נקודה על המישור. ורק כאשר יש שלוש נקודות אפשר למצוא את המישור וכך את נקודת החיתוך שלו עם הישר. עכשיו, אם רוצים להגדיל את מספר האנשים, פשוט מגדילים את מימד הבסיס למרחב הוקטורי הנ"ל.

למעלה