אם אפשר כמה מילים...

שבינקה

New member
אם אפשר כמה מילים...

שלום פורום. אני חרדית מבני ברק, באזור מלא רוסים וחילונים. יש לי ידיעה מלאה בכל הנוגע לחיי חילונים וחרדים. אני מכירה את 2 הצדדים היטב. לאחר הרבה פרסום על הסדרה ושאלות של חילוניים שבעיניהם הייתי כ"רוחלה", הסתכלתי בהבזקים ברשת כדי לראות במה מדובר. העלילה מאד רומנטית ויפה, המשחק פשוט מעולה, ואין ספק שההצגה עבדה. אך אני חיבת להצהיר כאן על 2 טעויות קשות המחזקות את הדעות הקדומות שיש כנגד חרדים בטלויזיה, וזה פשוט לא נכון. 1) הסיפור בין איטה לאריה לייב מצוץ מן האצבע. אחוזי האלימות בין הגבר לאשתו בציבור החרדי הם אפסיים. ועוד בליל הכלולות! ועוד בגלל סיבה כזאת! גם אם זה נראה אמיתי בגלל הטקסט הדתי, זו עלילה.
להיפך, כל מהדורת חדשות חילונית מדוחת על אלימות במספרים שעוד לא שיערום אצלינו, אז למה העתיקו בעיות של ציבור אחד והדביקו אותם על ציבור שאינו אשם? 2) הייתי רוצה לשבור כאן מיתוס שאולי יראה לכם הזוי, אך אני רוצה שתדעו שזוהי טעות מספר 1 של הציבור החילוני לגבי החרדים. יש ויש אהבה לפני החתונה. הבת או הבן לא מתחתנים אם לא מוצא חן..ההורים לא לוחצים עלינו, הם רוצים שיהיה לנו טוב! והדור הצעיר מעצמו רוצה מאד להתחתן! כל זוג חרדי מאורס הוא מאוהב, ואם לא אז לפחות חווה משיכה חזקה. אחרי הנשואים האהבה פורחת לכל החיים ואין צורך במגע לפני כדי להרגיש את זה! זה היה מוצג טוב אצל ההורים של רוחלה. קונים/מוכרים/עדין לא אוהבת/ לא קים היום. הכלה החרדית מאושרת! אני אומרת את זה על סמך אחיות שלי,המשפחה המורחבת, חברות...עולם מלא, בקיצור. ועכשיו אם כבר התחלתי, אז אני אגיד עוד כמה הערות וביקורת לגבי הסדרה. -בגדי השבת של רוחלה היו הזויים. -החתונות אצלינו הרבה יותר גדולות. -בד"כ הבחורה נותנת את הכסף, לא הבחור. -עכשיו לא להעלב. בחורה חרדית רגילה למראה החרדי ודי סולדת ממראה גויי, זה היה צריך להשתקף בסיפור,הרתיעה הזאת. -איסור נגיעה כ"כ מקובל ומובן מאליו אצלינו, שזה כנראה היה חדש לחילונים אחרת למה טחנו את זה כל הסדרה? -מה זה אומר על הבחור כשהוא מעונין רק לגעת/לנשק/להפשיט? כשימאס לו הוא יברח כמו הדוגמא שראה בביתו? -רוחלה לא ידעה כיצד להגיב למחוות שלא הורגלה בהן, אך כך בשום אופן לא מתנהגת בחורה מאוהבת...
-הקטע של האם שרצתה להיות שחקנית מיותר. אין צורך למסכן אף אחד שלא מרגיש מסכן..הציבור הנשי בבני ברק מממש את עצמו לגמרי. אני מקוה שתקבלו את הביקורת ברוח טובה ותקראו את התגובה עד הסוף , וכמובן שאשמח לתגובות כאן או במסר אישי. המשך ערב טוב!

שבינקה

New member
ועוד הוספה..

-בציבור הליטאי בימינו מתחתנים בגילאי 19,20. -כל הסיפור של השיער הקצר והקרחת של איטה נהוג בחוגים מסוימים ומעטים בלבד, ממש לא בציבור הרחב.

Michael 17

New member
אל תחרטתי אין אהבה הכל שידוכים

ואני אומר את זה כאחד שהיה פעם חרדי ובגלל זה עזבתי את החרדיות הזאתי כי מכתיבים לך הכל שמה אין להתנהג מה ללבוש מה זה מה זה וזה נהיה מעצבן... ויש לי כבר 3 בנות דודות שהתחתנו והן פשוט הכירו את החתן שלהם פחות מחודשיים לפני החתונה!!! את באמת חושבת שבחודשיים אפשר להתאהב עד כדי כך להסכים להתחתן איתו?!? רק דבר אחד אני מסכים איתך שרוחלה שיחקה יותר מידי זנזונת כאילו מה היא אף פעם לא נגעה בגבר לפני כן אתם באמת חושבים שהיא תרוץ ככה להתפשט על הפעם הראשונה?!אפילו בנות לא חרדיות לא עושות דבר כזה...ץ

כן

אני עשיתי את זה, ואני לא חרדית. (ולרקורד: זה היה אחרי חודש, אבל בגלל מוסכמות חילוניות משכתי עוד חודשיים).

אורלוש5

New member
אני כל כך חולקת עלייך!!!

החרדים מיתחתנים בלי אהבה!! אני מכירה הרבה חרדים ואני אומרת הכל מתוך ידיעה. על איזה אהבה את מדברת? בתוך חודשיים אדם לא יכול להיתאהב! איזה שטויות זה שידוכים... כאילו מה? את מספרת להורים שלך איזה אדם את רוצה והם מוצאים לך... זה כמו שתבואי למוכרת בחנות בגדים ותאמרי לה מה את רוצה...ואחרי שאת יוצאת לכמה פגישות את צריכה להחליט אם להתחתן או לא-סליחה אבל לדעתי זו לא דרך! אצל חרדים אישה או גבר שהוא בן 20 ומשהו שלא היתחתן הוא כבר "סחורה פגומה" למה העיקר להיתחתן וישר ילדים..? משאמרת שהחרדים מפתחים את עצמם זה בכלל לא נכון מה קורה אם חרדי רוצה ללמוד ולא להתחתן בגיל כה מוקדם ולא להביא ילדים בגילו כי הוא רוצה להתפתח מבחינה שכלית ללמוד לעבוד הוא לא יכול כי אחרי זה הוא יגיע לגיל 22 ואז הוא זקן מידי... ומה שאמרת על הסיפור שלאיטה:שטויות!!! למה את חושבת שאין אלימות אצל החרדים?? תאמיני לי גם אצלם יש המון המון מיקרים כאלו ועוד יותר חמורים! כמו אונס וגנבות ורצח וקחי דוגמא:בישיבה אחת הרב היתעלל מינית!!! בתלמידים שלו!!! ואני מכירה משפחה חרדית שהאבא יושב בכלא ביגלל שהוא אנס את הבת שלו!!! והבת שלו בהריון ממנו!!!!! וזה אמיתי! פשוט הם לא מוצאים את הכביסה המלוכלכת החוצה.. זה קורה בכל מקום!! לא צריך להגן על החרדים בכל דת ובכל מדינה ובכל עיר יש רוע וליכלוך וכן גם אצל החילונים וגם אצל הדתיים! אם יש כאן משהו שפגע במישהו מכם אני נורא מיצטערת לא היתכוונתי להעליב אף אחד ולפגוע..

בתוך חודשיים כן אפשר להתאהב.

אם כבר מדברים על פתיחות. ואני לא מביה למה מישהו חושב שאם חרדית לא מתלוננת במשטרה על בעל מכה - אלא הולכת לרב, זה אומר שהבעל המכה לא מקבל עונש. אסור להכות אישה ביהדות, והשם הוא המעניש - שזה יותר ממה שאפשר להגיד על מערכת הצדק בארץ. אילו עונשים מקבלים בעלים מכים? בדיחה.

mickeyMAUS

New member
תשובות אחת אחת:

1) דווקא חשבתי שהסיפור של איטה טופל ממש טוב בסדרה. הם הראו שזה לא מקובל אצל חרדים אלימות בתוך המשפחה. הבעיה הייתה שגם איטה בעצמה לא רצתה את העזרה.. מה שקורה גם אצל נשים מוכות חילוניות.. ועוד משהו. אריה לייב הגיע למסקנה השגויה שמותר להכות את האישה בגלל פרשנות שגויה של ההלכה.. ככה הוא מתרץ את האלימות שלו.. והביקורת שהרב אהרון (דוד של..) אמר לו רק מראה כמה זה לא בסדר ואסור. 2) אי אפשר להגיד שיש אהבה. אולי יש משיכה קצת.. יש מקרים מאוד נדירים שאפשר להתאהב כל כך מהר.. ואני לא מבינה איך אפשר להחליט כ"כ מהר אם רוצים לחיות עם מישהו לכל החיים אחרי שמכירים אותו זמן קצר..

Xף Xחד

New member
שבינקה, מילה בסלע

אהבתי את הניתוח שלך, חד ומדויק, ויורד לפרטים הכי קטנים.

למעלה