אם אני קיים, משמע

XNtrix

New member
אם אני קיים, משמע

יש זמן? (מתמשך או סטטי) אם יש זמן משמע יש יחסיות? אם אני מגיע למסקנות (אמיתיות או שקריות) משמע יש אלוהים?

מה הקשר?!

מה הקשר בין הקיום שלך לקיום של הזמן? (כמובן שיש...אבל נו...אתה פה מדלג על איזה מיליון שלבים) ומה לעזאזלללל הקשר בין להגיע למסקנות כלשהן לבין קיום אלוהים? (שוב..כמובן יש קשר, אבל אתה מדלג על המוווווווווווווווווווווון שלבים). אז אמממ...תסביר איך הגעת למסקנות האלה?!!!?!

bralon1

Member
....

מה הקשר בין להגיע למסקנות כלשהן לבין קיום אלוהים?

Lu Tze

New member
אתה זורק מושגים.

למה אתה מתכוון ב"זמן"? האם אתה מתכוון לשינוי כלשהו שמתרחש בין נקודת זמן א' לנקודת זמן ב'? (אני יודע שההגדרה לא טובה כי אני משתמש במושג כדי להגדיר את עצמו, אבל ההגדרה מעבירה את הרעיון). למה אתה מתכוון ב"יחסיות"? ו"אלוהים"?

XNtrix

New member
למה אתה מתכוון ב"מושג"?

תקרא שוב ותראה שאלו רק שאלות - והזמן הוא התנייה למושג - לא מושג.

doבי

New member
מה - מה מש מע? ממש.

לפתיחה והסיומה של XNtrix:- אם כן , אתה קיים? משמע - יש הווה. אם - יש הווה , היש יחסיות? לא - ההווה הוא מוגדר והחלטי כמספר מוגדר בראריתמטיקה. אין זמן? - הזמן שמוגדר בהווה= הוא יחסי לכל הזמן, כחלק מן השלם(שחלקיו עבר ועתיד בנוסף). אז רגע, חושבים. אם (אני)אתה חושב וגם מסיק מסקנות- משמע, יש אלוהים? נכון. באותו זמן שאתה חושב - קיים אלוהים. הוא הווה - כהווה של מחשבתך. ולפני שחשבת - ההיה אלוהים? ומחר ובכל עתיד- כלום יש אלוהים? -ודאי, יש אלוהים, והוא היה, הווה ויהיה- כל הזמן ובכל הזמנים. הפילוסופיה היא לא מדע של הגדרת הזמן, או המקום או הדרך לחשיבה,גם לא של חשיבה והסקת מסקנות= הפילוסופיה היא אכן הגדרתם של אלו.הגדרה מדויקת, מדעית , כמו שפיסיקה היא מדע מדויק, אך נשען על נסיונות וגילוי. והקשר בינם - המתפיסי, הוא מדויק כהגדרה. doבי, הקפה מגיע לתכונותיו הטובות ביותר - כשהמים רותחים.

למעלה