אם אכפת לך מאנשים

אם אכפת לך מאנשים

אם אכפת לך מאנשים ויש לך זמן להתנדב, לסה"ר דרושים מתנדבים סה"ר (סיוע והקשבה ברשת) הינו פרויקט אינטרנטי חינמי שייעודו להגיש עזרה נפשית דרך האינטרנט לאנשים שנמצאים במשבר או עוברים תקופה קשה בחייהם ואף מהרהרים בהתאבדות. המתנדבים שלנו נבחרים על פי יכולתם לתת אוזן קשבת לאדם אחר בצרה, נסיונם בכל הקשור לעזרה לזולת ושליטתם בכלי התקשורת האינטרנטית. פעילות הסייע מתקיימת מהבית, פרט לקורס ההכשרה, מפגשים חברתיים והשתלמויות. הכשרת הסייעים הקרובה תפתח ב- 4 בספטמבר ותועבר על ידי אנשי מקצוע ומומחים- מהמובילים בתחומם בארץ. אם את/ה מעל גיל 21, ומעוניין/ת להצטרף לצוות שלנו ו/או להכיר אותנו יותר מקרוב, את/ה מוזמן/ת לבקר באתר סהר ולמלא את טופס ההרשמה למתנדבים חדשים.

אם כבר פותחים לנו שרשור...

אז הנה שאלה אליכם בנוגע לחוק השבות: רוב אזרחי ישראל הם כידוע יהודים חילונים, ומין הסתם היו רוצים שמי שמעוניין לחיות באורח חיים כמו שלהם יוכל לעשות זאת בישראל. אז למה ע"פ חוק השבות, מי שאינו יהודי ע"פ ההלכה, יכול לקבל אזרחות אך ורק אם יקבל עליו את אורח חייו של הרב עובדיה יוסף, ואם ירצה לחיות כמוני למשל, יגידו לו: "תודה רבה, חפש לך מדינה אחרת". האם זה הגיוני? האם לא הגיע הזמן לשנות את חוק השבות?

Zack DA

New member
../images/Emo13.gif

זה ממש אופ-טופיק....... ------------ ואני לתומי חשבתי שרוב העולים שבאים הנה הם חילונים גמורים...

אז לא הבנת אותי.

הבעיה שלי היא עם אדם שאין לו שום קשר ליהדות מבחינת ההלכה ורוצה להצטרף לעם היהודי ולקבל אזרחות במדינת ישראל. הוא יכול לעשות זאת רק אם יאמץ את אורח חייו של הרב עובדיה (לעבור גיור אורתודוכסי), וזה נראה לי אבסורד. מה דעתך?

פריפטס

New member
תקן אותי אם אני טועה

אבל מי שעבר גיור בחו"ל, גם גיור רפורמי תקף, לא? לא שזה משנה את המצב, כי מי שרוצה לעבור גיור בארץ עדיין חייב לעבור דיור אורתודוכסי... בעצם מה שהמדינה אומרת זה שאם אתה לא יהודי ואתה רוצה לעלות לארץ, היא מוכנה שתתגייר, אבל אך ורק אם תהפוך לחרדי שלא יעשה צבא, לא ישלם מיסים ולא יתרום למדינה. אבל אם אתה רוצה להפוך לאזרח שיעשה צבא, ישלם מיסים, יעבוד ויתרום- המדינה לא רוצה אותך (יש לה מספיק?...).

אתה קצת מגזים...

אבל העקרון שעל פיו פועלים הוא לא הגיוני. למה באופן כללי צריך לעבור גיור דתי כלשהו? רפורמי או קונסרווטיבי או אורתודוכסי, זה לא משנה. למה אי אפשר לקבל אזרחות בישראל בלי לההפך לדתי, אם אתה לא מוגדר מראש כיהודי?

Zack DA

New member
משום שמדובר בנושא בעייתי

תאר לעצמך שכל הערבים שרוצים לחזור לארץ יעשו תרגיל ויגידו שהם "מזדהים עם העם היהודי" ? במינימום מאמץ הם יעלו ארצה.

אחלה טיעון...

על אותו עיקרון הרי הם יכולים להתגייר בגיור אורתודוכסי וזמן מה לאחר קבלת האזרחות להמיר את דתם חזרה. חפש טיעון יותר משכנע. בנוסף, איפה אמרתי שהזדהות עם העם היהודי צריכה להיות הדרישה האחת והיחידה ממי שרוצה לקבל אזרחות ישראלית?

Zack DA

New member
לא יודע מה אמרת....

לא צטטתי אותך.... --------------- עובדה שהם לא עושים את זה. כי אם הם סתם יצטרכו "להצהיר" הם יעשו את זה, אבל בתהליך יותר תובעני הם לא ישתתפו - וזאת עובדה. אתה יודע את זה.

יהיו דרישות אחרות

כמו שאתה אומר, אני מסכים איתך שהצהרה על הזדהות עם העם היהודי איננה מספיקה על מנת לקבל אזרחות. אני רק לא חושב שהדרישה ההכרחית והיחידה היא לקיום אורח חיים דתי. האם אתה לא חושב כך?

למה אתה חושב כך?

למה אין אלטרנטיבה? למה שלא נקבל אנשים על סמך כישוריהם ועל סמך טובת האזרחים בישראל בנוסף לאפשרות למי שמוכר מראש כיהודי להגר, אבל בלי לאפשר לאנשים אחרים להתגייר על מנת לקבל כאן אזרחות.

פריפטס

New member
יש סיבה טובה מאוד, דווקא

כי מדינת ישראל לא יכולה, מבחינה מעשית, ליצור חוקי גיור חדשים "חילוניים". ותסכים איתי שכדי להתגייר צריך יותר מסתם לבוא למשרד הפנים ולבקש שתוכר כיהודי... ואודה לך אם תפרט למה אתה חושב שאני מגזים.

הסבר:

אתה מגזים מכיוון שהדרישה איננה שתשמור על אורח חיים חרדי במשך כל חייך, אלא רק בתקופת המבחן של הגיור. לאחר מכן אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. זה לא הופך את ההליך לפחות אבסורדי. מה צריך לעשות כדי להתגייר? האמת, אין לי מושג, ואני לא חושב שלמדינת ישראל או לכל מדינה אחרת יש הזכות לקבוע מיהו יהודי בדתו, או נוצרי או מוסלמי או בן כל דת אחרת שתעלה בדעתך. מה שצריך להיות זה שהתנאים לקבלת אזרחות ישראלית לא יהיו קשורים בהכרח לדת המבקש להתאזרח. אילו תנאים יהיו במקום? לא יודע, אבל שווה להציץ בחוקי קבלת האזרחות במדינות דמוקרטיות אחרות.

פריפטס

New member
תקופת המבחן של הגיור

היא שנה. יתר על כן, הציפייה היא שכן תשמור על אורך חיים כזה, הסיבה שלא "בודקים אותך בציציות" במשך כל חייך היא שזה פשוט בלתי אפשרי. מדינות דמוקרטיות אחרות שונות ממדינת ישראל כי הן לא מדינות לאום. פשוט וקל.

הגדר בבקשה "מדינת לאום".

כיצד אתה היית רוצה שיהיה אפשר לקבל אזרחות במדינת ישראל?

פריפטס

New member
טוב אז נכון שזה נשמע קצת שמרני

אבל אני חושב שהדרך לקבלת אזרחות צריכה להיות לפי חוק השבות (עם כמה שינויים שדרושים בו). בנוסף, שתהיה אפשרות לקבל אזרחות כמו בכל מדינה אחרת בעולם (לפי כישורים). אני לא חושב שזה יאיים על הרוב היהודי במדינה, כמובן, משום שלא כל כך הרבה לא-יהודים ירצו לעלות לכאן... וכמובן, ישראל חייבת להיות בעלת מדיניות פליטים ליברלית ביותר.

אז ככה:

אמרת שלושה דברים: 1. צריך לקבל אזרחות על פי חוק השבות עם שינויים. אילו שינויים אתה מציע? 2. צריך לאפשר לקבל אזרחות על פי כישורים, שאם אני מבין נכון, זה אומר לקבל אנשים שיועילו למדינה, (מדענים, אנשים בעלי השכלה בתחומים מסויימים וכו'). מקובל עלי. צחי, מה דעתך? 3. מדיניות ליברלית כלפי פליטים. אני משער שכוונתך לפליטים הערבים ממלחמת העצמאות וצאצאיהם. כאן אני לא מסכים איתך. למה אנחנו צריכים לקבל אותם אלינו? עברו מאז מעל 50 שנה. אם הם עד עכשיו לא השתקמו, אז הם באמת בעייתיים, ולא אנחנו אלו שצריכים לפתור את הבעיות שלהם. שיהגרו למדינה הפלשתינאים לכשתקום אם הם רוצים. יש לנו מספיק בעיות גם בלעדיהם.

Zack DA

New member
רגע, אם מישהו יהודי ואין לו כישורים

?? אז מה, לא נעלה אותו ? ואם מישהו הוא לא יהודי אבל יש לו כישורים, אז כן נעלה אותו ??

למעלה