אם אין לי אוטו?

judi007

New member
אם אין לי אוטו?

יש לי שאלה שמעסיקה אותי הרבה זמן. ואני אשמח לקבל את עצתכם בנושא. במשפחה שלי אין רכב. ולא נראה לי שבזמן הקרוב יהיה באפשרותי לרכוש אחד. שנה הבאה אני אהיה סטודנטית ולמרות שאני כמובן מתכוונת לעבוד לא נראה שצליח לגייס את כל הכסף הדרוש לכך. ונשאלת השאלה : האם אני צריכה להשקיע וללמוד לקבלת רשיון ? תודה ג'ודי

papapa

New member
לפי דעתי כן

באיזה שלב בחיים שלך יהיה לך אוטו, לא ? אז שכבר יהיה לך רשיון מוכן ... מה זה יכול להזיק ? כמובן שאם אין לך כוונה לנהוג מתישהו בחיים שלך, אז לא צריך גם רשיון ...
זו דעתי ...

judi007

New member
כסף = אושר אין לי ספק ../images/Emo57.gif

זהו שאני רוצה רשיון כי אני אעשה הכל כדי להגיע לסכום המתאים לקניית רכב. עוד עניין הוא התקופה שאצטרך מלווה. גם אין לי רכב ואני אעבור את התקופה הזאת בלי שום נסיון. ככה או ככה אני תמיד חשבתי שטוב להתחיל ללמוד לרשיון, תודה על העצה ואני מקווה לזכות בלוטו!!!

Superdror

New member
גם במשפחתי לא היה רכב...

לא כזה שאני יכול לנהוג עליו בכל אופן, אלא רכב שמשקלו מעל 4000 ק"ג, משאית. הוצאתי רשיון בכל זאת וקניתי אוטו לאחר זמן מה. במידה ואין לך כסף לאוטו, לא מזיק שיש רשיון. העובדה שיש לך רשיון בלי אוטו לנהוג באמת קצת תפגע ביכולות הנהיגה שלך ובכלל, נהג אחרי טסט גם ככה לא מספיק מיומן ומתקשה להשתלב בתנועה לפעמים, קל וחומר שנהג שלא נהג במשך שנתיים אחרי הטסט ינהג גרוע ויתקל בקשיים מרובים בנהיגה. בניגוד לנאמר למעלה, החזקת רשיון זמן רב יכולה לתרום לך מבחינת כספית במידה ותקני אוטו. בהיותך נהגת חדשה העלות של הביטוחים (צד ג'/מקיף) גבוהה יותר מאשר של נהג ותיק. בנוסף, במידה ותעשי עבירה חמורה ויהיה לך רשיון זמן רב ורקורד נקי - תצאי בזול(למרות שהייתי מעדיף שלסיבה זו לא יהיה משקל בהחלטתך). ובכלל, גם אם במקרה הרע לא יצא לך לנהוג כמה שנים טובות, תעלי לאוטו עם מישהו בעל רשיון זמן רב שנוהג הרבה והוא יעזור לך להשתלב בתנועה וירענן את זכרונך. המון בהצלחה באשר תחליטי דרור.

judi007

New member
../images/Emo51.gif דרור

אתה מאוד עזרת לי בהתלבטויות שלי ואני אתחיל ללמוד חודש הבא. העצות שלך היו אין ספק לעניין.כתשובה לעניין "הרקורד הנקי" כמובן שעצם ההתלבטות נבע מכך שאין לי רכב ולא מרצון לקונספירציות שונות. שוב תודה

מור~!

New member
אהם...

היא אולי לא תשלם את העלויות הגבוהות של נהגים חדשים וצעירים, אבל יכולת הנהיגה שלה תהיה דומה לשלם ואף נמוכה יותר. נהיגה היא עניין של תרגול - ככל שתזניחי את זה יותר, היכולות שלך יישחקו. לא תשכחי איך מפעילים את הרכב, אבל היכולות שהיו לך בעבר ועזרו לך להוציא רישיון, בספק אם יפעלו גם בעוד שנתיים-שלושה. בנוסף - 2 חודשי הליווי עם נהג ותיק הם הכרחיים ביותר לדעתי, למרות שלעיתים נתפסים כמעיקים ולא נחוצים. התרומה שהם נותנים, לדעתי, היא גדולה יותר ממה שאפשר להסביר. חוץ מהניסיון שהיא מעניקה לנהג החדש, היא גם יוצרת תחושת ביטחון (שחסר מאוד בתחילת כל דבר חדש) אומנם יש יתרונות להוציא רישיון בגיל צעיר (יכולת קליטה, ביצוע ועוד), אבל צריך לראות גם את הצד השני נסי קודם לחסוך כסף לרכב, לאחר מכן התחילי בלימודי הנהיגה, ובסוף תרכשי את הרכב. ושיהיה

be_roo

New member
את זה אפשר לפתור באחריות פשוטה

הכרתי אדם שהיה לו רשיון אך לא נהג תקופה ארוכה, ולפני שחזר לנהוג פשוט לקח כמה שיעורים אצל מורה כדי לרענן לעצמו את תפעול הרכב והחוקים. אדם אחראי לא נוהג בשום רכב כאשר אינו בטוח שהוא מסוגל לעשות זאת בבטחה, אין שום בושה בלהיות אחראי ולפעול לפי הדוגמא שנתתי. וזה שתקופת המלווה כבר עברה, לא אומר שאי אפשר לבקש מקרוב משפחה לנהוג איתך קצת בנוסף לשיעורי הרענון, גם אם החוק כבר לא מחייב.

judi007

New member
פיפ פיפ ../images/Emo124.gif ../images/Emo124.gif ../images/Emo124.gif

"הרעיון של הרענון" התאוריה והנהיגה נראה לי מעולה. וזה באמת מה שאני אעשה. אני מאוד אחראית וכמו שנאמר כאן אני לא אהיה מספיק מנוסה וכמובן לא כל כך בטוחה עם הנהיגה. ולפי דעתי שווה להשקיע במורה נהיגה לרענון קצר של החוקים. עד שיהיה לי רכב, חבר'ה, יקח הרבה זמן, אבל אני אופטימית. רגע, אתם לא מאמינים שאני אולי אזכה בלוטו? לפחות איחלו לי בהצלחה! :)
על העצות ג'ודי

למעלה